Kjendisens nye hudpleiebehandling: «Penis facial»

TOK PENIS-BEHANDLING: Skuespiller Cate Blanchett avslører at hun har tatt behandlingen. Foto: Reuters.

Spabehandlingen henter angivelig celler fra nyfødte koreanske gutters forhud. 

I et intervju med australske Vogue fortalte Cate Blanchett om en ansiktsbehandling som høres ut som noe utenom det vanlige.

– Sandra Bullock og jeg så en behandler i New York, og hun tilbyr det vi kaller «the penis facial». Jeg vet ikke hva det er, eller om det bare er fordi det lukter litt som sperm, men det er noe i det som gjør at vi kaller det «the penis facial», sier skuespilleren til Vogue.

Og ganske så riktig: På hjemmesiden til Georgia Louise Atelier, som tilbyr behandlingen, står det at behandlingen inneholder celler hentet fra koreanske gutters forhud.

LIVSSTIL

Ansiktsbehandling med fuglebæsj

Kostbart

Behandlingen heter egentlig The Hollywood EGF Facial, men har fått kallenavnet «penis facial» på grunn av ingrediensene.

Behandlingen koster den nette sum av 650 dollar, eller rett over 5000 kroner.

Ifølge hjemmesiden til Georiga Louise Atelier hentes det ut celler fra koreanske guttebabyers forhud, før de sprøytes inn i huden ved hjelp av små nåler.

Fikk du med deg da MinMote testet ansiktsmasken «alle» snakket om?

– Dette høres ut som rent sludder

Medisinsk fagdirektør i Legemiddelverket Steinar Madsen sier til MinMote at det ikke høres ut som behandlingen vil ha noen effekt.
– Disse cellene ville sannsynligvis ikke overleve oppbevaring. Dette høres ut som rent sludder, mener han.

HUDPLEIE

– Koreansk hudpleie er som en skattekiste

Salongen skal også ha kjendiser som Emma Stone, Katy Perry og Alexander Wang på kundelisten.

Bente Winge hos skjønnhetssalongen Beths Beauty i Oslo forteller at det å bruke denne typen celler i ansiktsbehandling ikke er noe nytt.

– Henting av stamceller har lenge blitt brukt i skjønnhetsverdenen, men da er de hentet fra et annet sted, som for eksempel fra planter, sier hun.

Hun trekker frem at koreansk hudpleie ofte inneholder ingredienser som kan høres uvanlige ut, da den kan ikke holde alt fra snegleslim til biegift.

Publisert: