Bildene som gjør at vi vil skaffe lugg

TRENDY FRISYRE: Moteprofilen Jeanette Madsen har hatt sin lugg i lang tid, men nå ser det ut til at sveiser som denne bare blir enda mer populært.
TRENDY FRISYRE: Moteprofilen Jeanette Madsen har hatt sin lugg i lang tid, men nå ser det ut til at sveiser som denne bare blir enda mer populært.Christian Vierig / Getty Images

På tide med noe nytt?

«Wolf cut» og «octopus hair» har ikke bare artige navn ved seg, men de er også blant frisyrene som har utmerket seg stort den siste tiden. Har de noe annet til felles også, mon tro? Ja, ofte kommer begge klippene med en aldri så liten lugg til.

Og luggen, den er virkelig i vinden om dagen! Og det er ikke slik at den kun hører sammen med en eller annen artig TikTok-klipp. Luggen kommer selv i mange forskjellige varianter, og sammen med mange kule frisyrer.

IKON: Brigitte Bardots gardinlugg er noe mange inspireres av den dag i dag. Dette bildet er fra 1966.
IKON: Brigitte Bardots gardinlugg er noe mange inspireres av den dag i dag. Dette bildet er fra 1966.DALMAS / EPA

Stjernene har lenge omfavnet luggen. Det finnes en rekke bilder av ikoniske Brigitte Bardot som vi fremdeles lar oss inspirere av den dag i dag.

I nyere tid har stjerner som Dakota Johnson sverget til sveis med lugg.

TRO TIL LUGGEN: Dakota Johnson har sverget til luggen sin i lang, lang tid.
TRO TIL LUGGEN: Dakota Johnson har sverget til luggen sin i lang, lang tid.Axelle/Bauer-Griffin

Også på gatene under moteukene har luggen fått vist seg frem. Den danske moteprofilen Jeanette Madsen er blant dem som har holdt seg tro til sin hårsveis i mange år.

TRENDY: Den danske moteprofilen Jeanette Madsen er også blant dem som ikke kommer til å kvitte seg med luggen sin med det første.
TRENDY: Den danske moteprofilen Jeanette Madsen er også blant dem som ikke kommer til å kvitte seg med luggen sin med det første.Christian Vierig / Getty Images

I 2021 spådde kreativ leder og eier av to Adam & Eva-salonger, Eirik Thorsen, at luggen skulle komme tilbake for fullt – og det hadde han virkelig rett i.

– En 70-talls gardinlugg, eller en sveipende sidelugg med referanser til 60-tallet kan kle alle, men du bør være hakket mer edgy i stilen dersom du går for en kort mikro-lugg fra 90-tallet. Den klassiske luggen som rett ved øyenbrynene er også hot, gjerne svakt buet ned mot sidene med en soft avslutning, kunne han fortelle MinMote da.

Gardinluggen er blant panneluggene vi har sett spesielt mye av. Navnet på denne luggen er ikke bare artig, den beskriver også godt hvordan den skal se ut. Bare se for deg hvordan håret deler seg på midten av pannen – akkurat som to gardiner.

Eirik Thorsen hos Adam & Eva var også inne på denne edgy mikro-luggen fra 90-tallet. Den er selvfølgelig også blitt spottet på sosiale medier, men dét sammen med en rekke andre korte sveiser med lugg som man absolutt burde ta en titt på om du vurderer det!

Du kan også sette opp de lange lokkene dine og la luggen få skinne, eller holde det helt naturlig. Modellen Leia Fez viser et godt eksempel på sistnevnte her:

Papirhuset-skuespiller Úrsula Corberó har valgt å sette opp håret sitt og dele luggen i front:

Se også hvor kult det er å krølle både lugg og hår:

Og når vi først er inne på krøller, bare sjekk ut disse inspirerende bildene! La håret være naturlig og gå gjerne for en lugg hvor krøllene virkelig får skinne:

Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?