Slik holder du på brunfargen lengst mulig

HOLD PÅ FARGEN: Feriegløden trenger ikke å forsvinne selv om et ikek er sommer enda. Foto: Getty Images

Er du redd for at fargen din skal forsvinne så snart påskeferien er over? MinMote har samlet våre beste tips til hvordan du hindrer at gløden din slukner.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Hvis du er så heldig at du har kommet hjem fra utenlandsferie med sommerbrun hud, er det kjedelig om den blir borte omtrent før du rekker å vise den fram. Selv om påskeværet har vist seg fra sin beste side hittil, vet vi at sola like fort kan stikke av uten å gi oss noe forvarsel - og da tar det ikke lange tiden før den fine gløden du har opparbeidet også forsvinner.

Klør du i huden når du blir kald?Dette er hvorfor.

FRESH: Blake Lively er blant annet kjent for sin glødende hud. Lotion, solpudder og shimmer kan nok ta litt av æren for at skuespillerens hud ser helt fantastisk ut. Foto: Getty Images

Heldigvis finnes det flere forholdsregler du kan ta for å få fargen til å vare så lenge som mulig. Det viktigste er selvsagt å ikke bli solbrent, noe som skader huden også på sikt. Har du allerede gått i fella, bør du ta en titt på disse tipsene. Har solkremen gitt deg kviser, har MinMote samlet de beste triksene her.

MinMote har dessuten laget en liste med de beste tipsene, slik at du kan gå en glødende vår i møte, inspirert av Daily Mail.

  • Ikke gni vekk fargen: I samme vending kan du ta en titt på håndklærne dine – er det på tide å bytte ut de gamle og slitte med noen som er helt myke? Uansett lønner det seg å være forsiktig med tørkingen etter at du har dusjet – «klapp» heller huden tørr enn å skrubbe og gni til det svir.
  • Bruk fuktighetskrem: En deilig krem som gir masse fukt er kanskje det viktigste du kan skaffe deg for å holde på brunfargen. Det finnes en rekke kremer som er spesielt egnet for å maksimere fargen du allerede har. Alternativt kan du gå for en ekstra fuktighetsgivende bodylotion. Gjør det til en vane å smøre deg hver gang du har dusjet!
  • Drikk masse vann: Det er neppe nødvendig å nevne flere ganger, men likevel; unngå å bli dehydrert. Fukt huden innenfra ved å drikke vann, som dessuten er langt sunnere og mer tørsteslukkende enn de fleste andre drikker.
Solpleie

Selvbruningsspray fra Garnier. Foto: Produsenten

Solpleie

Ansiktsmaske med kokos hos Vita. Foto: Produsenten

Solpleie

Bodu butter fra The Body Shop. Foto: Produsenten

  • Gjør forarbeidet: den viktigste jobben for huden din gjør du selvsagt før du skal sole deg. For et jevnt resultat lønner det seg å bruke en skrubb på hele kroppen for å gjerne døde hudceller før du drar på stranden. I tillegg er en solfaktor alfa omega – det verste du kan gjøre hvis du vil beholde brunfargen lenger, er å la huden bli brent og skadet av solen. Hudlegens beste solkrem-tips får du her.
Publisert: