Hot negletrend nå: Nei-nikyr

NEI-NIKYR: Nå er det ikke lenger mønster og kreative design som er mest populært.

Velstelte, sunne og skinnende negler er det som gjelder nå.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

Vi har blitt vant til å se fargerike negler med alskens mønster og kreative design. Men nå kan det se ut som en ny negletrend er i ferd med å feste grepet – og at vinden har snudd.

Ifølge Harpers Bazaar er nemlig en no-nicure, eller en nei-manikyr, det heteste man kan pynte neglene med nå.

– Det ser ut som det nye statussymbolet for vårt klientell, sier Juanita Huber-Millet hos den London-baserte neglesalongen Townhouse til magasinet.

Den såkalte clean girl-looken har lenge vært het på TikTok, og går ut på å vise naturlig, frisk skjønnhet. Tenk glødende hud, hår med volum og no makeup-makeup. Blant kjendisene som sverger til ikke-manikyren er allerede Matilda Djerf, Bella Hadid og Hailey Bieber.

Husker du Hailey Biebers doughnut-hud? Den beveget seg også videre til perlemor-skinnende negler. Denne trenden vil ha det samme resultatet, men med et mer nedtonet og naturlig resultat.

– Clean girl-look

Nei-manikyren går rett og slett ut på å ha ekstra velstelte negler som ser naturlige, men perfekte ut. Du husker kanskje mannekeng-manikyren som herjet for noen år tilbake? Ikke-manikyren er en oppdatert versjon hvor neglene lakkes i en helt naturlig delvis gjennomsiktig farge som går i ton-i-ton med huden din.

– Det passer bra til clean girl-looken. Det er en sunn måte å vise naturlig skjønnhet på, sier Huber-Millet.

– Jeg tror på at sunne, naturlige negler er grunnlaget for den perfekte manikyren, så denne trenden bare fremhever det, sier Eszter Bak, som står bak neglesalongen Kolors Nail Studio i Oslo, og fortsetter:

– Sunne negler og feilfrie neglebånd er nøkkelen for å lykkes med looken. Etter ferie er det også tiden for å tone det ned, nyte en hud med frisk farge, og naturlige negler.

Hun sier at hun opplever at «no-nicure» er en økende trend, også i Norge.

– Flere og flere vil ha sunne, glødende negler og hud. Majoriteten av kundene våre vil ha semitransparent gel-lakk som varer lenge og har mye glans, som gir oss mulighet til å tilpasse fargen til kundens egne hudtone.

Slik oppnår du nei-nikyren

For å oppnå den optimale nei-manikyren, er det ikke bare neglen som må være stelt, også neglebåndene spiller en viktig rolle. Neglene bør ikke være for lange, og filt i en naturlig form.

Eszter Bak sier at man kan oppnå looken hjemme, men anbefaler å overlate neglebåndsjobben til profesjonelle. Om du likevel vil prøve deg på nei-nikyren, sier hun at det krever litt innsats for å opprettholde den.

– Hvis du vil prøve hjemme, bør du starte med å forme neglen. Fil til en medium-kort lengde i en myk firkant eller rund form, alt ettersom hva din fingre kler. Dytt neglebåndene forsiktig tilbake, dette er huden som vokser rundt neglesengen, med en neglebånd-pinne. Bruk så en buffer-fil for å forsiktig jevne ut overflaten på neglen og påfør topcoat for en overflate med mye glans. Jeg foretrekker en topcoat fremfor å file neglen blank, fordi jeg har sett mange kunder som har filt neglene for mye i prosessen.

Men du er ikke helt ferdig her, enten du velger å fikse neglene i salong eller hjemme, en liten innsats må til.

– Uansett må du opprettholde manikyren med å påføre neglebåndsolje minst to ganger om dagen. Du må også smøre hendene regelmessig, spesielt om du vasker deg og bruker håndsprit ofte.

Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Finn mer innhold om: