Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

På MinMote finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter MinMote skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener MinMote penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på MinMote, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Slik unngår du lår som gnisser

KAN HA SKYLDA: Sommergarderoben med bare lår kan føre til gnisseproblematikk. Foto: Getty Images.
KAN HA SKYLDA: Sommergarderoben med bare lår kan føre til gnisseproblematikk. Foto: Getty Images.

Sommervarmen er ikke bare fryd og gammen, med svette lår kan også ubehagelige sår oppstå. 

Selv om sommervær og ferietid stort sett er varmt velkommen fører det for mange med seg et problem som kan bli smertefullt, nemlig lår som gnisser.

For mange møtes lårene mot hverandre når man står eller går. Med varmt vær kan dette bli varmt og klamt, er du kledd i kjole eller skjørt kan dette fort føre til gangsår mellom lårene.

I kvinneforum og diverse sosiale medier florerer det av tips og triks for hvordan man unngår at lårene gnisser og lager ubehagelige sår. Fastlege og en av forfatterne av boken «Manus om anus», Kaveh Rashidi, forklarer at når huden på innsiden av lårene gnir mot hverandre vil det skade huden.

– Det er en enkel friksjonsskade som også blir kalt for «gnisselår». Det er et vanlig problem, spesielt om sommeren da man går kledd i kjoler og skjørt slik at huden på innsiden av lårene ikke er tildekket, sier Rashidi.

NATURLIG: Det er et vanlig sommerproblem at det kan oppstå friskjon mellom lårene. Foto: Getty Images.
NATURLIG: Det er et vanlig sommerproblem at det kan oppstå friskjon mellom lårene. Foto: Getty Images.

Han legger til at fuktighet fra svette også er med på å øke sjansene for en slik hudskade.

Unngå kontakt mellom lårene

For å unngå skadene bør man finne en måte å få mindre kontakt mellom innsiden av fuktige lår, anbefaler legen.

– Man kan bruke et tynt plagg som sykkelshorts, en avklipt strømpebukse eller liknende, som beskytter huden. Det selges også egne anti-friksjonsprodukter, forteller han.

– Samtidig kan man gjøre tiltak for å svette mindre, som å ha løse, luftige plagg og avkjøle nok. Det er egentlig bare kreativiteten som setter grenser for måter å løse dette problemet, legger han til.

Noen bruker talkum, og andre har med tørkepapir og tørker svette en gang i blant, forteller Rashidi.

– Det viktigste er om man allerede har fått sårhet på innsiden av lårene at man beskytter området slik at sårene gror raskt. Da unngår man større sår som i verste fall kan bli smertefulle og betente, sier legen som ikke har spesifike råd til nøyaktig hvilke produkter man bør bruke.

MinMotes journalister har også opplevd problemet med lår som gnisser. Derfor har vi med utallige runder testing, prøving, feiling og rådføring kommet frem til at dette er produktene som er verdt å teste ut i sommervarmen:

Sykkelshortser

Hvit sykkelshorts i bomull. Foto: Produsenten.

Sykkelshortser

Sort sykkelshorts i bomull hos Nelly. Foto: Produsenten.

Talkum og deodorant

Talkumpulver. Foto: Produsenten.

Talkum og deodorant

Neutral deodorant. Foto: Produsenten.

bandelettes og gnissestick

Hudfargede gnissebånd med blonder. Foto: Produsenten.

bandelettes og gnissestick

Sorte gnissebånd. Foto: Produsenten.

bandelettes og gnissestick

Compeed anti-friksjon stick. Foto: Produsenten.

Hvordan var din opplevelse i dag?