Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

Få tips fra lege: Unngå du tørr og gusten hud i vinter

FUKT HUDEN: Det er viktig å bruke en god fuktighetskrem i vintermånedene. Gjerne en som er ekstra fet. Foto: Getty Images

Høst- og vintertemperaturene kan resultere i kviser, dehydrert og livløs hud. Heldigvis finnes det grep som hjelper deg å opprettholde gløden.

Martine Haug Nysether
Publisert:

Nå som vinteren er i gang for fullt minsker luftfuktigheten, og mange opplever at huden blir full av kviser.

Lege Rolah O. Lønning forklarer at det er kombinasjonen av et tørt inne- og uteklima som fører til et større tap av fuktighet via hudbarrieren.

HUDPLEIE

Derfor bør du bruke olje i ansiktet

Det bidrar igjen til økt talgproduksjon i huden for å forsterke barrieren og forhindre fuktighetstap.

- I overgangsfasen kan dette kan av og til føre til kviseutbrudd, men vil som regel bli bedre etterhvert som huden balanserer seg. Når utbruddet først har meldt sin ankomst kan «Basiron»-krem direkte på kvisen roe ned utbruddet, sier Lønning til MinMote.

HUDPLEIE

– Koreansk hudpleie er som en skattekiste

Krem

Basiron 5% gel. Foto: Produsenten

99,-
Gå til butikk
Krem

Ansiktskrem fra Kiehl's. Foto: Produsenten

332,-
Gå til butikk

Bruk en fet krem

Det er ingen hemmelighet at overgangen fra sommer og sol til høst og kulde for mange er synonymt med tørr og gusten hud. For å unngå det, anbefaler hudlegen å bytte til en fetere fuktighetskrem i høst- og vinterhalvåret.

HUDPLEIE

Slik lager du skjønnhetsproduktene hjemme

TIPSER: Lege og hudspesialist Rolah O. Lønning mener det er mye man kan gjøre for å unngå gusten og livløs hud i vintermånedene. Foto: Trond Oliversen

- Et tørrere klima kan medføre dehydrert, ru og livløs hud. En god fuktighetskrem som også inneholder barrierebeskyttende ingredienser, eller en fuktighetsgivende oljebasert-serum vil være en god investering, tipser Lønning og legger til at en tørr hud vil ha godt av beskyttende og reparerende krem som inneholder ingredienser som vil støtte og reparere hud-barrieren.

- Gode ingredienser er petroleum, ceramid, og dimethicon. Spesielt i vinterhalvåret vil huden nytte godt av fetere kremer. Enkelte fete kremer kan virke tilstoppende på porene og kan dermed medføre akne, men unngå mineralolje, da dette kan gi forstoppede porer, forteller Lønning.

HÅR

Unngå å få irriterende statisk hår med disse rådene

Lønning understreker at et sunt kosthold med frukt, grønt og antioksidanter vil alltid være gunstig for hudhelse og helse generelt.

- I vinterhalvåret vil man også ofte ha økt behov for fett. Et kosthold med et høyt innhold av omega 3, og planteoljer vil på et vis smøre huden på innsiden, og forsterke produksjonen av oljer i huden slik at den holder bedre på fuktigheten.

Flere hudtips? Sjekk vår Trendguiden-episode om vinterhud her:

MinMote viser deg også hvordan du enkelt forandrer vinterblek hud til solbrun og gyllen. Her er vår ultimate selvbruningsguide:

Publisert:

Finn mer innhold om: