Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

På MinMote finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter MinMote skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener MinMote penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på MinMote, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Seks skjønnhetsprodukter du ikke visste du trengte

Foretrekker du dagen-derpå-hår fremfor glatt og nyvasket hår? Og synes du sminken falmer utover dagen? Det finnes produkter for det meste – her er dem du ikke visste at du måtte ha.

Produkter du ikke visste du trengte

Teksturspray fra Oribe. Foto: Produsenten

Produkter du ikke visste du trengte

Ansiktssvamp fra The Konjac Sponge Company. Foto: Produsenten

Produkter du ikke visste du trengte

Håndkrem med solfaktor fra The Body Shop. Foto: Produsenten

Produkter du ikke visste du trengte

Keramisk børste fra BaByliss. Foto: Produsenten

Produkter du ikke visste du trengte

Sminkesvamp fra Beter. Foto: Produsenten

Produkter du ikke visste du trengte

Oljeprimer fra Smashbox. Foto: Produsenten

Flyter det over av produkter på badet er det et sikkert tegn på at det nok er nødvendig med en liten opprydding. Du kan vel ikke med hånden på hjertet si at du bruker alt sammen?

Kast de halvtomme hårsprayene og innse at øyenskyggene du aldri bruker faktisk aldri vil bli brukt igjen. Og den eyelineren du trodde skulle gi deg den perfekte cateye-looken, som du aldri fikk dreisen på? I søpla med den og!

Her er syv skjønnhetsprodukter du bør rydde plass til med en gang:

Skjønnhetsprodukter 1-2

Oljeprimer fra Smashbox. Foto: Produsenten

Skjønnhetsprodukter 1-2

Sminkesvamp fra Beter. Foto: Produsenten

1. Primerolje

Siden vi bor i et releativt kaldt land, er huden vår helt nødt til å gå gjennom store temperaturforandringer i løpet av året. Og når temperaturen forandrer seg svarer gjerne huden med å bli tørr.

Poenget med en primer er å legge et godt grunnlag for ansiktssminken, slik at den sitter hele dagen. En primerolje har egenskapene til en vanlig primer, i tillegg til egenskapene til en ansiktsolje. Altså er det et produkt som er midt i blinken for deg med nordisk hud, som har en tendens til å bli tørr når temperaturene forandrer seg.

Har du en primer liggende nederst i sminkepungen, som du ikke helt så poenget med å bruke? Kanskje funket den ikke optimalt på din hud nettopp fordi den ikke ga huden din nok fuktighet.

2. Sminkesvamp

Bruker du fingrene eller kost til å påføre ansiktssminke? Vel, det vil du ikke gjøre etter å ha prøvd en eggeformet sminkesvamp. For en naturlig og duggfrisk look bruker du en fuktig svamp, og om det er nødvendig kan du påføre flere lag når sminken er tørket. Påfør med lette trykk, og ikke bruk svampen til å gni foundationen utover.

Våre favoritter: Freshe vårnyheter til sminkepungen

Skjønnhetsprodukter 3-4

Keramisk børste fra BaByliss. Foto: Produsenten

Skjønnhetsprodukter 3-4

Håndkrem med solfaktor fra The Body Shop. Foto: Produsenten

3. Keramisk rundbørste

Synes du det tar evigheter å føne håret hjemme? Frisøren har nok litt mer dreisen på føningen enn deg og meg, men det kan faktisk være at hun/han bruker et produkt som du mangler.

Sjekk også: Slik lager du Victoria's Secret krøller hjemme

For å føne håret glatt bruker ofte frisørene keramiske rundbørster – og det er her en av hemmelighetene ligger. Om kjernen, altså der børstetaggene sitter fast, er keramisk, så varmes denne opp og holder på varmen fra føneren. Når man grer den varme børsten gjennom håret samtidig som en føner, så vil håret tørke raskere.

Du tenker kanskje at en naturbørste er bedre for håret, men om håret tørker raskere med en keramisk børste vil du også varmebehandle det mindre. Ganske så smart!

Genialt triks: Slik renser du hårbørsten

4. Håndkrem med solfaktor

Tørre hender er jo én ting. Det vil vi selvsagt ikke ha. Men vi vil heller ikke ha rynkete hender, eller hva? Du glemmer nok ikke å smøre inn ansiktet med solfaktor – men hendene? Har du i det hele tatt tenkt på dem? Neppe! Velger du en håndkrem som har solfaktor, kan du forebygge aldringstegn på hendene, som faktisk er der aldringstegn ofte vises først.

Skjønnhetsprodukter 5-6

Ansiktssvamp fra The Konjac Sponge Company. Foto: Produsenten

Skjønnhetsprodukter 5-6

Teksturspray fra Oribe. Foto: Produsenten

5. Konjakksvamp

Produkter fra Asia og Korea har kommet mer og mer de seneste årene, og flere av hudpleierutinene er fullstendig uoverkommelige for mange av oss. Er du vant til å fjerne sminken med en sminkeserviett, kommer det nok ikke på tale å innføre et ni-stegs-program før leggetid. Nettopp derfor vil denne smarte saken, som kommer fra Japan, kanskje falle i smak.

Konjakksvampen er hard når den er tørr og puffy og myk når den er bløt. Det finnes mange ulike varianter til både kropp, ansikt og ulike hudtyper. Flere av svampene egner seg godt til å fjerne sminke og eksfoliere huden i ansiktet. Ikke minst er svampen helt naturlig, og du behøver ikke bruke masse produkter for å få ansiktet skinnende rent.

6. Teksturspray

Nyvasket hår er gjerne litt ekstra glatt, mens dag nummer to er perfekt – og dag nummer tre krever tørrsjampo. Mengder av tørrsjampo! Men visste du at det finnes et produkt som gir nyvasket hår «dag-to-følelsen» med en gang? Tekstursprayen gir deg nemlig akkurat passe tekstur, slik at hestehalen ikke sklir ut og babyhårene står rett til værs. Klarer du å begrense tørrsjampobruken, kan du oppnå et lignende resultat med en liten dusj med den, men vi synes faktisk at tekstursprayen kan få en egen plass i hylla.

Hvordan var din opplevelse i dag?