Uh-oh! Hevder denne frisyren kan gjøre deg skallet

VÆR OBS: Hvis du går med den samme, stramme frisyren hver dag kan det gå utover hårrøttene, sier eier av Adam & Eva, Erik Thorsen. Foto: Getty Images

Menn over hele verden har kastet seg over den trendy «man bun»-sveisen. Nå hevdes det at frisyren kan gjøre at håret faller av raskere.

Line Blokhus
Publisert:

Har du vurdert å spare til langt hår for å kunne slenge deg over «man bun»-trenden? Dette vil kanskje få deg til å revurdere nettopp det, for ifølge en amerikansk hudlege kan håret sakte, men sikkert bli tynnere om man setter opp håret i en stram «tutt» hver dag, skriver nettstedet Mic.

MANN

Instagram-fletten som trender blant motebevisste menn

Årsaken er at hårsekkene kan få permanente skader av det konstante spennet i frisyren, slik at hårstråene rett og slett slutter å vokse.

– Det er veldig, veldig vanlig. Jeg ser det kanskje én eller to ganger i uken, sier hudlegen Sabra Sullivan til Mic. Nettstedene Business Insider, Daily Mail, og Buzzfeed har også skrevet om frisyrens mulige bivirkning.

untitled link

Les også: Trendfrisyren som tar hovedstaden med storm

Sullivan hevder at trendfrisyren i det minste er delvis skyldig i at flere menn nå får påvist hårsykdommen traction alopecia – gradvis håravfall som skyldes belastning på hårsekkene.

Gjelder også kvinner

Men om du trodde dette bare gjelder for menn så tar du feil. Det er nemlig for lengst påvist at stramme frisyrer også kan føre til hårtap hos kvinner – noe som kanskje er greit å tenke på om du stadig tyr til en stram hestehale eller fletter.

- Ikke så farlig

IKKE «MAN BUN»-FAN: Frisør og eier av Adam og Eva i Grensen, Eirik Thorsen, mener man buns bør klippes av. Foto: Privat

Frisør og eier av salongen Adam og Eva i Grensen, Eirik Thorsen, sier at det ikke er noen grunn til å få panikk – de aller fleste vil nok ikke miste håret som følge av trendfrisyren.

Les også: Slik lager du mini-tutter

– Om man lager en superstram knute hver eneste dag så vil det strekke i hårrøttene, noe som så klart kan skade dem. Men de fleste som har «man bun» har den nok ikke så stramt, og da vil man heller ikke skade hårrøttene og miste håret, sier Thorsen.

Håreksperten forteller til MinMote at det er hårstråene den stramme frisyren går mest utover.

– Hvis man går med en strikk på nøyaktig samme sted hver dag, så vil håret bli slitt akkurat der strikken er. Dette er nok noe som mange jenter er klar over, men som kanskje ikke guttene tenker så mye på. Det er lurt å variere hvor høyt opp en plasserer hestehalen, sier Thorsen, og legger til:

– Ha den litt løst og kjøp en bra strikk – strikker med metall bør man holde seg unna.

Så lenge man velger en løs «man bun», flette eller hestehale, er det altså ingen fare for at hårsekkene blir permanent skadet og håret faller av. Fjoh!

– Men helt ærlig, få den vekk! Det er mitt aller beste tips, avslutter Thorsen og ler.

untitled link
Publisert: