Klipping av tånegler - hva er riktig lengde?

Å klippe tåneglene feil kan medføre store konsekvenser, ifølge ekspertene. Sjekk hvilken lengde som er anbefalt her.

korte eller langetånegler?

Foto: Getty Images

korte eller langetånegler?

Foto: Getty Images

Julen er over, et nytt år er her, og mange vil gi kroppen en liten make over. Og en av de enkleste grepene man kan ta for å øke velværefølelsen et par hakk, er å ha velpleide hender og føtter.

Et evigvarende spørsmål som ofte blir gjenstand for debatt er hvor lange tåneglene skal være. Mens noen liker å holde dem kortklippet, synes andre det er greit at de har litt lengde.

Tånegler avstemning

Foto: Getty Images

Tånegler avstemning

Foto: Getty Images

- Prekært viktig med riktig lengde

Fotpleier Nabila Bougroug ved Colosseum Spa, understreker at neglen skal klippes rett og at man ikke skal lage en oval form, slik mange gjør.

- Neglen bør klippes rett over, og en fin måte å «måle» dette på er å klippe kant i kant med neglebåndet på hver side. Kommer man under dette båndet, vil neglen kunne bli inngrodd. Klipper man over båndet, vil neglen butte i sko og gjøre tærne ømme og vonde, forklarer hun til MinMote.

Hvis neglen får mye press og trykk på seg fordi den er for lang, kan den i verste fall bli blå.

- En blå negl vil ofte bli erstattet med en ny negl, som sakte vil vokse under den ødelagte neglen. Neglen som vokser til, blir sjelden fin, da DNA-skader ofte vil følge neglen gjennom livet. Med andre ord, det er prekært viktig med riktig lengde, sier hun videre.

BEGGE KJØNN: Også menn bør passe på å ikke få inngrodde negler. Foto: Getty Images
BEGGE KJØNN: Også menn bør passe på å ikke få inngrodde negler. Foto: Getty Images

Lengden på tåneglen

Ifølge fotterapaut Connie Mikkelsen ved Studio 5 Hudpleie og Fotpleie, skal lengden på tåneglen være omtrent tre millimeter lang. Som hovedregel mener hun det er bedre med litt for lange negler, i motsetning til korte.

- Den ypperlige lengden er at neglen er klippet rett over, og at det er en liten hvit stripe igjen, sier Mikkelsen.

Hun forteller at neglen har større sjanse for å få betennelse dersom den klippes for kort, da neglen kan vokse seg inn i huden og irritere.

Les også: Tipsene som får neglelakken til å vare

Forebygg

- Alle er opptatt av fingerneglene sine, men det er vel så viktig å styrke tåneglene også. Man kan forebygge mye, som for eksempel betennelser, ved å bruke olje for å mykne opp neglbåndet. Da ser det automatisk fint ut også, sier fotterapauten.

Også hudpleier Bougroug mener det er viktig å gjøre neglestellet ordentlig.

- Etter at neglen er klippet, må neglen files slik at man slipper negler som fliser. Da kan de nemlig sette seg fast i nylonstrømper, sokker og sengetøy, sier hun.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?