Smarte sminketips i sommersolen

SOMMER-FRESH: Med skjønnhetsekspert Cecilie Kroghs sminketips for sommervarmen får du sminken til å vare. Foto: Cecilie Krogh.

Sol, sommer og varmebølge krever smart sminke. Her er skjønnhetsekspertens tips.

Cecilie Krogh
Publisert:

I sterkt sollys og varme kan det være vanskelig å få sminken til å holde seg fin. Vi vil ha en fresh og naturlig glød, men sminke i dagslys - spesielt i sterkt sollys - er vanskelig.

MinMotes skjønnhetsekspert Cecilie Krogh kommer kommer derfor med seks smarte tips for sommersminken.

Uansett hva du skal i sommer er solbeskyttelse viktig, og om du vil beskytte deg for en sterk sol, anbefaler jeg å påføre solkremen 10 minutter før slik at den trekker seg ordentlig inn i huden.

HUDPLEIE

Derfor holder ikke solfaktoren i sminke

Basen

ENKEL BASE: Du kan godt droppe hudsminken i sommer, men vil du dekke huden er et godt tips å blande foundation med solkrem for et lettere resultat. Foto: Cecilie Krogh.

I sol og varme vil alt som er kremet eller oljete - som foundation eller concealer - forsvinne raskt. Mitt beste tips er derfor å bruke minimalt med foundation og la huden puste i sommer.

Sliter du med en blank hud, kan du velge en foundation i pudderform som gir et litt mattere uttrykk.

Om du vil ha litt mer dekket hud kan det være fint å blande kremet foundation med litt solkrem. Påfør enten med en svamp eller rett og slett bruk fingertuppene. Foundationen blir da ikke så dekkende, og resultatet er perfekt for en dag i solen!

HUDPLEIE

Produktene som virker over natten

Gjem gårsdagens moro

BRUK LETT HÅND: Bruk concealer om du føler at du trenger ekstra dekkevne eller å lysne opp under øynene. Foto: Cecilie Krogh.

Velg gjerne en concealer som også inneholder solfaktor. Det er mange forskjellige å velge mellom, og du kan også finne concealere som er vannfaste. Concealer er topp om sommerkveldene er blitt lange. Da fjerner du enkelt de mørke ringene under øynene.

HUDPLEIE

Sjekk de rådyre skjønnhetsvanene

Ram inn ansiktet

BROWS ON FLEEK: I sommer skal bryna helst være mer naturlige enn det vi har sett den siste tiden. Foto: Cecilie Krogh.

For å ramme inn ansiktet, er et godt triks å bruke litt farge på brynene. Om du skal svømme og herje i vannet, anbefaler jeg en vannfast øyenbrynsblyant. Her kan du også gre igjennom bryna med en brynsgelé.

Styr unna hard konturering

FRISK GLØD: Med lett solpudder kan du jukse deg til en frisk brunfarge uten å ha vært så mye i solen. Foto: Cecilie Krogh.

En naturlig makeup er det aller beste på dagtid, spesielt nå som man får mye direkte sollys på huden. Et matt solpudder, som ikke har skimmer, vil derfor se penest ut i det sterke sollyset. Framhev kinnbena for å gi deg selv en sommerglød!

Jeg påfører solpudderet som et 3-tall på hver side av ansiktet; panne, kinnbein, hake. Bruk gjerne litt solpudder som øyenskygge for å framheve globalen!

Dropp hard øyensminke

MARKERTE ØYNE: Om du skal ut på badetur er vannfast maskara et godt alternativ. Foto: Cecilie Krogh.

Vi vil alle ha øyne som ser våkne og opplagte ut. Hold deg derfor unna eyeliner. I sommervarmen vil den trolig skli utover, og da ser du mindre fresh ut.

Ikke la sminken bli et problem en deilig dag på stranden og i vannet. Jeg er en stor fan av vannfast maskara om sommeren!

HUDPLEIE

Derfor bør du rense huden to ganger

Husk solfaktor - også på leppene!

LEK MED FARGE: Det finnes mange fine leppeprodukter med farge. Lek deg frem til din favoritt. Foto: Cecilie Krogh.

På leppene bruker jeg alltid leppepomade med solfaktor, enten med eller uten farge. Strand- og sommersminke trenger ikke alltid å være helt nøytral. Lek deg gjerne med friske farger på leppene, men jeg anbefaler en leppepomade med kremet konsistens. Ikke velg en matt leppestift, for den vil kake seg fortere.

Voila - klar for en dag med moro!

FIKS FERDIG: Slik ser skjønnhetsekspertens sommersminke ut. Foto: Cecilie Krogh.
Publisert: