Naturlig hårtrend: Omfavn krøllene

STILIG: La skuespiller Viola Davis stå for hårinspirasjon i år. Her er hun på rød løper. Foto: AFP.
STILIG: La skuespiller Viola Davis stå for hårinspirasjon i år. Her er hun på rød løper. Foto: AFP.

La deg inspirere av disse stilige frisyrene.

Nylig skrev MinMote om de største hårtrendene i 2019.

Men trendene passer ikke for alle typer hår, påpeker Lalla Coulibaly, hårblogger bak bloggen Krølltopp.

Derfor laget hun sin egen liste over hårtrender som passer for krøllete hår:

Vi kan alle stille oss bak oppfordringen om å legge det usunne håret bak oss og la det naturlige håret skinne i 2019. Jeg er enig med White Studio i at stritt hår kan være fint, men det funker ikke for alle. Også vi med krøller har fått en boost med «naturlig krøllete»-moten som i disse dager blir promotert av kjendiser over hele verden – og nå er det mangfold, også på hårfronten, som gjelder!

VIL HA MANGFOLD PÅ HÅRFRONTEN: Artikkelforfatter og blogger Lalla Coulibaly. Foto: Privat.
VIL HA MANGFOLD PÅ HÅRFRONTEN: Artikkelforfatter og blogger Lalla Coulibaly. Foto: Privat.

Store og små buns

Buns har lenge vært brukt av krølltopper verden over for å få håret ut av øynene, og nå er dette noe av det kuleste du kan rocke! Buns er like flott og funksjonelt på kontoret, på fest og på late dager. Buns er også en frisyre du kan ordne i all hast, dersom vekkerklokken snooza helt av seg selv – uten at du behøver å ha en dårlig hårdag av den grunn!

Sanaa Lathan, kjent fra Netflix-hit'en «Nappily Ever After» (og mye mer), viser hvor elegant en enkel bun kan være.

Afro

Afroen var superpopulær på 80-tallet, men forsvant da parykker og relatere tok av på 90-tallet. Nå er den tilbake! Afroen er naturlig, stilig og ekte. Gre ut krøllene dine når håret er tørt og løft røttene med en afrokam så kan du få samme fluffy 'fro.

Oscar-vinner Viola Davis, kjent fra blant annet «How to Get Away with Murder» og «The Help», stiller gjerne opp med full afro i VOGUE, L’Officiel USA og andre store motemagasiner.

Fletter med og uten løshår

Rastafletter og box-braids har alltid vært kult. I år kan de også pyntes med glitter, gull, blomster eller hva annet du måtte ønske. Her kan du flette med eget hår eller legge til løshår om du ønsker mer lengde eller fargespill. En bonus er at lette fletter også beskytter håret!

untitled link

Letitia Wright, kjent fra gigantsuksessen «Black Panther», viser de flotte flettene sine på den røde løperen.

Volum og definisjon

Mange av oss med krøller har vokst opp med å skulle temme definisjonen på håret vårt, men nå er det lov å gå den andre veien – og jeg elsker det! Med en leave-in og en krøllekrem eller et skum kan disse superdefinerte krøllene bli dine.

untitled link

Joyjah Estrada er Insta-famous for krøllene sine og går gjerne med bun, håret slett eller med sine naturlige lokker.

Mangler du et nyttårsforsett for 2019? Prøv Curly girl-metoden!

Etter flere år med relaxer, rettetang og parykker i motebildet handler den nye hårtrenden om å være den du er og ta vare på håret. Curly girl-metoden gir en enkel fremgangsmåte for å dyrke de naturlige krøllene, og kutte ut produkter som ødelegger dem – inkludert sjampo, silikon, alkohol og andre produkter med skadelige ingredienser. Det handler om å ta vare på de naturlige krøllene og fokusere på et sunt hårregime. Det er lettere enn du tror!

MinMote
MinMote er Norges største moteside. Vi vil inspirere og opplyse deg, samtidig som du vil finne de siste nyhetene fra moteverden i inn- og utland.

Hvordan var din opplevelse i dag?