Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

Unngå tørr vinterhud

TA VARE PÅ HUDEN: Vær skånsom mot huden din i vinter og bruk en fet krem for å påføre rikelig med fuktighet. Foto: Getty Images

Den kalde og tørre vinterluften tærer på huden. Den kan bli tørr, irritert og sensitiv. Heldigvis finnes det gode råd for å bevare en sunn og frisk hud.

Carina Hunshamar
Publisert:

Om du er glad i å stå på skøyter og ski, er kanskje vinteren det beste du vet. Men huden din er ikke like entusiastisk for den kalde årstiden.

Kombinasjonen av en lavere luftfuktighet, mindre dagslys og lavere temperaturer kan gjøre huden både tørr og irritert. Sykepleier og klinikksjef ved Elite Helse Aker Brygge, Isabella Bukurie, forklarer at disse faktorene påvirker fuktighetsnivået og elastisiteten i huden.

HUDPLEIE

Skjønnhetsproduktene som jobber om natten

– Det som skjer i tørt vintervær er at hudens naturlige barriere blir komprimert og mer porøs. Effektiviteten av hudens barriere er i utgangspunktet definert når det gjelder hvor raskt vann beveger seg gjennom huden din og fordamper. Om vinteren fordamper vannet enda raskere enn huden klarer å få påfyll av vann, forklarer Bukurie.

VÆRET PÅVIRKER HUDEN: Sykepleier og klinikksjef ved Elite Helse, Isabella Bukurie, forteller at kombinasjonen av endret luftfuktighet, eksponering for lys og temperatur gjør huden tørr, porøs og mindre elastisk. Foto: Elite Helse

Skånsom og mild

Når huden blir tørrere og mer irritert er det viktig å ta vare på huden på en skånsom måte. Bukurie forteller at rengjøringsmidler ofte kan være blant det hardeste man utsetter huden for. Hun anbefaler derfor at du velger en mild og skånsom, ikke-skummende ansiktsrens.

– Den skal fjerne sminke og rense ansiktet ditt, men den skal ikke strippe bort viktige oljer fra huden din.

Vinterhud - 2

Renseolje fra Erborian hos Vita. Foto: Produsenten

349,-
Gå til butikk
Vinterhud - 2

Rensekrem fra Grown Alchemist hos Lyko. Foto: Produsenten

359,-
Gå til butikk
Vinterhud - 2

Rensevann fra La Roche-Posay hos Apotek 1. Foto: Produsenten

179,-
Gå til butikk
HUDPLEIE

SLIK SMINKER DU TØRR HUD

Velg en fet krem

Det kan også være lurt å bytte fuktighetskrem om vinteren. Om sommeren er huden naturlig hydrert og en lett krem er ofte nok, men om vinteren trenger huden enda mer påføring av fuktighet, og en fet krem er derfor å anbefale.

– En rik fuktighetskrem er viktig for å hjelpe huden din å føle seg beroliget, behagelig og mindre irritert gjennom dagen, og er bedre egnet til å redusere effekten av hardt vær.

HUDPLEIE

UNNGÅ TØRR OG GUSTEN HUD

Vinterhud - 1

Fuktighetsgivende ansiktskrem fra Avène hos Apotek 1. Foto: Produsenten

402,-
Gå til butikk
Vinterhud - 1

Aniktskrem fra La Roche-Posay hos Boots. Foto: Produsenten

199,-
Gå til butikk

Fuktighetsgivende serumer

For å bevare hudens fuktighet best mulig, mener Bukurie det er viktig å bruke fuktighetsgivende serumer. Hun forklarer at serumene lager en kunstig barriere som fuktigheten oppbygges i huden og hydrerer overflaten.

Vinterhud - 3

Serum fra Kiehl's hos Boozt. Foto: Produsenten

585,-
Gå til butikk
Vinterhud - 3

Serum fra The Ordinary hos Bli Vakker. Foto: Produsenten

89,-
Gå til butikk
Vinterhud - 3

Serum fra La Mer hos Kicks. Foto: Produsenten

1775,-
Gå til butikk
Vinterhud - 3

Serum fra First Aid Beaty. Foto: Produsenten

314,-
Gå til butikk
Publisert: