De fineste flettene fra moteukene

fletterfw16

Vi har aldri hatt mer lyst til å flette håret enn nå. Scroll videre for den beste hårinspirasjonen fra moteukene.

Martine Lunder Brenne
Publisert:
fletterfw16

ROMANTISK: Ciaras flette gikk som en farsott på nettet, og vi skjønner hvorfor. Foto: Getty Images

fletterfw16

STRAMT: Cara Delevigne valgte en oppsiktsvekkende frisyre på Chanels haute couture-show. Foto: Getty Images

De siste ukene har bydd på alt fra Kardashian-klanens ville motefest til norske Peter Dundas' råsexy Cavalli-kolleksjon - for å nevne noe. Verdens største motehus har helt enkelt vist fram det beste det har å by på for høsten 2016 under moteukene i London, Milano, New York og Paris.

Men det er ikke bare klærne som har fått oppmerksomhet. Både på og ved siden av catwalken har designere og kjendiser vist fram sine fineste frisyrer, og nok en gang er det flettene som dominerer.

Her de ti fineste - la deg inspirere!

Ciaras doble flettekrone på H&M-showet fikk nettet til å gå bananas,og det er ikke vanskelig å skjønne hvorfor. Synes du fletter fort kan se litt for barnslig og romantisk ut, er dette den perdekte voksen-varianten - og jo mer rufsete, jo bedre.

Se hvordan du lager en lignende frisyre her!

Blant de mest omtalte sveisene fra catwalken, er Leanne Marshalls hestehaler med flette øverst. Motebransjen har døpt frisyren «kobra-fletten», og det hele går kort fortalt ut på at man lager en slags knute øverst på hestehalen i stedet for å feste med hårstrikk. Garantert en ny go to-favoritt denne våren!

Genialt triks: Slik renser du hårbørsten

Når det gjelder kjendisene på første rad, er det liten tvil om at Olivia Palermo ble årets flette-vinner med denne tilsynelatende kompliserte saken. Men faktisk er det lettere enn du tror - vi har laget en enkel steg for steg-guide her.

Mens bohemske og rufsete fletter lenge har vært i vinden, gikk Mansur Gavriel motsatt vei og laget glatte fletter med store sløyfer i strikken. Moteukens mest klassiske look, men langt fra kjedelig.

Lyst til å prøve? Slik får du fletten til å ligge «utenpå» håret

En flette trenger ikke være komplisert for å se bra ut, noe Lara Stone beviste på Topshop Unique-visningen. En enkel fransk flette på siden gjorde jobben i kombinasjon i frekt leopardantrekk.

Vil du gjøre en annerledes vri? Da bør du sjekke denne fletten!

For alle som har angst for å ha alt håret oppsatt, er Rachel Zoes nydelige fletter et must å prøve. Stjernestylisten sendte modellene nedover catwalken med halvoppsatt hår med rufsete fiskebeinsfletter, og vi spår en megahit denne våren.

Kan du ikke lage fiskebeinsflette? Lær det her.

Cara Delevingne er kjent for å dra på litt når det kommer til håret - enten det er en stor oppsats eller falsk undercut. Under Chanel Haute Couture-visningen stilte hun med stramme fletter som endte i en topp - og vi må innrømme at vi digget det.

Museflettene er tilbake! Tatt inn i varmen igjen av norgesfavoritten Michael Kors, fikk museflettene en renessanse under moteuken i New York. De skal riktignok ikke være stramme og glatte, men akkurat passe bustete og tilfeldige.

Bruk tørrsjampo for å gjenskape looken.

Blant de mer sleeke frisyrene, var flettene hos Christian Siriano. Modellene hadde fått tvunnet håret bakover, og deretter ble alt flettet sammen i én tykk flette. Noe å prøve til 17. mai i år?

De mest iøynefallende annerledes-flettene så vi hos A Détacher. Vi snakker trendy «dutch braids» som igjen var satt sammen bak. Det hele minnet litt om et hoppetau - men kult var det!

Publisert:

Finn mer innhold om: