Skjønnhet

Italienske it-jenters hemmelige hårtriks

EFFORTLESS COOL: De italienske it-jentene Chiara Capitani og Diletta Bonaiuti med håret stylet i midtskill. Foto: Getty Images

Det er ikke så mye som skal til for å se italiensk chic ut. 

Thea Roll Rakeng
Publisert:

Moteuken i Milano er godt i gang, og gatene utenfor moteshowene er fulle av kule jenter med inspirerende antrekk. Det er ikke til å komme i fra at det ernoe ekstra stilfullt over de italienske damene som det er vanskelig å sette fingeren på.

Vogue har forsøkt nettopp dette, og har kommet fem til at det er de italienske damenes midtskill, eller ultra-precise center-parted hair som de skriver, som tilfører det lille, uforklarlige ekstra.

– Frisyrer sentrert midt på hodet er et gatemote-statement som italienere som Diletta Bonaiuti, Gilda Ambrosio og Giovanna Battaglia Engelbert har gjort til sine varemerker de siste sesongene, skriver Vogue-journalist Arden Fanning.

ITALIENSK CHIC: Fra venstre: Diletta Bonaiuti, Gilda Ambrosio, Candela Novembre, Giorgia Tordini og Ada Kokosar utenfor Loewes vår- og sommervisning i fjor. Foto: Getty Images

Midtskill virker også å være en favoritt blant modeller som Gigi og Bella Hadid - både på og utenfor catwalken.

Her får du ytterligere inspirasjon: 10 ganger midtskill så bedre ut enn sideskill

Slik gjør du

Midtsentrert hår, eller midtskill om du vil, er en av de enkleste frisyrene du kan lage. Det eneste du bør passe på er at håret har nok tekstur og volum slik at det ikke henger flatt og livløst rett ned.

STILIKON: Giovanna Engelbert viser seg stort sett alltid med lite sminke, avslappet hår i midtskill og upåklagelige antrekk. Her under Milano Fashion Week som pågår nå. Foto: Getty Images

Bruk volumskum i håret når det er vått og føn det tørt med hodet opp ned. Så kan du bruke hårspray/teksturspray eller saltvannspray for ekstra volum, samt litt tørrsjampo i hodebunnen til slutt. Bellissimo!

Liker du bedre å ha håret i hestehale? Sjekk hvordan du får den lengre og fyldigere her:

Publisert:

Les også

  1. KLÆR

    Striper og blomster: De hotteste mønstrene for våren

  2. KLÆR

    Buksetrenden du bør legge merke til fra London Fashion Week

  3. TILBEHØR

    Ni par sko som skriker vår

Relaterte artikler

KJENDIS

MinMote oppsummerer: Motehøydepunktene fra 2016

HÅR

Dette er de største hårtrendene i 2018

HÅR

Enkel frisyre til 17. mai

HÅR

Slik får du den perfekte hestehalen

HÅR

Hårvippen er tilbake

KLÆR

Kle deg i dress: 10 kule antrekk du kan inspireres av

NYHETER

Slik bidrar motebransjen i kampen mot coronaviruset