Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

Ansiktsmaske med gull tar av

PASS PÅ: Selv om masken ser ut som gull, trenger den ikke inneholde det, advarer hudpleier. Foto: Getty Images.

Pass på at du går for masker som faktisk inneholder gull, hudpleier anbefaler å lese nøye på ingredienslisten slik at du får det du betaler for. 

Maiken Svendsen
Publisert:

Den siste tiden har det blitt populært med gullbasert hudpleie. Ifølge Elisabeth Lein Oksvik, innehaver på Beth’s Beauty, har de brukt metallbaserte masker i salonger jevnlig i flere år.

– Det at det hypes nå kommer vel av at noen har valgt å markedsføre det på nytt, forklarer Oksvik.

På denne tiden av året er det mye fester for mange, i tillegg gjør høstmørket at man kanskje både blir grovere i huden og mer gusten.

– Maskene er populære fordi du får en umiddelbar glød, det gir et Askepott-resultat, eller party-fix raskt, mener hun.

Gullmaske 1

Sheetmask i gull fra Skin79. Foto: Produsenten

53,-
Gå til butikk
Gullmaske 1

Gullmaske fra Camilla Pihl. Foto: Produsenten

249,-
Gå til butikk

Gull er et av de sterkeste antioksidantene som finnes, ifølge innehaveren, og det gjør at blodsirkualsjonen øker. I tillegg er maskene ofte avkjølende og drenerende som hjelper om man er hoven i ansiktet, forteller Lein Oksvik.

– Om man renser og peeler huden så legger en gullmaske blir huden helt super å legge sminke på, sier hun.

– Når man tar av masken vil også ligge igjen noe gullstøv på huden, som gir en highlightereffekt, og en illusjon av at huden ser jevnere og strammere ut, legger hun til.

– Det er ikke sikkert det er ekte gull i

Isabella Bukurie Krasniqi, hudpleier ved Elite Helse, forklarer at de ikke selger produkter med gull eller sølv, men at det brukes i behandlinger. Det er teamet av kirurger, leger og estetiske sykepleiere som avgjør hvorvidt den behandlingen kan passe deg.

– Gull kan brukes på voksen hud og har en anti-aging effekt fordi det akselererer cellefornyelsen. Sølv brukes på yngre hud og har en rensende effekt på balnt annet acne, sier Krasniqi.

Gull- og sølvmasker

Gelemaske i gull fra Oh K! Foto: Produsenten

99,-
Gå til butikk
Gull- og sølvmasker

Sølvmaske fra Glam Glow. Foto: Produsenten

165,-
Gå til butikk

Hun understreker at man bør være skeptisk slik at man ikke blir lurt til bomkjøp i butikk.

– Selv om det er en gullfarge er det ikke sikkert det er ekte gull i. Derfor bør man enten få klinikkbehandling eller lese ingredienslisten nøye, ofte må man være fagperson for å forstå kosmetiske ingredienser og hva de betyr, legger hun til.

Ikke gullet i produktet som hjelper

På Artesia Spa i Oslo har de sluttet å bruke produkter med gull. Emily Cooke Frantzen, resepsjons- og markedsansvarlig, forteller at det finnes mange påstander om hva gull skal gjøre for huden.

– På den ene siden påstår man bedring i blant annet kollagenet i huden, og at det virker positivt på pigmentering og glød. Motsatsen er om det kan være skadelig, spør Frantzen.

Utifra det hun kjenner til er gull og metall kontroversielle ingredienser, og det er lite som tilsier at rent gull har noen dyptvirkende effekt på huden.

– 24K gull kan ha en lysreflekterende effekt, men det er ikke kjent for å være dyptvirkende, sier hun.

– Vi ser at produkter som inneholder gull ofte har andre ingredienser som utgjør selve effekten, avslutter hun.

Publisert: