Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

Kvisehjelp: Dette gjør du når kvisen har kommet

IKKE KLEM: Hovedrådet til ekspertene er å ikke klemme, selv om det er fristende. Foto: Getty Images

Hva gjør du når du våkner opp med en stor, rød kvise på dagen du vil vise deg fra din beste side? Slapp av, det ordner seg. Ekspertene deler sine beste tips, steg for steg.

Thea Roll Rakeng
Publisert:

Du har planlagt antrekk, frisyre og hvordan du skal sminke deg til helgens sosiale begivenheter. Alt ligger til rette for at det skal bli en vellykket kveld hvor du vil være fornøyd med resultatet etter god tid foran speilet.

Dessverre kan ikke alt planlegges. Plutselig oppdager du et fjell av en kvise midt i ansiktet. Hva gjør du? Klemmer? Tyr til kjerringråd, eller lar den være?

HUDPLEIE

Derfor får du «dårlig hud» når høsten kommer

Dette gjør du

GIR RÅD: Sonia Wigert, eier av salongen V by Sonja Wigert, mener det aller viktigste er å ikke klemme. Hvis du likevel må gjøre det, husk å bruke papir rundt fingertuppene for å unngå bakterier. Foto: V by Sonia Wigert

Selv om det ikke er mulig å fjerne «den uønskede» i løpet av dagen, finnes det et par triks for å gjøre de mindre synlig. Følg med nå:

Hudpleier Sonja Wigert, eier av salongen V by Sonja Wigert deler sine beste tips og triks for å dempe det eventuelle hudproblemet som har oppstått.

1. Ikke klem. Det gjør bare vondt verre. Hvis kvisen er fremtredende gul, kan du klemme forsiktig på den med bomull eller papir rundt fingertuppene. Dette er viktig for å beskytte huden i ansiktet mot bakterier.

HUDPLEIE

Så enkelt lager du din egen ansiktsmaske

2. Tillat deg en sminkefri dag om det passer.

Da får huden puste i tillegg til at du vil føle seg mye finere når du legger kveldssminken.

3. Smør på en krem eller gelé som inneholder salisylsyre, slik at kvisen får tid til å tørke. Tannkrem funker faktisk også hvis du ikke har noe annet for hånden.

4. Rens huden og smør deg med en god fuktighetskrem som ikke gjør huden fet. Så er det bare å begynne å sminke seg.

Klikk på bildene for å se merke og pris!

sminke til kviser

Ansiktrens fra Emma S hos Vita. Foto: Produsenten

65,-
Gå til butikk
sminke til kviser

Fuktighetslotion fra Body Shop. Foto: Produsenten

149,-
Gå til butikk
sminke til kviser

Concealer fra YSL hos Kicks. Foto: Produsenten

330,-
Gå til butikk
sminke til kviser

Kvisekrem i geléform fra Ren hos Apotek1. Foto: Produsenten

229,-
Gå til butikk

Sminketips

Makeup artist, Tone Anette Elde, råder til bruke et plaster på det aktuelle problemområdet før du går løs på sminkepungen.

IKKE OVERSMINK: Makeup artist, Tone Anette Elde, mener kviser aldri er så ille som du tror, og at det alltid er deg selv som ser dem best. Bruk moderat med sminke selv om du vil dekke over, mener hun. Foto: Privat

- Man skal aldri sminke et åpent sår, så hvis du absolutt må klemme på kvisen bør du desinfisere såret, legge på et plaster og vente til kvisen har tørket litt ut, sier hun.

1. Gå for en concealer som er litt tykkere i konsistensen enn vanlig, slik at den dekker bedre.

2. Legg på et tynt lag med foundation. Bruk en forholdsvis tynn og luftig variant slik at huden ikke blir heldekket, og du ender opp med å se oversminket ut.

3. Dekk til kvisen(e) med concealer. Gå så over med en transperent pudder som har en mattende effekt. Det vil si uten shimmer og brunfarge.

SMINKE

Slik får du hud som Gigi Hadid

4. Ikke dekk til kvisen mer enn det, en god tommelfingerregel er at du aldri skal ta våt sminke over den tørre sminke.

5. Et bonustips kan være å kompensere med ekstra øyesminke eller en sterk farge på leppene som tar fokuset vekk kvisen. Og for all del, ikke nevn at du har en stor kvise. Da er jo all jobbingen forgjeves.

Publisert:

Finn mer innhold om: