Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

På MinMote finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter MinMote skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener MinMote penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på MinMote, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Få tips fra lege: Unngå du tørr og gusten hud i vinter

FUKT HUDEN: Det er viktig å bruke en god fuktighetskrem i vintermånedene. Gjerne en som er ekstra fet. Foto: Getty Images
FUKT HUDEN: Det er viktig å bruke en god fuktighetskrem i vintermånedene. Gjerne en som er ekstra fet. Foto: Getty Images

Høst- og vintertemperaturene kan resultere i kviser, dehydrert og livløs hud. Heldigvis finnes det grep som hjelper deg å opprettholde gløden.

Nå som vinteren er i gang for fullt minsker luftfuktigheten, og mange opplever at huden blir full av kviser.

Lege Rolah O. Lønning forklarer at det er kombinasjonen av et tørt inne- og uteklima som fører til et større tap av fuktighet via hudbarrieren.

Det bidrar igjen til økt talgproduksjon i huden for å forsterke barrieren og forhindre fuktighetstap.

- I overgangsfasen kan dette kan av og til føre til kviseutbrudd, men vil som regel bli bedre etterhvert som huden balanserer seg. Når utbruddet først har meldt sin ankomst kan «Basiron»-krem direkte på kvisen roe ned utbruddet, sier Lønning til MinMote.

Krem

Basiron 5% gel. Foto: Produsenten

Krem

Ansiktskrem fra Kiehl's. Foto: Produsenten

Bruk en fet krem

Det er ingen hemmelighet at overgangen fra sommer og sol til høst og kulde for mange er synonymt med tørr og gusten hud. For å unngå det, anbefaler hudlegen å bytte til en fetere fuktighetskrem i høst- og vinterhalvåret.

TIPSER: Lege og hudspesialist Rolah O. Lønning mener det er mye man kan gjøre for å unngå gusten og livløs hud i vintermånedene. Foto: Trond Oliversen
TIPSER: Lege og hudspesialist Rolah O. Lønning mener det er mye man kan gjøre for å unngå gusten og livløs hud i vintermånedene. Foto: Trond Oliversen

- Et tørrere klima kan medføre dehydrert, ru og livløs hud. En god fuktighetskrem som også inneholder barrierebeskyttende ingredienser, eller en fuktighetsgivende oljebasert-serum vil være en god investering, tipser Lønning og legger til at en tørr hud vil ha godt av beskyttende og reparerende krem som inneholder ingredienser som vil støtte og reparere hud-barrieren.

- Gode ingredienser er petroleum, ceramid, og dimethicon. Spesielt i vinterhalvåret vil huden nytte godt av fetere kremer. Enkelte fete kremer kan virke tilstoppende på porene og kan dermed medføre akne, men unngå mineralolje, da dette kan gi forstoppede porer, forteller Lønning.

Lønning understreker at et sunt kosthold med frukt, grønt og antioksidanter vil alltid være gunstig for hudhelse og helse generelt.

- I vinterhalvåret vil man også ofte ha økt behov for fett. Et kosthold med et høyt innhold av omega 3, og planteoljer vil på et vis smøre huden på innsiden, og forsterke produksjonen av oljer i huden slik at den holder bedre på fuktigheten.

Flere hudtips? Sjekk vår Trendguiden-episode om vinterhud her:

MinMote viser deg også hvordan du enkelt forandrer vinterblek hud til solbrun og gyllen. Her er vår ultimate selvbruningsguide:

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?