Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.
Skjønnhet

Hudpleietrenden som herjer akkurat nå

koreansk beauty

Koreanske «sheet masks» er det mest trendy du kan påføre huden din denne sommeren. 

Thea Roll Rakeng
Publisert:
koreansk beauty

Sheet mask fra Whamisa hos Skinbloom.no. Foto: Produsenten

79,-
Gå til butikk
koreansk beauty

Sheet mask fra Maanefit hos Eleven.no

27,-
Gå til butikk
koreansk beauty

Sheet mask fra Skin79 hos Look Fantastic. Foto: Produsenten

50,-
Gå til butikk
koreansk beauty

Gullmaske fra Skin 79 hos Eleven.no. Foto: Produsenten

53,-
Gå til butikk
koreansk beauty

Sheet mask, eller ansiktsmaske på ark, er superhot nå. Foto: Getty Images

Koreanske kvinner er blant annet kjent for å ta godt vare på huden sin, og for noen år siden ble hudpleieserier- og produkter fra Sør-Korea veldig populært på det amerikanske markedet.

Ifølge New York Magazine er koreansk hudpleie og sminke, populært kalt K-beauty, faktisk i ferd med å bli et av Sør-Koreas største eksportområder.

Men hvis du ikke orker renseserier med tolv til femten steg (se for deg rens, skrubb, toner, krem pluss en del til) kan du jo heller skaffe deg en sheet mask, altså en ansiktsmaske laget av et slags bomullsark som legges over ansiktet. Sheet masks er svært populært blant Hollywood-kjendiser, it-jenter og hudpleie-entusiaster.

LIVSSTIL

Sommerskjønn med Hege Aurelie Badendyck

– I vinden som aldri før

Estetisk sykepleier, Thao Kakao. Foto: Lars Evanger

Thao Kakao, estetisk sykepleier hos klinikken Elite Helse, forteller at ansiktsmaske-trenden har nådd nye høyder på grunn av den asiatiske hudpleien har blitt så populær.

– Sheet-masker er i vinden som aldri før akkurat nå. Det finnes forskjellige typer og varianter og i alle prisklasser, både til hjemmebruk og i salong. De har alle forskjellige ingredienser med et bestemt formål. De fleste maskene skal gi glød, fukt og styrke til huden, noe de fleste ønsker seg, sier Kakao og legger til at maskene også finnes i 24 karats gull. Målet er «å gløde som en gudinne» etterpå.

SMINKE

DETTE ER SOMMERENS STORE SMINKETREND

Sistnevnte maske er (selvsagt) dyr, og dermed blitt populært blant eliten i Hollywood. Sjekk Stella McCartney og Kate Hudson, for eksempel:

Koreansk hudpleie på norsk

Cathrine Nagell-Erichsen Fekene og hennes businesspartner, Maren Dahl Bekkeset, skjønte tidlig at koreansk hudpleie ville ta av i Norge. Etter flere turer til «hudpleiemekka» - Korea Town i New York, testing og grundig research, åpnet de SkinBloom.no - en nettbutikk dedikert til K-beauty.

SMINKE

GJØR DU DISSE SMINKETABBENE?

Cathrine Nagell-Erichsen Fekene (t.h) og Maren Dahl Bekkeset. Foto: Privat

– Vi har begge slitt med huden i løpet av ungdomsårene, og oppdaget tidlig at koreansk hudpleie fungerte godt på vår problemhud. I tillegg var det et spennende alternativ til tradisjonell, vesteuropeisk hudpleie. Koreansk hudpleie har på kort tid blitt veldig stort i USA, så vi tenkte det var like greit å slå til med en gang og lansere SkinBloom på det norske markedet. Heller litt for tidlig enn for sent, sier gründer N-E Fekene til MinMote.

HUDPLEIE

Disse solkremene må du holde seg unna

Hun mener K-beauty skiller seg fra vest-europeisk hudpleie fordi det - i tillegg til å kunne behandle hudproblemer, fokuserer på å forebygge, fremfor å reversere hudproblemer etter at de har oppstått. SkinBloom-gründeren sier sheet masks og et serum med snegleslim er det som er mest populært.

– Sheet masks, eller ansiktsmasker som det heter på norsk, skal fungere nærmest som en «a la carte»-meny av forskjellige hudpleieserumer. Disse kan brukes ukentlig eller etter behov, og skal inneholder forskjellige serumer som er satt sammen for å pleie huden mest mulig. Her i Norge bruker de fleste bare fuktighetskrem, mens koreanske kvinner gjerne bruker flere produkter. Oljebasert rens, en vannbasert rens, toner, essens, serum, fuktighetskrem og ikke minst solkrem, sier N-E Fekene.

HUDPLEIE

Seks skjønnhetsprodukter du ikke visste at du trengte

– Hva blir den neste store hypen etter sheet masks?

– Korea virker å være langt foran vesten når det kommer til hudpleie og nye produkter. Sjøgressmasker, gullmasker, snegle-serum og andre hudprodukter som påføres ved bruk av svamp.

– Disse produktene er relativt nye i vesten, men veldig hot i Sør-Korea og i USA. Vi tror helt klart at dette er the next big thing.

Publisert:

Les også

  1. NYHETER

    Maria Mena hylles for ærlig kroppsinnlegg

  2. LIVSSTIL

    Spalte: Sommerskjønn med Maria Skappel Holzweiler

  3. NYHETER

    Mette-Marit i sommerdrøm fra Sandra Mansour

Relaterte artikler

HUDPLEIE

– Koreansk hudpleie er som en skattekiste

HUDPLEIE

Slik redder du julehuden

HUDPLEIE

«Facekinien» brer om seg

HUDPLEIE

Stor guide til ansiktsmasker

HUDPLEIE

Ny skjønnhetstrend kutter all hudpleie

HUDPLEIE

Ansiktsmaske med gull tar av

HUDPLEIE

LED-masker – er det verdt pengene?