Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

Slik gjør du føttene klare for vår og sommer

STEG FOR STEG: Etter at du har tatt fotbad, skrubbet og filt er det tid for neglelakk i en fresh farge. Foto: Stockphoto/Phxere

Skjem bort føttene dine og gjør dem klare for sol og sandaler med fotpleiernes enkle steg-for-steg guide.

Line Blokhus
Publisert:

Mange «glemmer» føttene i vinterhalvåret og vegrer seg for å vise dem frem når våren og sommeren kommer - sprukne hæler, ustelte negler og hard hud er ikke akkurat en fryd for øyet. Nå som sommeren har kommet er det på tide å gjøre noe med det.

HUDPLEIE

Her er hudlegens beste råd

Og det trenger ikke koste skjorta å gjøre føttene klare for de åpen tå-sandalene du har gledet deg til å bruke i ukesvis. Man trenger nemlig ikke gå til en fotpleier for å få lekre føtter, dersom du ikke har spesielle plager.

– Det aller viktigste med tanke på fotpleie er å gi føttene fukt. Det er det mange som glemmer, særlig om vinteren, sier Jette Herlung, som er hudterapeut og fotpleier ved hudpleieklinikken Look At Me i Akersgata i Oslo.

fotpleie

Fotkrem fra Clarins hos SkinCity. Foto: Produsenten

219,-
Gå til butikk
fotpleie

Lakk fra Ysl i fargen La Laque Couture. Foto: Produsenten

240,-
Gå til butikk
fotpleie

Lakk fra Essie, fargen Mademoiselle. Foto: Produsenten

89,-
Gå til butikk
fotpleie

Fotfiler fra Fotbutikken.no. Foto: Produsenten

199,-
Gå til butikk

Skrubb, skrubb, skrubb

I tillegg til å smøre føttene med en fuktighetsgivende og hudfornyende krem anbefaler Herlung og hennes kollega Celine Gahr å bruke en skrubb eller peeling for å forebygge og vedlikeholde.

– I likhet med ansiktshuden behøver føttene jevnlig vedlikehold. Skrubber du og gir føttene fuktighet ukentlig vil huden på føttene bli mykere, sier Gahr, som også er hudterapeut og fotpleier.

HUDPLEIE

Slik sminker du tørr hud

Men har du glemt å vedlikeholde føttene gjennom vinteren er det fortsatt råd, mener de to ekspertene.

Følg deres steg-for-steg-guide og gjør føttene klare for vår og sommer:

1. Fotbad

For å mykgjøre hud og negler legger du føttene i et varmt fotbad. Har du gammel neglelakk bør du fjerne den før du legger føttene i fotbadet. Bruk gjerne et produkt beregnet for fotbad og la føttene ligge i vannet i ti minutter eller lenger. Om du ikke er plaget med fotsopp kan du godt bruke grønnsåpe i fotbadet.

Om du er plaget med dette bør du holde fotbadet kort, da oppbløtt hud kan gi gode vekstvilkår for sopp.

2. Skrubb og peel

Etter at du har gjort huden myk i fotbadet er føttene klare for å fjerne tørr og hard hud. Dersom du har lite hard hud kan det være tilstrekkelig å skrubbe eller peele huden på føttene.

3. Fil vekk hard hud

Om skrubb og peeling ikke fjerner den tørre huden kan du gå videre med en fotfil. Bruk først en grov fil og deretter en finere fil.

Blir ikke all den harde huden borte i første runde kan du gjenta prosessen, eller du kan få en ekspert på området til å skjære vekk den harde huden.

4. Klippe negler

Klipp tåneglene rett av slik at du forhindrer inngrodde negler. Pass også på å ikke klippe neglene for langt ned. Har du overflødige neglebånd kan du dytte neglebåndene ned eller fjerne dem med en neglebåndsfjerner eller en liten saks.

HUDPLEIE

Dette er riktig lengde!

5. Påfør neglelakk

Om du vil ha farge på neglene bør du lakke de før du smører inn føttene med fuktighetskrem. For å være sikker på at neglene er helt rene kan du gå over med neglelakkfjerner før du påfører et lag med basecoat, to lag med neglelakk og avslutter med en topcoat. Har du ujevnheter i neglene kan du polere dem med en poleringsfil før du påfører neglelakk.

SMINKE

10 ting du kanskje ikke visste om neglelakk

6. Smør føttene

Når neglelakken har tørket smører du inn føttene godt med en fuktighetsgivende og hudfornyende krem. Fuktighetskremer som inneholder melkesyre vil vedlikeholde og forebygge tørr hud.

Publisert:

Finn mer innhold om: