Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

Nå blir skjønnhetsrutinen mer teknologisk

MER MASKINER: Skal vi tro trendene vil skjønnhetsrutinene være preget av mer teknologisk utstyr i tiden som kommer. Foto: iStockphoto.

En bølge av teknologi skyller over skjønnhetsbransjen, og det blir stadig mer populært – også for hjemmebruk. Tech-revolusjonen skal sørge for en personlig tilpasset skjønnhetsrutine.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

Vi har sett teknologiske løsninger komme inn i skjønnhetsbransjen en stund, men nå er det blitt det nye store.

«I søken etter ungdommens kilde snur skjønnhetsbransjen seg til teknologibransjen», skriver nettstedet Digital trends. På den store teknologi- og dingsemessen Consumer Electronics Show (CES) var det flere skjønnhetsprodukter som ble vist frem enn noen gang tidligere.

Før var teknologiske apparater forbeholdt skjønnhetssalongene, men nå blir de mer tilgjengelige for mannen i gaten. Dette fører til en tech-revolusjon i skjønnhetsrutinene – også på hjemmebane.

Det mener Sonia Uppal, skjønnhetsansvarlig i motebladet Costume, at kan være en trend som vil slå rot i Norge.

– Jeg opplever at den norske forbrukeren er oppdatert og følger med på alt som skjer ute i det store, om det så er et apparat eller sminkeprodukt. Det holder at en kjendis reklamerer på Instagram, til at vi kaster oss rundt for å skaffe det. Dette utnytter de ulike leverandørene og skaper sin variant, som er med på å øke synligheten og nysgjerrigheten hos folk flest, sier Uppal.

Tek

Rensebørste fra Foreo i modellen Luna Mini 2 hos Lyko. Foto: Produsenten.

1195,-
Gå til butikk
Tek

Rensebørste fra Clarisonic hos Netaporter. Foto: Produsenten.

1002,-
Gå til butikk

Med mer teknologi kommer behandlinger som er spesialtilpasset hver enkelt person. Nå vil ikke lenger hverdagsteknologien begrense seg til tannbørster, hårfønere og aktivitetsmålere.

Det finnes egne maskiner som skal gjøre at ansiktsmasken trenger dypere ned i huden, egne skannere som senere 3D-printer en spesialtilpasset maske som er laget for dine behov, og lyspenner som skal hjelpe huden med å bekjempe akne.

HUDPLEIE

Ny skjønnhetstrend kutter all hudpleie

– Det er med på å minne oss om at det alltid vil finnes en snarvei til et bedre utseende. Når alle hele tiden skal fikse seg og alt skal være så enkelt og tilgjengelig hele tiden, da blir også problemene våre bagatelliserte. Litt som den ene halvveis usynlige pigmentflekken som plutselig blir vanskelig å leve med, fordi du vet hvor lett det er å få den fjernet.

Tech beauty 1

HIGHTECH: Denne masken fra Neutrogena er beregnet til hjemmebruk, og skal ifølge produsenten hjelpe til med å bekjempe akne. Foto: Produsenten.

675,-
Gå til butikk
Tech beauty 1

Steamer fra Revlon som skal hjelpe til å åpne porene før en dyprens. Foto: Produsenten.

739,-
Gå til butikk

Men en teknologisk beauty-revolusjon kommer ikke uten en ulempe, prislappen er nemlig ofte høy. Og trenger vi egentlig mer utstyr?

– Det er mye spennende, men det er mye man kan gjøre manuelt også. Det har eksplodert den siste tiden, sier Ingvild Borge, daglig leder og hudterapeut på salongen Silkehud i Stavanger.

Likevel mener hun mye av utstyret som kommer til hjemmebruk er som å finne opp hjulet på nytt. Nå finnes det egne dampmaskiner for å åpne porene, mens folk tidligere satt med ansiktet over en dampende kjele.

– Men man kan jo også spørre seg hvor mange apparater man egentlig kan ha på et bad. Ofte kan det enkle være bra, det også. En må ikke kaste seg på alt nytt, men det er spennende for de spesielt interesserte. Det er en spennende utvikling det er viktig for oss å følge med på, sier Borge.

Tech beauty 2

Denne dingsen skal som den første i verden gjøre ansiktsmasker smartere. Med lys-, vibrasjon- og temperaturbehandling skal maskene trekke dypere ned i huden. Foto: Produsenten.

2795,-
Gå til butikk
Tech beauty 2

Maske med LED-lys fra Dr. Dennis Gross Skincare. Lyset skal bidra til anti-aging og bekjempe rynker, samtidig som den bidrar til en glødende hud ifølge produsenten.

3774,-
Gå til butikk

Merket Dyson er kjent for sine støvsugere og vifter, men har nylig lansert det som ansees å være hårverktøyenes Rolls-Royce. Airwrap-maskinen har en prislapp på 5000 kroner, men det har ikke hindret at ventelistene har vært lange.

Testansvarlig i det VG-eide teknologinettstedet Tek.no, Stein Jarle Olsen, var selv til stede på teknologimessen CES. Han sier at det florerte av oppstartsselskaper som satset på ulike former for skjønnhetsteknologi.

SMINKE

Hun står bak sminkeverktøyet «alle» har

– Vi så for eksempel en trådløs hårføner som attpåtil skulle være mindre skadelig for håret, en skanner som skal sørge for at du alltid følger produktregimet ditt og en rekke produkter som skal sørge for at du får skjønnhetssøvnen din, sier han.

Slik gikk det da MinMote testet den spesielle, rådyre krølltangen som har vært den store hår-hypen den siste tiden:

Uppal mener at vi ikke trenger flere produkter og verktøy som minner oss på at vi kan fikse det ytre. Selv har hun testet to forskjellige rensebørster, men endt opp med at de blir liggende ubrukt.
– Det var veldig gøy i starten, men så har jeg sakte, men sikkert gått tilbake til tradisjonell renserutine. Og sånn er det, om man ikke ser overveldende resultater på kort tid, så glemmer man at apparatet eksisterer og hopper på noe annet, sier hun.
Olsen i Tek.no mener skjønnhetsbransjen står foran et voldsomt inntog av teknologi, og trekker frem at det blir mulig å lage stadig mindre produkter med samme funksjon som du tidligere måtte til spesialister for å få som en av årsakene.

– Batteriene har også kommet på et slikt nivå at det blir mulig å lage trådløse varianter av de fleste dingsene folk bruker på badet – som hårfønere, rette- og krølltenger. Spørsmålet er bare om vi egentlig trenger det. Har det egentlig noen stor nytteverdi å fjerne den meteren med kabel som rettetangen krever? Jeg tviler, sier Olsen.

Han mener tek-revolusjonen først og fremst handler om å gjøre ting enklere, bedre eller billigere for forbrukeren.

– Vi venter vel fortsatt på akkurat det produktet som alle må ha og som vil revolusjonere skjønnhetssegmentet, slår han fast.

Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.