Selvbruning: Slik får du perfekt resultat

BRUKER SELVBRUNING: Blogger Cathrine Heienberg tipser om hvordan du får perfekt farge med selvbruning, noe hun selv har sverget til siden 15-års alderen. Foto: Hallgeir Vågenes/VG

Før sommeren kan huden føles blek og gusten. Her er redningen: Cathrine Heienbergs metode for perfekt selvbruning, og hvordan du unngår de verste tabbene.

Oda Marie Midbøe
Publisert:

Med tanken på at det enda er litt tid igjen til sommeren, er det godt å ha i bakhodet at man kan jukse det til og få glød i huden uten å ty til skadelige soling.

HÅR

Fem feil du gjør når du føner håret

Det er likevel viktig å vite at resultatet kan bli mislykket. Har du først smurt deg inn med selvbruning og fått skjolder og hvite partier, tar det dessverre litt tid før det forsvinner igjen.

Cathrine Heienberg bak bloggen «Cath in the city» er en stor fan av selvbruning, noe hun har brukt siden hun var 15 år. Hun deler sine beste triks med MinMote for hvordan du gjør suksess med brunfarge på tube.

HÅR

FIRE MÅTER Å KRØLLE HÅRET PÅ

GLØDER: Gigi Hadid og Chrissy Teigen har den gløden de fleste ønsker seg. Foto: AFP

1. Finn riktig selvbruning

- Det viktigste, og spesielt for nybegynnere, er å finne en selvbruning som allerede er farget. Da får man full kontroll på påføringen, og det er mye lettere å unngå skjolder og ujevne områder. Det kan være vanskelig med hvit krem, forklarer Heienberg.

IKKE SLIK: Jessica Simpson har gått på noen selvbruningsblemmer - her på MTV-fest i 2005, da det hele vel kan beskrives som «too much». Foto: Getty Images

Selv foretrekker hun selvbruningskremer med undertoner av olivengrønn og lilla fremfor oransje.

- Da får man en mye mer naturlig look, og slipper å se ut som en appelsin. Vær obs på at mange selvbruningskremer har glitter i seg, noe som kan se ganske unaturlig ut, legger hun til.

HUDPLEIE

Seks skjønnhetsprodukter du ikke visste at du trengte

2. Skrubb deg til et perfekt utgangspunkt

Ifølge Heienberg bør man ta en runde med eksfoliator og skrubbhansker i dusjen før man påfører selvbruningen.

- Fjerner man alle døde hudceller før man går i gang med selvbruningen har man et perfekt utgangspunkt. Jeg pleier også å smøre meg inn med en fuktrik bodylotion i forkant av selvbruningen. Da er det lettere å få et jevnt resultat, sier hun.

3. Unngå skjolder og ujevne områder

Det finnes ingen hokus pokus-triks for å unngå klassiske «selvbrunings»-bommer som skjolder eller hvite og ujevne partier, men du kan jukse det til med litt solpudder om uhellet er ute.

- Man må rett og slett være veldig nøye under påføring av selvbruning. Pass på at alle områder er dekket, og at all kremen er massert godt og jevnt inn i huden. Bruker man en farget selvbruning blir dette mye lettere, sier Heienberg.

SMINKE

GJØR DU DISSE SMINKETABBENE?

- Tørk gjerne lett av tørre områder med et håndkle når du er ferdig, som albuer, knær og knokler. La selvbruningen tørke godt inn før du kler på deg, og pass på å ikke få noe vann på kroppen i timene etter selvbruningen. Gjør det gjerne rett før du legger deg om kvelden. Bruk gjerne hansker ved påføring for å unngå overflødig farge på innsiden av hendene, legger hun til.

4. Slik beholder du fargen lengst mulig

Hvis du ønskre at fargen skal holde lenge, bør du unngå å skrubbe deg noe særlig i dusjen.

- Billige selvbruningskremer kommer gjerne av ved svetting og lignende, men kjøper du en god en skal fargen holde seg fin i minst en uke, sier Heienberg.

Publisert: