Steg for steg: Tre enkle festfrisyrer

emilie frisyrer

Antrekket er planlagt og sminken i boks - men hva skal du gjøre med håret? Skjønnhetsblogger Emilie Tømmerberg viser deg tre festfrisyrer du lett kan klare hjemme.

Natalie Ngo
Publisert:
emilie frisyrer

FEMININT: Emilie Tømmerberg viser en kreativ måte å flette håret på. Foto: Janne Møller-Hansen/VG

emilie frisyrer

KLASSISK: EN enkel og glatt håroppsats slår aldri feil. Foto: Janne Møller-Hansen/VG

Heldigvis trenger ikke en fin festfrisyre å være vanskelig å lage. Det trenger ikke være mer komplisert enn en hestehale med en liten vri, ifølge skjønnhetsblogger Emilie Tømmerberg (25).

- En oppgradert hestehale passer perfekt hvis du skal rett fra jobb til fest og gir et ekstra løft til antrekket, sier hun.

Trenger du mer inspirasjon?Her er ti fantastiske festfrisyrer

Et lekkert oppsett er også ofte et hett valg blant Hollywood-stjernene på den røde løperen. Skal du kle deg elegant kjole, er en klassisk hårtopp selve prikken over i-en.

- Krøll gjerne tuppene på håret først for å få et fint fall i oppsettet. Den kan også være litt rufsete hvis du ønsker en mer tilfeldig frisyre, tipser Tømmerberg, som også skal vise den ultimate romantiske frisyren: En flettekrone.

Fra retro «scrunchie» til usynlige strikk:MinMotes store hårstrikk-guide

Fest-hestehale

Denne frisyren passer de fleste hårlengder (som er langt nok til å ha i hestehale). Du trenger to hårstrikker og en «topsy tail», et hestehale-verktøy som kan kjøpes hos parfymerier og tilbehørsbutikker.

OPPGRADERT: Hestehale er perfekt hvis du trenger en enkel og kjapp festfrisyre. Foto: Janne Møller-Hansen/VG

1. Sett opp alt håret utenom toppartiet i en hestehale. Du kan dele håret ved å dra fingrene bakover rundt kronen. Start i hårlinjen i samme bredde som det høyeste punktet på øyenbrynene dine. Fest den nederste delen i en hestehale. Bruk en kam og tuper undersiden av det løse håret.

2. Fest det løse håret på den eksisterende hestehalen med en ny strikk, gjerne en tykk som vil gi bedre hold og volum til hestehalen. Ved å dele opp hestehalen på denne måten vil du få bedre kontroll på frisyren. Stikk pinnen til hårlasso-verktøyet gjennom strikken.

3. Ta en liten del med hår - helst en av de lengre hårdelene. Tvinn den stramt rundt strikken helt til den dekker mest mulig av hårstrikken. Spar en liten hårtust som du drar gjennom plastløkken i hårlassoen.

4. Ta tak i pinnen og lirk den forsiktig ut slik at hårtusten legger seg under håret og strikken. Har du langt hår gjør det ingenting om hårtusten blander seg sammen med håret i hestehalen. Til slutt fest frisyren med hårspray.

Klassisk oppsats

Denne frisyren passer best til mellomlangt og langt hår. Du trenger en hår-donut til å lage toppen bak, samt hårnåler.

ELEGANT: Oppsett passer glimrende til en festfin kjole til julens festligheter. Foto: Janne Møller-Hansen/VG

1. Del hele håret i tre deler, slik at du har litt hår foran og på toppen på begge sider. Fest resten i en topp bak med en hår-donut. Har du veldig langt hår er det lurt å velge en liten donut, slik at den ikke blir for massiv.

2. Tuper det løse håret på undersiden av kronen. Ta midtpartiet og gre det bakover, før du fester det over hårtoppen med hårnåler både under og over.

3. Ta den ene siden med løst hår og kryss det over på den andre siden. Fest det under hårtoppen med hårnåler. Gjør det samme med motsatt side.

4. Fest frisyren godt med hårspray.

Romantisk flette

Denne frisyren passer best til mellomlangt og langt hår. Krøll eller lag bølger i håret først hvis du ønsker ekstra fall. Du trenger tynne strikker slik at flettene ikke står ut, samt hårnåler til å feste dem med.

FLETTEFIN: Med fire enkle steg får du en romantisk flette som passer like fint nå på vinteren som til våren. Foto: Janne Møller-Hansen/VG

1. Gre håret med midtskill. Del deretter i tre deler. Pass på at det er nok hår foran til å lage fletter. Har du litt kortere lengde på håret, så ta litt ekstra fra det som ligger bak øret. For bedre kontroll kan du plassere håret bak i en strikk og ta den ut når du er ferdig.

2. Flett delene foran ned og bak øret. For å unngå rufsete fletter kan det være lurt å ha i hårmousse eller lignende i håret som gjør det glattere å jobbe med. Fest flettene med hårstrikker og «røsk» forsiktig i flettene fra sidene for å gjøre dem litt fyldigere.

3. Ta den ene fletten over hodet og fest den godt på andre siden med hårnåler. Kryss den andre fletten over den første, slik at den legger seg bak. Fest fletten med hårnåler.

4. Spray over med hårspray, og du er klar for fest!

Flere fletter?Her er «Flettemammas» lekreste fletter

Publisert:

Finn mer innhold om: