Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

Test av selvbruning til ansiktet

SMÅ DRÅPER MAGI? Slik ser selvbruningen ut før man har blandet den sammen med fuktighetskremen.

Vil du ha sommerlig glød i en fei? Dette er den beste selvbruningen til ansiktet.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

Da MinMote testet selvbruning til kroppen var det stor forskjell mellom produktene. Noen imponerte stort og ga oss solkysset sommerglød, mens andre ville vi ikke ha kjøpt igjen.

Les også: Dette er den beste selvbruningen til kroppen

Nå har vi satt ni populære selvbruingsprodukter til ansiktet på prøve for å finne den beste.

Kriteriene vi har målt etter er hvor lett det er å dosere og påføre, hvordan produktet luktet og sist men slettes ikke minst: hvordan resultatet ble.

NEI TAKK: Disse to mislykkede eksemplene er ikke resultatet man ønsker seg etter selvbruning.
JA TAKK: En lett tint som fremdeles ser naturlig ut er hva jeg ønsker meg i en selvbruning. På bildet til venstre er jeg før selvbruning, til høyre har jeg brukt fire små dråper av vinneren i denne testen.

For å gjennomføre testen har vi fulgt bruksanvisningen som følger hvert enkelt produkt. Til selvbruningene som skal blandes med fuktighetskrem har vi brukt den samme nøytrale kremen. Produktene er prøvd på kveldstid og brukt over natten.

Les testen for å finne den beste selvbruningen til ansiktet.

Clarins Sun Care Self Tanning Face Booster - Terningkast 5

Selve beholderen er smart laget med en liten pumpe under, slik at det er lett å dosere produktet. Dette er en av testens minste beholdere, og den inneholder 15 ml, noe som gjør prisen stivere. Til første påføring blandet jeg ut tre dråper i fuktighetskremen, og selve påføringsprosessen oppleves som den gjør med en vanlig fuktighetskrem, bare at du må smøre deg litt ekstra nøye. Produktet lukter heller ingen ting. Morgenen etter våknet jeg med en solbrun (kanskje en aaaanelse oransje) farge. Dette føles som et lite lifehack!

Clarins Sun Care Self Tanning Face Booster

Clarins Sun Care Self Tanning Face Booster

Enkel dosering og påføring! Produktet inneholder 15 ml.

260,-
Gå til butikk

Löwengrip - Terningkast 3

Denne selvbruningen kommer med pipette, så selve doseringen går greit. Morgenen etter første påføring ser jeg ikke stor forskjell på fargen i ansiktet. Jeg bestemmer meg for å ta en runde til, og da jeg våkner neste morgen ser jeg oransje ut. Heldigvis vaskes overskuddsfargen av, og resultatet ble fint og jevnt. Dette er ikke den mest intense fargen, og den oppleves ikke oransje. Etter to dager trenger jeg en påføring til for å friske opp fargen.

Löwengrip Luminous Bronze Self-Tan Drops

Löwengrip Luminous Bronze Self-Tan Drops

Enkel påføring, men fargen blir litt oransje. Produktet er 30 ml.

370,-
Gå til butikk

Isle Of Paradise Medium Self Tanning Drops - Terningkast 2

Førsteinntrykket er at denne lukter skikkelig tropisk og deilig! Så går det egentlig nedover derfra. Produktet kan brukes i både ansiktet og på kroppen. Det er anbefalt å bruke fra 0 - 12 dråper fra pipetten, og det gjør det vanskelig å treffe rett første gang. Dette produktet er også litt vanskeligere å blande ut med krem enn de andre. Da jeg våkner morgenen etter påføring er første kommentar jeg får: «Du ser helt sjuk ut!» Og ja, det stemmer bra. Heldigvis forsvinner noe av overskuddsfargen, men den oppleves som mer flekkete og gulere enn sine konkurrenter. Den deilige tropiske duften har også forvandlet seg til typisk selvbruningslukt.

Isle Of Paradise Medium Self Tanning Drops

Isle Of Paradise Medium Self Tanning Drops

Doseringen er knotete, og produktet oppleves oransje på huden. Produktet er 30 ml.

309,-
Gå til butikk

Glöd Sophie Elise selftan drops gradual tan - Terningkast 4

Om du vil bli skikkelig brun fra første påføring er ikke dette selvbruningen for deg, da dette ikke er den mest intense selvbruningen, og den skal påføres gradvis. Denne finnes også som express tan. Beholderen kommer med pumpe, og her blir jeg ikke helt klok. Det står at man skal bruke tre dråper, men da ser jeg ingen forskjell i ansiktet. Med tre pump derimot, så blir fargen gradvis utviklet til en fin brunfarge. Når du først får teken er den lett å dosere, og den er også enkel å blande ut i krem. Etter første påføring ser jeg ikke den helt store forskjellen. Etter påføring nummer to får jeg en lett tint i fjeset. Lukten har jeg heller ikke noe å utsette på. Om du bare vil ha et hint av farge, er veldig blek eller er skeptisk til hele selvbruningsopplegget, er dette produktet topp.

Glöd Sophie Elise Self Tan drops

Glöd Sophie Elise Self Tan drops

Er du skeptisk til selvbruning, er dette produktet topp. Produktet er 30 ml.

263,-
Gå til butikk

Bondi Sands Pure Self Tan Drops - Terningkast 6

Selvbruning eller Syden!? Dette produktet gir meg fargen og gløden jeg ønsket meg. Selve innpakningen er ikke den mest fristende, men skinnet bedrar. Det er lett å dosere antall dråper, og produktet blander seg lett ut. På denne måten kan du også justere hvor intens du vil ha fargen. Ferdig utviklet er fargen naturlig solbrun. Påføringen legger seg og jevnt og pent på huden. Alt i alt et veldig godt selvbruningsprodukt.

Bondi Sands Pure Self Tan Drops

Bondi Sands Pure Self Tan Drops

Dette produktet gir lekker farge og glød.

219,-hos Fruugo
Gå til butikk

TAN-LUXE Illuminating Self-Tan Drops - Terningkast 5

Hverken på dosering, blanding eller lukt har jeg noe å utsette på. Fargen blir også fin på huden. Her er det lett å justere fargen etter mengde du tar i pipetten. Denne selvbruningen holder også godt, og oppleves ikke som flekkete på noe tidspunkt. Glassflasken er også lekker å se på. Jeg prøvde fargen medium, og den finnes også i dark. Dette er et produkt uten trøbbel, men prisen er stiv.

TAN-LUXE Illuminating Self-Tan Drops

TAN-LUXE Illuminating Self-Tan Drops

Dette er et produkt uten trøbbel. Produktet er 30 ml.

599,-
Gå til butikk

James Read Glow 20 Facial Tan Serum - Terningkast 4

Dette produktet har en stor fordel, og det er at det skal gi deg syden-gløden på så lite som 20 minutter, og det kan sitte opp mot en time. Det betyr at du kan ta en kjapp påføring før jobb eller at du skal ut på livet. I testen av produktet påførte jeg produktet, men så ingen stor forandring etter 20 minutter. Jeg lot det virke i en times tid, men så heller ikke den store forskjellen da. Da jeg våknet morgenen etter ble jeg kalt Dag Oooottooo, og det så ut som jeg var vel glad i brun uten sol. Det viser seg altså at fargen ikke er ferdig utviklet på de 20 minuttene, men at det er tiden du trenger å ha det på huden. Med en (oransje) lekse lært ble resultatet bedre neste gang. Fargen oppleves likevel litt oransje. Selv om man faktisk blir brun, tar det ikke 20 minutter før du er helt ferdig brunet. Den trenger god tid på å utvikle seg slik som de andre produktene.

James Read Glow 20 Facial Tan Serum

James Read Glow 20 Facial Tan Serum

Ekspress-selvbruning fra James Read. Produktet er 50 ml.

349,-
Gå til butikk

St Tropez Purity Vitamins Bronzing Water Face Serum - Terningkast 4

Dette produktet lukter skikkelig godt, og påføringen har jeg ingenting å si på. Fargen utvikler seg fint, men blir ikke like naturlig som jeg ønsker meg. Dette produktet oppleves rett og slett som helt midt på treet, ikke dårlig, men ikke det beste i bunken.

St Tropez Purity Vitamins Bronzing Water Face Serum

St Tropez Purity Vitamins Bronzing Water Face Serum

Dette produktet oppleves som midt på treet. Produktet er 50 ml.

325,-
Gå til butikk

Rudolph Care Hint of summer - Terningkast 5

Disse dråpene skal også utvikle seg gradvis. Og som det står på produktet, dette er virkelig et hint av sommer. På dette produktet står det at man skal ha tre dråper av produktet, mens det man skal ha er tre pump. Pumpen oppleves også som noe hard. Pluss for at glassflasken oppleves som eksklusiv på baderomshyllen. Dette produktet er et godt valg for deg som vil opprettholde fargen, eller bare vil ha sommergløden.

Rudolph Care Hint of summer

Rudolph Care Hint of summer

Behagelig sommerglød. Produktet er 50 ml.

379,-
Gå til butikk
Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Finn mer innhold om: