Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

Tips: Slik lykkes du med selvbruning

JUKS DEG TIL GLØD: Med litt selvbruning kan du jukse deg til sommergløden når som helst. Her er tipsene du må kunne. Foto: iStockphoto.

Ønsker du en liten kickstart på sommerfargen? Da kan selvbruning være løsningen.

Ingeborg Aspeli
Publisert:

Selvbruning kan være til stor hjelp hvis man føler at huden er gusten og blek etter en lang vinter. Men det er ikke alltid like enkelt – de aller fleste har feilet en eller annen gang med å enten bli for oransje eller ende opp med flekker over hele kroppen.

Men hvis man har litt tålmodighet og vet hvordan man skal gå fram kan man få den perfekte solkyssede fargen.

Her får du steg-for-steg guide til hvordan du lykkes med selvbruning, samt at MinMote har plukket ut noen av våre favoritt-produkter når det kommer til å lykkes med fargen:

HUDPLEIE

Dette er den beste selvbruningen

Steg 1 – Skrubb huden

For å fjerne døde hudceller er det viktig å ta en real kroppsskrubb før man pøser på med selvbruning. Da får man en jevnere farge, samt at den holder lenger. Ta gjerne en skrubb som ikke er for hard mot huden, og som i tillegg gir litt fuktighet.

Skrubb

Kroppsskrubb fra Rudolph Care hos Vita. Foto: Produsenten

410,-
Gå til butikk
Skrubb

Kroppsskrubb for ekstra ru områder fra Clinique hos Bli Vakker. Foto: Produsenten

274,-
Gå til butikk
Skrubb

Rund kroppsbørste fra The Body Shop. Foto: Produsenten

179,-
Gå til butikk
Skrubb

Kroppsskrubb fra The Body Shop. Foto: Produsenten

219,-
Gå til butikk

Steg 2 – Tilfør fuktighet

– Eventuell barbering eller voksing bør gjøres minst 24 timer før selvbruningen, slik at selvbruning ikke trekker seg inn i porene og gir svarte prikker, tipser Natalie Müller, gründer av Spraytanhuset.

MinMote tester: Skjønnhetsbransjens nye snakkis Face Halo

Body Lotion

Krem fra Weleda hos Kicks. Foto: Produsenten

119,-
Gå til butikk
Body Lotion

Body Lotion fra Elizabeth Arden hos Bli Vakker. Foto: Produsenten

199,-
Gå til butikk
Body Lotion

Body Lotion fra Clarins hos Vita. Foto: Produsenten

320,-
Gå til butikk

Steg 3 – Påfør selvbruningen

Etter fuktighetskremen har trukket inn i huden, kan man påføre selvbruningen. Det finnes veldig mange forskjellige selvbruningsprodukter der ute, så man må bestemme seg for om man vil ha en krem, spray eller skum. Det aller enkleste er kanskje en gradvis krem som bygger seg opp over flere påføringer, så slipper man at det blir skjoldete. Husk at man ikke bør ta en altfor mørk farge, kun en eller to toner brunere enn det man er.

Selvbruning  - 1

Gradvis selvbruning fra St Tropez. Foto: Produsenten

329,-
Gå til butikk
Selvbruning  - 1

Selvbruningsspray fra Sunspa hos Vita. Foto: Produsenten

285,-
Gå til butikk
Selvbruning  - 1

Body Lotion med selvbruning fra Cosmica hos Boots. Foto: Produsenten

149,-
Gå til butikk
Selvbruning  - 1

Selvbrunings-mousse fra St. Mortiz hos Bli Vakker. Foto: Produsenten

119,-
Gå til butikk

Fordel selvbruningen med jevne sirkulære strøk, kroppsdel for kroppsdel. Start gjerne med legger og føtter og jobb deg oppover. Bruk god tid og vær nøye med påføringen. Gni ut alle overganger for å unngå skjolder og streker.

Det er alltid lurt å bruke selvbruningshansker, så slipper man at innsiden av hendene og neglebåndene blir farget. Det kan være lurt å smøre litt ekstra fuktighetskrem på håndleddene for en smooth overgang. Det samme gjelder ved føttene.

– For å unngå skjolder på hender, føtter og håndledd anbefales det å kun bruke overskuddsfarge på disse områdene, altså å gjøre disse områdene til slutt, sier Müller fra Spraytanhuset.

Selvbruning - 3

Selvbruningshansker fra Velvotan hos Vita. Foto: Produsenten

119,-
Gå til butikk
Selvbruning - 3

Selvbruningshanske fra St. Tropez hos Kicks. Foto: Produsenten

99,-
Gå til butikk

Steg 4- Tørke

Etter påføringen må du vaske hendene godt, og se over om fargen har fordelt seg jevnt utover kroppen. Hvis du har brukt selvbruning i ansiktet, bør du gå over med en bomullsdott ved hårfestet. Tørketiden varierer fra produkt til produkt, men en tommelfingerregel er å la fargen tørke i minst et par timer før du dusjer eller tar på deg lyse klær.

Steg 5 – Behold fargen

– For at fargen skal holde seg lengst mulig bør du holde huden fuktig med en fuktighetskrem – helst morgen og kveld. Du bør ikke bruke fuktighetskrem før første dusj, forklarer Müller fra Spraytanhuset.

Har man valgt en selvbruning som bygger seg opp gradvis, bør man smøre seg inn med den så ofte produktet anbefaler. Unngå å skrubbe huden. Hvis uhellet har vært ute og du ikke er fornøyd med resultatet, finnes det produkter som fjerner selvbruning fortest mulig. Eller så kan du bruke «kjerringrådet» ved å ta sitronsaft på en bomullsdott.

Selvbruning er et mye bedre alternativ til solarium hvis man først ønsker litt farge. Se hvorfor her:

Publisert: