Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.
Skjønnhet

Frisyrene, fargene og stylingen: Dette er høstens hårtrender

OPPKLIPPET: En av høstens store trender er kort, oppklippet «lob». Kendall Jenner viste seg nylig med rufsete og oppklippet hår i forbindelse med oppstarten av New York Fashion Week. Foto: Getty Images

Høsten nærmer seg med stormskritt og det påvirker også håret. MinMote gir deg oversikten over trender for høsthåret og hva du bør passe på.

  • Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

Etter en sommer med sol og saltvann er høsten tiden for å gi håret skikkelig pleie. Høst og vinter byr også på hårfiender som fyring, tørr inneluft og temperaturforskjeller som er med på å gi statisk og tørt hår, og derfor kreves det pleie med gode produkter.

– Alle bør starte høsten med å la håret få litt kjærlighet, sier Eirik Thorsen, kreativ leder i Adam og Eva og eier av Adam og Eva Grensen til MinMote.

HÅR

Sjekk de fineste kjendisflettene akkurat nå

styleguide elise

Hårkur fra Björn Axén hos Vita. Foto: Produsenten

179,-
Gå til butikk
styleguide elise

Hårkur fra Joico hos Coverbrands. Foto: Produsenten

269,-
Gå til butikk
GIR RÅD: Kreativ leder for Adam og Eva og innehaver av Adam og Eva i Grensen, Eirik Thorsen. Foto: Privat

– Det finnes både god og lett conditioner og fine leave-in produkter som kan hindre håret i å klistre seg til jakker og skjerf, legger frisør Anita Gjelsten til. Hun er medeier og daglig leder hos Hendrix Hair avdeling Drammen.

Klipp

Frisøren forteller at en tydelig trend er at frisyrene skal tilpasses hver enkelt og at det er det er naturlige teksturer som gjelder.
– Vi ønsker å fremheve det beste i hver person, og ta hensyn til hårtype, ansiktsform og hårtekstur, dette vil med andre ord si at ingen trenger å være like, sier Thorsen.

Han forteller at det er både korte og lange frisyrer i motebildet, og at alt avhenger av hvilke preferanser du har og ikke minst hva du kler. Den siste tiden har den glatte lange boben, en såkalt lob, vært svært trendy, men nå skal frisyrene være mer rufsete.

HÅR

Slik får du lengre og tykkere hestehale

MER OPPKLIPPET ENN DETTE: Noora i «Skam» har hatt en innvirkning på både hår- og skjønnhetstrender i Norge det siste året. Nå skal trendfrisyren være mer oppklippet. Foto: NRK

– «Skam»-klippen som fikk mye oppmerksomhet i vår har vel kanskje hatt sin storhetstid. Jeg synes fortsatt at det er en fin frisyre og mange vil nok fortsatt gå for den for det er en klassiker, men personlig fortrekker jeg nok en mer oppklippet variant til høsten. «The shag» er hot!, sier den kreative lederen.

– «Loben» er en fin lengde sammen med mer jakkekrager og skjerf, legger Anita Gjelsten til.

Farge

Når det kommer til farge mener Gjelsen at trendene har beveget seg mot det mer naturlige.

– Nå i høst virker det som om vi går mer bort i fra pasteller og sølv og mer mot det litt dempede naturlige. Mange som ønsker å gå mer mot sine naturfarger og flere ønsker også å ha mer karamell-, fudge- og sjokolade-farger inn i høsten, sier hun til MinMote.

MinMotes skjønnhetsspaltist med naturlige bruntoner i håret:

untitled link

I tidligere har både regnbuefarget hår, grått «granny hair» og sterke ombre-farger vært veldig i vinden.

– En trend jeg er skikkelig lei av er ombre-looken der man går for store kontraster mellom mørk bunn og lyse lengder i langt hår. Da er det mye finere å jobbe med nyanser som ikke er så langt fra hverandre for å lage dimensjon i håret, sier Eirik Thorsen.

Om du ikke har klart å legge fra deg trenden med sterke farger og ikke ønsker naturlige toner, forteller Gjelsten at støvete, mørke farger som denimblå er populært. Farger som intense kobber og rødtoner eller pastelltoner i rosegull og fersken er også trendy i høst om du ønsker å skille deg ut.

Elise fredagssak leave in produkter

Leave in balsam fra Lanza hos Bubbleroom. Foto: Produsenten

189,-
Gå til butikk
Elise fredagssak leave in produkter

Leave in balsam fra Kms hos Blivakker. Foto: Produsenten

189,-
Gå til butikk

Styling

BØLGER: Krøller og tekstur i håret er en av høstens store hårtrender, forteller frisørene. Her sett på Sarah Jessica Parker tidligere i august. Foto: Getty Images

Ingen frisyre er komplett uten styling. Det mest populære i høst er teksturer i håret, med alt fra naturlige bølger til ville krøller. Om du har naturlige krøller anbefaler Thorsen å la håret «flomme» fritt.

– Er du en av de heldige som har naturlige krøller er dette definitivt tiden til å la de komme frem for fullt, sier han. Om du trodde tiden med permanenter var død og begravet for alltid, er det på tide å tro om igjen.

MinMote.no - Norges største moteside

– En trend vi merker i salongen er at strukturomforming eller permanent har fått økt popularitet. I mange hår strukturomforming vært så og si ikke eksisterende, men nå har vi flere jenter innom vil hår krøll, tekstur og bevegelse i håret, sier han til MinMote og legger til:

– De perfekte krølltang-krøllene er definitivt ut. Naturlig bevegelse er mye finere. Må du bruke krølltang for å få tekstur og bevegelse i håret må du ikke glemme å børste skikkelig gjennom håret etterpå og rufse det til med fingrene.

Publisert:

Les også

  1. HÅR

    Kylie Jenner ser ikke sånn ut lenger

  2. HÅR

    Fem hestehaler vi vil kopiere direkte fra catwalken

Relaterte artikler

HÅR

Eksperter: Slik skal håret se ut i 2021

HÅR

Derfor bør du være forsiktig med lillasjampo

HÅR

Frisørene tipser: Slik steller du håret hjemme

HÅR

– Nå skal alle ha brunt hår

HÅR

Elektrisk hår og floker: Slik behandler du håret i høst

HÅR

«Rachel»-frisyren er tilbake i ny versjon

NYHETER

Frisør- og hudpleiesalonger innfører coronatillegg i prisen