MinMote tester: Skjønnhetsbransjens nye snakkis Face Halo

HALO-EFFEKTEN: I en pakke inneholder det tre gjenbrukbare pads. Prisen ligger på underkant av 200 kroner. Foto: MinMote

Er det for godt til å være sant at man bare kan fjerne sminken med en klut og litt vann? MinMote tester den nye hypen Face Halo.

Publisert:

Sosiale medier og YouTube florerer av folk som tester produktet Face Halo, en metode som skal fjerne sminken kun ved hjelp av en gjenbrukbar pads og vann. Videoene viser folk med lagvis av sminke lett dra over ansiktet med padsen – og vips er både maskara, eyeliner, øyenskygge og foundation borte.

Fordelen med å bruke Face Halo, og andre lignende produkter hvor du kun bruker en gjenbrukbar klut og vann til å fjerne sminken, er flere. For det første er padsen mer bærekraftig i og med at du kan bruke den flere ganger, sammenlignet med bomullspads og servietter som havner i søppelkassen etter bruk. For det andre så slipper du både plastflasken eller emballasjen «tradisjonelle» sminkefjerner har. Den tredje fordelen er at du muligens kan kutte et steg i renserutinene din som sparer tid, samtidig som å kutte ned på antall produkter kan være fordelsmessig for å få en fin hud. Ikke minst er det plassbesparende i baderomshyllen og det er lettvint å ha med seg på reise.

HÅR

Er Cutters like bra som dyrere alternativer?

MinMote bestilte Face Halo på nettsiden BeautyBay og betalte 196 kroner for produktet, 236 kroner inkludert frakt. Pakken inneholder tre pads, som alle kan brukes flere ganger. Ifølge Face Halo skal man vaske kluten etter hver bruk med vann og såpe, og innimellom i vaskemaskin. Padsen skal tåle minst 200 vask før det skal være nødvendig å erstatte den.

Face Halo er lage av et slags fiber som skal være hundre ganger finere enn menneskehår, som gjør at det kommer til dypt inn i porene og fjerner sminke og smuss. Du skal ikke trenge å skrubbe eller gni – du skal kunne klare å fjerne sminken med en lett bevegelse.

Se MinMote-leder Elise teste sminkefjerningskluten for første gang her:

MinMote-redaksjonen har testet Face Halo for å se om det virkelig lever opp til forventningene. Redaksjonen har vanligvis tre ulike metoder de fjerner sminken på: MinMote-leder Elise Alexandra Gulbrandsen bruker vanligvis en rensekrem og vann, journalist Ingeborg Aspeli bruker micellar-vann og bomullsdotter, og praktikant Juni Halseth Stenberg bruker sminkefjerningsservietter.

HÅR

Dyson Airwrap

Her er vår vurdering av produktet:

Da Elise testet Face Halo for aller første gang (se video over) ble hun overrasket over hvor godt den fjernet sminken. Hun ble imidlertid usikker på over hvordan den fungerte over en lengre periode og på dager hvor hun hadde på tyngre sminke. Etter å ha prøvd Face Halo i litt over en uke er Elise fortsatt fornøyd med resultatet, men vil gå tilbake til den vanlige rensekremen til hverdags.

– Det første jeg tenkte var: «Er det for godt til å være sant?» Men jeg synes faktisk Face Halo fjerner sminken. Likevel føler jeg ikke at den gjør mer for huden enn det. Jeg liker følelsen av å smøre inn ansiktet med rensekrem før jeg vasker det av med vann, og det savner jeg med Face Halo. Jeg kommer nok ikke til å fortsette bruken i det daglige, men tror den kan være en vinner på reise med kun håndbagasje!

Kviser: Slik blir du kvitt akne og arr

MinMote-journalist Ingeborg ble umiddelbart nysgjerrig på Face Halo da hun hørte om det, i og med det kan redusere all bruken av engangs bomullspads, samtidig som hun alltid er ute etter ting som kan forenkle hudpleierutinen. Siden hun har ganske sensitiv hud tenker hun også at det kan være lurt å redusere sminkefjerningen til å kun bestå av vann, istedenfor produkter med utallige ingredienser.

BRUKT: Slik ser padsen ut etter flere ganger bruk, og en runde i vaskemaskinen. Foto: MinMote

Ingeborg ble positivt overrasket over hvor godt det fjernet sminken, men det som gjorde henne mest usikker var at man måtte vaske padsene hver gang etter bruk som tok litt tid. Hun ble også usikker på om de ble helt rene, eller om det ble sittende igjen bakterier.

– Men jeg tror absolutt at jeg vil gå til innkjøp av flere pads fra Face Halo. Jeg kommer nok ikke til å kvitte meg helt med micellar-vannet og bomullsdottene, men elsker at jeg kun trenger en pads og litt vann for å fjerne sminken. Perfekt for reise og på dager hvor man ikke har på så mye sminke.

Les også: Nå blir skjønnhetsrutinen mer teknologisk

Da praktikant Juni hørte om produktet hadde hun ikke noe tro på at man kun ved hjelp av vann skulle klare å fjerne all sminke, særlig ikke maskara.

– Jeg synes den fjerner godt og kanskje enda bedre enn serviettene.

Så da jeg, med lave forventninger, prøvde Face halo for første gang, ble jeg skikkelig positivt overrasket. Den fjernet både hudsminke og maskara raskt og skånsomt. Ofte etter at jeg har fjernet maskara og øyensminke med renseserviettene som jeg vanligvis bruker, så blir jeg sår og øm rundt øynene, men det ble jeg ikke av denne.

Juni var spent på om padsene var like bra etter en runde i vaskemaskinen på 60 grader, men de klarte seg fint.

– Disse har overbevist meg, så jeg kommer til å fortsette å bruke Face Halo.

Konklusjon

Publisert: