Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

På MinMote finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter MinMote skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener MinMote penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på MinMote, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Skjønnhetsproduktene som jobber over natten

SOVENDE SPA: Ekspertene mener at overnight-produkter kan være en fin løsning i en travel hverdag. Foto: Getty Images.
SOVENDE SPA: Ekspertene mener at overnight-produkter kan være en fin løsning i en travel hverdag. Foto: Getty Images.

«Beauty-sleep» får en helt ny mening ifølge disse produktene.

Det er ikke alle som prioriterer tid til minispa i hverdagen, men da kan natten være en tid å ta i bruk. Den siste tiden har det kommet en rekke produkter som skal påføres på kvelden og sitte på gjennom natten.

– Innen skjønnhet finnes det ikke noen «quick fixer», sier Agnes Gulbrandsen, grunnleggeren av Gevir hårsalonger i Oslo.

Naturlig skjønnhet: Uenige om effekten

Det finnes flere hårmasker som lover bot og bedring over natten, men Gulbrandsen forteller at det ikke er påvist hverken fordeler eller ulemper med den lange virketiden.

– Når håret har trukket til seg de pleiende ingrediensene og fuktigheten i produktet, synes den ekstra virketiden å være meningsløs, mener hun, men legger til at noen eksperter mener virkestoffet trekker dypere inn etter at masken har tørket inn.

Overnight

Overnightmask fra Origins. Foto: Produsenten.

Overnight

Overnight hårserum fra Shu Uemura. Foto: Produsenten.

Gulbrandsen forteller at en overnight-kur kan være praktisk i en hektisk hverdag, og at de lenge har anbefalt oljer i håret natten før vask.

Proppet med næring

Når det gjelder ansiktet er historien en litt annen. Elisabeth Lein Oksvik, eier av Beth’s Beauty forteller at om huden er stresset eller i ubalanse finnes det mange overnight-masker som er laget for det.

– Maskene som virker over natten er ofte proppet fulle med næringsstoffer og funker ofte veldig bra, så lenge du finner en maske tilpasset din hud, sier hun.

Oksvik forklarer at maskene ofte er mer effektive fordi de er mer nærende enn andre produkter.

– Derfor bør man heller ikke bruke dem hver natt, men to til tre ganger i uken er fint, sier hun.

Tvillingene Vita og Wanda har satt på øyevipper for 100.000 kroner, se hva de tenker om forholdet til eget utseendet og å være naturlig.

Det finnes også produkter for hender og føtter, men det er Oksvik mer skeptisk til.

– Om du pakker inn hender eller føtter over lengre tid så kan det lett bli fukt som gjør at det kan komme bakterier og dermed at man kan få fotsopp eller neglesopp. Det kan også bli et problem om du har produkter som endrer pH-en på for lenge, forklarer Lein.

– Produkter som er peelende bør man derfor ha på noen timer også skylle det av før man legger seg. På den måten har man bedre kontroll på hvordan produktene fungerer, legger hun til.

Overnight 2

Overnightmask til neglene. Foto: Produsenten.

Overnight 2

Nattolje fra Kiehl's. Foto: Produsenten.

Tilbake til håret, for å ta best mulig vare på det anbefaler frisøren en spadag i uken.

– Start med en rensesjampo som renser hodebunnen og fjerner produktrester. Så klem ut så mye vann du klarer med et håndkle før du bruker en maske tilpasset din hårtype som du lar virke i 5–15 minutter, sier hun.

– Vi anbefaler også hurtigkurer så ofte som mulig. Vasker du håret så fort du kommer inn i dusjen så rekker du å la den virke i 3–5 minutter, tipser Gulbrandsen og legger til at kundene som følger disse rådene raskt får resultater.

Anniken Jørgensen fikk nok av spraytan, vipper- og hårextensions, og tok av alt:

Ingredienser å se etter til håret:

** Proteiner styrker ødelagt hår – Planteporteiner hjelper håret ta til seg fukt og silkeproteiner mykgjør håret.

** Fuktighet gir mykhet og smidighet, kan komme fra sheasmør, baobaekstrakt og kokosolje for eksempel.

** Kreatiner styrker hvert hårstrå.

Ingredienser å se etter til huden

** Fukt: hyaluronsyre, melkesyre, antioksidanter som vitamin C og E.

** Utbrudd og urenheter: salisylsyre er talgregulerende, regulerer forekomst av hudormer og åpner tilstoppede porer. Svovel motvirker dannelsen av bakterie og sopp i huden.

** Glød: Fruktsyre kan penetrere huden i dybden og hjelpemot problemer som akne, fet hud eller bare gi fin glød før julefesten.

Hvordan var din opplevelse i dag?