Rouge guide: Tips til hvordan du velger best farge

ROUGE: Hvis du vil at fargen i kinnene skal blandes naturlig inn i sminken, må du først finne ut av hvilken hudtone du har.

Se hvordan du velger riktig blush eller rouge til din hud.

Agnes Lovise Haugen
Publisert:

Å velge riktig rouge til din hud kan oppleves som vanskelig, og det er ikke godt å vite om du skal gå for en sterk farge, en matt farge, eller en med skimmer og masse glød.

Hvis du vil ha en rouge som sklir godt inn i din egen hudtone, er du først nødt til å finne ut hvilken hudtone du har.

Dersom hudtonen din er varm, altså med gult i seg, er det lurt å gå for varme rougefarger. Hvis du har en typisk nordisk og kald hudtone med blått i seg, burde valget falle på en kald rouge. Dette vil harmonere bedre med din egen hudfarge enn dersom du velger en varm farge.

Har du en olivenfarget tone i huden, vil en varm ferskenfarge nøytralisere og stå godt til hudtonen din. Det er også en del rouger som har skimmer i seg.

Skal du på fest i helgen? Slik legger du perfekt øyenskygge, steg for steg!

Om du har en ujevn og uren hud, kan det være lurt å styre unna rougene med mest skimmer. Disse kan ha en tendens til å fremheve ujevnhetene i huden din. I tillegg er det et godt tips å styre unna rød rouge hvis du har uren hud, da dette kan ha motsatt effekt og heller fremheve det du eventuelt vil skjule.

Lys og varm hud:

Lys varm hud passer godt med lyse fersken og aprikosfarger, gjerne med litt varmt sjampanjefarget skimmer.

Lys og kald hud:

En lys og kald hudtone passer godt med duse rosafarger. Dette vil gi masse friskhet til kinnene og passer godt til den lyse huden.


Middels varm hud:

Middels varm hudtone passer godt med fersken og aprikos. Det vil gi masse glød til huden.

Middels kald hud:

Middels kald hud passer godt med sterkere rosafarger. De kan gjerne litt skimmer i seg for å friske opp litt ekstra.


Mørk varm hud:

Mørk varm hud passer godt med sterke aprikosfarger. Har du veldig mørk hud er oransje eller burgunderlignende toner et godt valg.

Mørk kald hudtone:

Mørk kald hud passer godt med stekre rosafarger, gjerne mer over i burgunder enn brunrosa tone. Bruk gjerne skimmer for å gi huden litt ekstra glød.
Publisert:

Finn mer innhold om: