Slik pleier du vinterhuden

PLEI HUDEN: Emilie Tømmerberg gir deg tipsene for vinterhuden. Foto: Emilie Tømmerberg.

Det trenger ikke være vanskelig å balansere en tørr og irritert vinterhud, og MinMotes skjønnhetsspaltist viser hvordan. 

Emilie Tømmerberg
Publisert:

Det har vært en kald start på året og da er det viktig å ta ekstra godt vare på huden. Jeg opplever at huden blir tørr og sensitiv av det kalde klimaet ute kombinert med den tørre og varme luften inne. Det er heldigvis små tiltak man kan ta for at huden holder seg frisk og fin gjennom vinteren.

Koreansk hudpleie: – Er som en skattkiste

Spis sunn mat

Først er det greit å se på kostholdet. Jeg føler meg alltid litt bedre hvis jeg spiser variert og sunt. Det kan også ha en stor påvirkning på huden. Uansett om du har fet eller tørr hud så er det viktig å få i seg sunt fett og begrense inntaket av alkohol, sukker og kaffe. Jeg elsker å ha valnøtter på alt fra grøt til salat. En av mine favorittsmoothies lager jeg med avokado, banan og mandelmelk, sunt og veldig godt. Her kan du også tilsette litt rå kakaopulver for å dekke et eventuelt sjokoladesug i ukedagene.

GRØNNDRINK: Denne forkostdrinken fra Lise Finckenhagen er full av næringsstoffer fra ingefær, eple, agurk og spinat. Foto: Sara Johannessen/VG

Eksfolier huden

Uansett hvor mye serum og fuktighetskremer du påfører så hjelper det lite hvis du ikke eksfolierer huden. Det finnes mange gode produkter som fjerner døde hudceller på en skånsom måte, og de kan fint brukes opp til flere ganger i uken. Unngå de som inneholder korn som fysisk skrubber huden, det kan gjøre den mer irritert. Gå heller for et produkt med kjemisk peeling som har ingredienser som syrer eller enzymer.

Tørr eller fet hud? Derfor bør du bruke olje i ansiktet

SKRUBB UTEN KORN: Emilie Tømmerberg anbefaler syrer eller enzymer for tørr hud. Foto: Emilie Tømmerberg.

Bytt hudkremen

Selv om de lettere hudkremene fungerer supert resten av året så trenger huden litt ekstra på vinteren. Se etter de litt mer fyldige ansiktskremene som inneholder hyaluronsyre og ceramider. Apoteket har også mange fine alternativer til når det er virkelig kaldt. Skal du på fjellet så er det lurt å beskytte huden litt ekstra med en kuldekrem. Da unngår du sprengte blodkar og tørr hud.

Få huden ren: Derfor bør du rense huden to ganger

FYLDIGE KREMER: Om vinteren trenger huden litt ekstra pleie. Foto: Emilie Tømmerberg.

Ta grep hjemme

Sliter du skikkelig med tørr hud kan du også gjøre forbedringer i hjemmet. Det kan bli tørr luft inne om vinteren, for å forbedre dette kan du investere i en luftfukter. Den kan settes på soverommet så du får utnyttet den over natten.

Unngå å dusje for lenge og med for varmt vann. Det er kjempedeilig med en varm dusj, men det kan tørke ut huden om man dusjer for lenge.

Jeg har også en fuktspray lett tilgjengelig, det er en kjempefin måte å gi huden fuktighet gjennom dagen.

Malin Nesvoll er også flittig bruker av fuktighetsspray, sjekk hennes skjønnhetstips her:

Publisert: