Den beste metoden for hårfjerning i sommersesongen

GLATTE LEGGER: Det finnes flere måter å holde leggene og bikinilinjen hårfri i sommer. Foto: Getty Images

Det kreves litt forberedelser før bikinien skal på og legger og andre kroppsdeler er klare for å vises frem. Finn ut hvilken hårfjerningsmetode som passer best for deg.

Mari Glans
Publisert:

Uansett hvor kjedelig og tidkrevende det enn er, så pleier flere norske kvinner å fjerne håret på leggene og bikinilinjen i sommersesongen. Dette er selvfølgelig valgfritt og er absolutt ikke noe du bør eller må gjøre. Hvis du likevel benytter deg av enten voks, epilator eller barberhøvel bør du få med deg disse tipsene:

MinMote.no - Norges største moteside

Barbering

Å fjerne hår med barberhøvel er den enkleste og rimeligste måten å gjøre det på. Mange damer bruker barberhøvel på bikinilinjen og under armene, men minuset er at hårene vokser raskt ut igjen og føles stive og stubbete. I tillegg risikerer man å få kutt og røde prikker, derfor kan det være en bedre løsning å vokse bikinilinjen. Hvordan ser du lengre ned i saken.

Før:

Invester i flere barberblader og en barberingskrem beregnet for kropp. Bytt barberblad ofte, skarpe barberblader gir en tettere og bedre barbering, og gjør det enklere å unngå hudirritasjoner. Barberingen bør alltid gjøres i dusjen eller etter du har dusjet. Om du peeler huden før barberingen, forebygger du å få inngrodde hår. Er håret langt, kan det være en fordel å stusse håret med en saks før du går løs med barberhøvelen.

Hårfjerning

Barberskum fra Satin hos Apotek 1, 60 kr. Foto: Produsenten

Hårfjerning

Hårfjerningskrem fra Veet hos Coverbrands, 129 kr. Foto: Produsenten

Hårfjerning

Barberhøvel fra Shai hos shaver.no, 109 kr. Foto: Produsenten

Under:

Vær varsom, og ta deg god tid. Barbering mot hårene kan gi hudirritasjoner, så du bør alltid barbere med hårenes retning. Røde nupper og blødende kutt ødelegger litt av inntrykket.

Etter:

Avslutt alltid barberingen ved å skylle med kaldt vann og smøre inn en god fuktighetskrem uten parfyme.

Les også:Dette må du huske på når du tar «brazilian wax»

Hårfjerningskrem

Dette er en enkel og smertefri måte å fjerne hår på, og passer kanskje aller best til leggene. Hårfjerningskremen smøres på og skal virke i noen minutterm før den skrapes av igjen. Hårene vokser raskt ut, men føles ikke like stubbete som etter barbering. Minuset er at det er litt grisete og lukter ikke så veldig godt. Hårfjerningskrem har veldig kraftige virkestoffer, og derfor kan enkelte reagere på kremen. Nå finnes det forskjellige varianter å velge mellom, og de er beregnet for forskjellige hudtyper og deler av kroppen.

Under:

Ikke gni inn kremen, den skal påføres lett med spaltelen som følger med. Kremen må ligge i hele virkningstiden for å kunne fjerne hårene. Bruk så den medfølgende spaltelen/svampen til å gni av hårene med.

Etter:

Etterpå må alle produktrester vaskes godt av. Avslutt med fuktighetskrem. Hårfjerningskremen må brukes 24 timer før du skal ut i solen.

Voksing

Fordelen med å bruke voks, er at hårene fjernes med roten og dermed bruker tre til seks uker på å gro ut igjen. Når hårene gror ut er de dessuten finere og mykere enn barberstubbene. Et minus er selvfølgelig at det gjør litt vondt, og at håret må spares ut før du kan vokse på nytt. Voksing funkerer veldig bra på både legger, lår og bikinilinjen.

Her kan du se hvordan du vokser leggene, overleppen og til og med kjærestens rygg hjemme:

Før:

Håret bør være en halv cm langt når du skal vokse, for at håret skal feste seg. Det finnes flere typer voks å velge mellom om du vil vokse hjemme. Du kan velge mellom varm og kald voks, enten på ferdige strips eller flytende. Hva du bør velge avhenger av hvor på kroppen du skal fjerne hår, og hvor kraftig hårveksten er. Varmvoks er det mest skånsomme, men det finnes vokspakker spesielt tilpasset bikinilinjen, som er et skånsomt område.

Kjøp voks som er beregnet for det bestemte området på kroppen du skal vokse. Husk å vokse en stund før du skal vise deg i bikini, da huden ofte er litt rød og øm cirka ett døgn etter behadlingen.

MinMote.no - Norges største moteside

Under:

Stryk alltid voksen/voksstripsen med hårenes vekstretning, og dra av i motsatt retning. Det er viktig å stramme huden godt før du drar av voksen, dette gjør voksingen jevnere og i tillegg gjøre det mindre vondt. Om du bruker flytende voks, legg et så tynt lag som mulig for best resultat. Rykk av voksstripsen så raskt som mulig, og trykk på hudområdet med hånden rett etterpå for å roe ned.

Les også: Hud og hår: 10 måter å bruke kokosolje på

Etter:

For å fjerne voksrester etter påføringen, bruk oljebaserte renseprodukter eller sminkefjerner. Ofte følger det med i pakningen. Smør alltid inn huden med fuktighetskrem etterpå.

Epilering

Voksing

Varmvoks fra Vita, 109 kr. Foto: Produsenten

Voksing

Voksstrips fra Vita, 129 kr. Foto: Produsenten

Voksing

Epilator fra Ellos.no, 329 kr. Foto: Produsenten

En epilator er et elektrisk apparat som drar ut hårene med roten, på samme måte som med voksing. Den ser ut som en slags barbermaskin, men har små pinsetter som napper ut hårene. En epilator koster alt fra 250 kroner til over tusenlappen, men det kan sammenlagt være billigere enn de andre metodene, siden dette er en engangssum. En epilator er enklere å håndtere enn voksing, og resultatet blir jevnt i tillegg til at håret bruker flere uker på å gro ut igjen. Minuset er at det gjør litt vondt og at det tar lang tid, i tillegg må håret gro ut mellom hver behandling.

Før:

Håret bør være opp til 5 mm langt når du skal bruke epilator. Huden må være helt tørr før du begynner.

Under:

Før epilatoren sakte over huden i 90 graders vinkel. Om du fører den for raskt får den ikke med alle hårene. Enkelte epilatorer har en massasjefunksjon, som vil dempe noe av smerten.

Etter:

Avslutt med kaldt vann og fuktighetskrem for å roe ned irritert hud.

Publisert:

Finn mer innhold om: