Tester produkter med SPF i UV-kamera

Er du en av de som smører deg én gang om dagen, eller tenker at dersom sminken inneholder SPF 15 er det nok beskyttelse? Da bør du tro om igjen.

Å beskytte huden fra skadelig solstråler er viktig året rundt. Likevel er det ekstra viktig å huske på om sommeren, når solen er på sitt sterkeste og vi er mer eksponert.

På ferie er nok de fleste av oss flinkere til å huske å smøre seg både rikelig og jevnlig. I hverdagen derimot, kan det være lett å tenke at et lag solfaktor eller produkter med faktor holder deg beskyttet gjennom dagens gjøremål. Slik er det nødvendigvis ikke.

Vi har satt ulike produkter på prøve i et UV-kamera, som kan avsløre om huden er godt nok dekket til.

Se video øverst i saken.

Vi testet følgende produkter:

1. SPF 30, tre timer etter påføring.

2. SPF 50.

3. Dagkrem SPF 30.

4. Foundation SPF 15.

5. Solfaktor-spray SPF 50.

HUDPLEIE

Solkremtips du må vite

SPF 30, tre timer etter påføring

Journalist Ingeborg Christensen Breivik påførte SPF 30 under sminken tidlig om morgenen. UV-kameraet avslører at beskyttelseslaget har blitt flekkete flere steder i ansiktet, og viktige partier som ører, nesetipp og hake ikke er smurt godt nok.

SPF 50

En teskje SPF 50 til ansiktet dekker huden til Ingeborg godt, og mengden med produkt gjør at det ikke etterlates ubeskyttede områder. Det er stor fargeforskjell på SPF 50 umiddelbart etter påføring, i forhold til SPF 30 som har ligget på ansiktet i omtrent tre timer.

Dagkrem SPF 30

Umiddelbart etter påføring gir en dagkrem med SPF 30 et godt dekkende lag med solfaktor. Hudpleier Sonja Wigert forteller MinMote at de gjerne anbefaler en dagkrem med gode ingredienser under en SPF, for å sikre at huden får næring og optimal beskyttelse.

Foundation SPF 15

Om du er en av de som tenker at sminke med SPF holder huden beskyttet, bør du tro om igjen. UV-kameraet viser at en flytende foundation med SPF 15 gir nærmest ingen beskyttelse til huden. Journalist Ingeborg sier hun ser mer beskyttet ut på de områdene som fremdeles har rester av tidligere testet SPF-produkter.

Solspray SPF 50

En SPF-spray kan være et godt alternativ gjennom dagen om du bruker sminke. Det finnes flere sprayer som kan brukes over sminken, slik at du enkelt kan påføre jevnlig gjennom dagen. Umiddelbart etter påføring har Ingeborg fått et godt beskyttelseslag av sprayen.

Se hvordan testen gikk for seg i videoen øverst i saken.

Publisert:

Finn mer innhold om: