Voksing av underlivet: Dette må du huske på når du tar «brazilian wax»

BIKINIKLAR: For mange er hårfjerning er del av vår- og sommerrutinen - noen tar den helt ut med en «brazilian wax». Foto: Getty Images

Når sommeren nærmer seg havner hårfjerning på «to do»-listen til mange. Trenden med «brazilian wax» - fullstendig voksing av underlivet - har for lengst tatt av i Norge, og her er de beste tipsene før, under og etter voksingen.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Å ta en «brazilian», som det fortsatt blir kalt av mange nordmenn, har for alvor blitt en populær behandling - på tross av at de fleste forbinder den med stor smerte. Akkurat dét er kanskje ikke så rart - det er tross alt snakk om å fjerne alt håret nedentil.

LIVSSTIL

Les den morsomme historien om den smertefulle trenden her!

Voksekspert Justyna Nowak har over ti år fartstid i bransjen, og har de siste årene jobbet på skjønnhetssalongen Eger Skin Clinic Oslo. Hun bekrefter at etterspørselen har tatt seg betydelig opp de siste årene.

Se også MinMotes vokseguide her:

Derfor har Nowak hjulpet MinMote med å lage den ultimate «brazilian»-huskelisten, til både førstegangsvokseren og stamkunden.

FØR:

Gjør research: De fleste hudpleiere kan vokse, men ikke alle er spesialister på området. Let etter én med erfaring, eller spør noen du kjenner om en anbefaling. Du skal føle deg trygg når du ligger der halvnaken!

Spar håret: 3-5 millimeter er perfekt, og er håret i lengste laget kan salongen «trimme» det til riktig lengde.

Skrubb: IKKE skrubb huden dagen den samme dagen som du skal vokse, men et par dager før kan du forsiktig skrubbe bort døde hudceller for å forebygge inngrodde hår.

Dropp den varme dusjen: Ja, du kan vaske deg samme dag. Men unngå en lang, varm dusj, skrubb og sterk såpe, som kan gjøre huden mer irritert. Bruk heller en kjølig klut med mild intimsåpe.

Dropp kaffen: Koffein gjør blodet tynnere, så hold igjen på kaffen samme dag for å minimere smerten.

Planlegg: Unngå å vokse rett før og etter menstruasjonen - da gjør det ekstra vondt.

Få også med deg vårens største skjønnhetstrend i Trendguiden:

UNDER:

Kommunisér: Både før og under selve seansen er det helt greit å fortelle hudpleieren hvordan du vil ha det og hva du er redd for.

- Snakking gjør dessuten stemningen mer avslappet, sier Nowak.

Vær forberedt på å «hjelpe»: Du vil sannsynligvis bli spurt om å snu deg til siden eller ligge på magen. Snakk med hudpleieren først, så vet du hva du går til.

ETTER:

Unngå dusj, trening og sex: Alt dette gjør huden mer irritert og sår. Vent i minst 24 timer.

Hands off! Ikke ta på huden som er vokset - du har flere bakterier på hendene enn du tror.

Forleng behandlingen: Det finnes flere produkter som kan sprayes eller smøres forsiktig på området som er vokset, som forsinker hårveksten og forebygger inngrodde hår.

Publisert:

Finn mer innhold om: