Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

På MinMote finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter MinMote skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener MinMote penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på MinMote, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Hudpleie: Alt om salisylsyre

BEKJEMPER KVISER: Saliylsyre er en super ingrediens å se etter om du sliter med kviser.
BEKJEMPER KVISER: Saliylsyre er en super ingrediens å se etter om du sliter med kviser. Getty Images/iStockphoto

Sliter du med kviser, uren hud og porer? Da kan salisylsyre være noe for deg.

Om du plages av fet hud eller høy talgproduksjon er salisylsyre noe du bør ha i badehyllen.

Salisylsyre har fått den uoffisielle rollen som aknebakteriens erkefiende, og er et godt hjelpemiddel mot hudormer og kviser.

STORT UTVALG: Salisylsyre finnes i en rekke produkter som skal bekjempe aknebakterier.
STORT UTVALG: Salisylsyre finnes i en rekke produkter som skal bekjempe aknebakterier. MinMote/ Emma Louise Fon Mathisen

– Men hva er egentlig salisylsyre?

– Salisylsyre er en fettløselig betahydroxysyre (BHA), som eksfolierer huden og hjelper til med å løse opp oljen i tilstoppede porer, forklarer hudlege ved Aleris, Linnea Torsnes.

– Hva gjør det for huden?

– Salisylsyre er fettløselig, noe som innebærer at den går dypere ned i huden, og «renser» porene. Den er også betennelsesdempende. Jeg bruker den i lave konsentrasjoner til pasienter med rosacea, men ikke daglig, sier hudlege ved A-Medi og Oslo Hud og Laserklinikk, Miray Al-Mustafa.

EKSPERT: Hudlege Miray Al-Mustafa bruker salisylsyre i lave doser som et betennelsesdempende middel.
EKSPERT: Hudlege Miray Al-Mustafa bruker salisylsyre i lave doser som et betennelsesdempende middel.

Ifølge Torsnes er salisylsyre supert å bruke for de med akne og hudormer, og mange vil raskt kunne se en effekt. Likevel sier hun det er viktig å være både forsiktig og tålmodig ved innføringen av salisylsyre i hudpleierutinen.

– Unngå å blande med andre typer syrer da det kan gi kraftig irritasjon. Salisylsyre kan kombineres med retinol, men det kan gi irritasjon, så det er lurt å starte forsiktig. Du kan eventuelt bruke det på ulike tidspunkt hvis reaksjonen er for sterk, sier Torsnes.

VÆR FORSIKTIG: Hudlege Linnea Tornes anbefaler å være forsiktig og tålmodig når man innfører salisylsyre inn i hudpleierutinen.
VÆR FORSIKTIG: Hudlege Linnea Tornes anbefaler å være forsiktig og tålmodig når man innfører salisylsyre inn i hudpleierutinen.Aleris

Al-Mustafa anbefaler å sette av et par faste dager i uken.

– For eksempel mandager og torsdager i fire uker, før man etter hvert øker til annenhver dag og deretter eventuelt daglig, hvis man trenger det, sier hun og fortsetter:

– Bruker man sterke ingredienser ved siden av, som retinoider eller vitamin C, bør man også være forsiktig med opptrappingen. Det kan brukes samtidig med andre ingredienser, så lenge man ikke irriterer huden for mye.

Om du foretrekker salisylsyre i rens, toner, serum, pads eller krem, er opp til den enkelte.

– Det gjelder rett og slett å finne det som passer deg best. Personlig foretrekker jeg toner eller pads, avslutter Linnea Tornes.

Om du er på utkikk etter å innføre salisylsyre i din hudpleierutine, har vi funnet frem noen av våre favoritter her:

Bestselger

Bestselger

En eksfolierende toner som jobber målrettet mot akne, store porer, oljete hud og ujevnt hudtone.

Toner i sprayform

Toner i sprayform

Toner med AHA/BHA som gir en skånsom og daglig eksfoliering av huden.

Budsjettvennlig

Budsjettvennlig

Salisylsyre i et lett serum, som passer alle hudtyper.

Mild rens

Mild rens

Mild rens med beroligende egenskaper. Gir en lett eksfolierende effekt.

Ansiktsmaske

Ansiktsmaske

Ansiktsmaske med salisylsyre som fjerner døde hudceller og forhindrer tilstoppede porer.

Tonerpads

Tonerpads

Tonerpads med 1% BHA som løser opp talg og eksfolierer huden.

Eksfolierende rens

Eksfolierende rens

Peeling som renser og eksfolierer huden med AHA/BHA.

Emma Louise Fon Mathisen
Emma Louise er journalist I VG. Her jobber hun med tekst- og videosaker innen mote, interiør og skjønnhet. Hun har en lidenskap for skjønnhet og velvære, og elsker å teste nye produkter og trender.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?