Slakter Kardashians platinablonde hår: - Det ser ihjelbleket ut

KIM SOM BLONDINE: Kardashian viste fram sin nye, blonde sveis i Paris torsdag. Foto: XPOSURE

Realitystjernen Kim Kardashian sjokkerer igjen – denne gangen med håret. Norske hårstylister mener den blonde sveisen bærer preg av dårlig håndverk.

Ingvill Dybfest Dahl
Publisert:

Hun er kjent for å sjokkere – med sexvideo, dristig påkledning, og verdensberømte rumpe-bilder. Men nå er det håret den amerikanske kjendisen vekker oppsikt med: Hennes vanligvis mørk brune eller svarte lokker er blitt platinablonde.

Kardashian avdekket den drastiske hårforvandlingen under moteuken i Paris torsdag, da hun forlot hotellet Le Royal Monceau for å overvære Balmains moteshow sammen med mannen Kanye West. I fjor ble det klart at de to skulle fronte Balmains vårkampanje.

Hårstylist og eier av salongen Gevir, Agnes Gulbrandsen, synes den nye sveisen bærer preg av dårlig håndverk:

– Jeg synes umiddelbart det ser ut som det er ihjelbleket, og du kan nesten se fargekorrigeringen. De har nok i holdt på i timevis, for du kan nesten se de kalde pigmentene skinne gjennom, sier hun til minMote.

KONTRAST: Kardashian med sin nye hårfarge til venstre, og slik vi er vant til å se henne til høyre. Foto: EXPOSURE/AFP

Kardashian har fra naturens side en svært mørk hårfarge, og Gulbrandsen fraråder alle å bleke håret så mange nyanser i én omgang.

– Vil du bli så blond må du gjøre det over tid. Man klarer ikke å gjøre det pent i én behandling. Det finnes ingen produkter som lysner håret 12 nyanser, fra svart til kald blondt. Så gjør det over tid, hos en frisør som ekstremt flink til å farge hår, og jeg anbefaler å gjenoppbygge håret i mellomtiden, med proteinkurer og fuktighet, understreker frisøren.

Håret ødelagt

Hun mener Kardashians hår ser ødelagt ut, og er spent på hva realitystjernen velger å gjøre med det videre.

– Håret ser nesten vått ut, og det er et tydelig tegn på at det er ganske ødelagt. Jobben er ikke ferdig. De har farget det for mange nyanser i én omgang, sier hun.

Også hårstylist Andrés Valle-Kløvstad ved Inch salong mener det er et mindre heldig resultat.

– På én måte er det godt gjort at de har klart å få det til, med tanke på hva hun har gjort med håret tidligere, men både kvaliteten og resultatet ser deretter ut. Fargemessig er det helt feil til hennes naturlige farger, sier han.

I en oppdatering på Instagram torsdag kveld, skriver Kim Kardashian at håret ble farget i én omgang, av en Lori Goddard, og at hun hadde det beste teamet til hårforvandlingen.

Ifølge Daily Mail var Kim ikledd en sort fløyels-minikjole i origami-stil under en sort kåpe, da hun møtte fotografene utenfor hotellet. Halvsøsteren, modell Kendall Jenner, viste frem klær på Balmain-visningen i Paris torsdag.

Tidligere på dagen hadde flere fått mistanke om en hårforandring da Kardashian ankom Paris med en stor lue som dekket alt håret. Gulbrandsen mener vedkommende som utførte jobben for Kim, ikke ser ut til å kunne faget sitt:

– Jeg ville blitt veldig skeptisk til en frisør som vil velge å farge et så mørkt hår til så blondt på én behandling. Det er ikke en god fagperson, for en som kan faget, vet det ikke går. Målet er ikke å ødelegge håret, påpeker hun.

Blond tidligere

Også i september 2013 viste Kim seg blond på et moteshow i Paris, men den gangen var det en betraktelig mørkere blondtone, og med en glidende «ombre»-overgang fra hennes naturlig mørke røtter. Denne gangen er forvandlingen mer dramatisk.

– Kim har vært blond før, men ikke så syrebleket som nå. Dette er en mye mer skrikende, aggresiv look som passer bedre på et statement-menneske som for eksempel Miley Cyrus. Men om Kardashian vil bli oppfattet som elegant, er dette ikke måten, sier Valle-Kløvstad.

Det er bare noen dager siden Kims søster Khloe la ut bilder av sin nye, blonde stil på Instagram – men da med en mørkere blondnyanse enn søsteren.

Er du sorthåret fra naturens side og ønsker deg platinablondt topplokk, anbefaler hårstylisten at du bruker flere måneder på prosessen:

– Håret har skjellag, og hvor langt tid det trenger kommer an på om du har tynt eller tykt hår i utgangspunktet, og hva du har gjort av tidligere behandlinger. Men du bør bruke et par måneder.

– Må du da regne med å gå grønn eller oransje på håret i mellomtiden?

– Nei, ikke om du lysner 3–4 nyanser hver gang og så gjenoppbygger og tilfører pigment i mellomtiden. Jo mørkere et hår er, jo flere røde pigmenter inneholder det. Det er derfor du kan se det oransje i Kardashians hår. Så jo mørkere utgangspunkter har vært, jo flere kalde, syntetisk farger må du tilføre for å nøytralisere de røde, gule og oransje pigmentene. Du kan ikke bare bleke det, forteller Gulbrandsen.

Men kanskje er Kim en del av en nystartet trend: Også skuespiller Jared Leto viste seg platinablond på Balmain-visningen i Paris torsdag - angivelig på grunn av rollen som The Joker i den kommende superskurk-filmen «Suicide Squad».

BLOND: Skuespiller og artist Jared Leto ankommer Balmain-visningen i Paris torsdag.
Publisert:

Finn mer innhold om: