Hemmeligheten bak en glødende look som sitter hele dagen

MAKEUP-EKSPERT: Prepp huden godt før du sminker deg. Det kan utgjøre hele forskjellen, sier Therese Aanonli. Foto: Privat

Mange glemmer ett spesielt viktig steg når de sminker seg. Dette er mine beste tips. 

MinMote
Publisert:

Skrevet av: Therese Aanoli, MinMotes skjønnhetsekspert

De fleste av oss er ute etter den perfekte sminkelooken som holder seg i flere timer. Men spørsmål som; hvorfor flasser huden min når jeg påfører foundation? Hvordan kan jeg oppnå en glødende finish? Og hvorfor sitter ikke sminken selv om jeg bruker primer?

SMINKE

Tre tips for naturlige øyenbryn du bør få med deg

Som makeupartist er dette spørsmål jeg får nesten daglig. Og her er svaret enklere enn du tror. Mange av oss glemmer nettopp hvor viktig dette steget er, nemlig prepping av huden. Prepp, prepp, prepp.

Uten en god grunnmur er det vanskelig å bygge et hus. Og uten et godt grunnlag er det vanskelig å legge makeup. Så viktigheten av riktig hudpleie og rens tilpasset din hud er nøkkelen. Jeg får ikke presisert det nok.

Så her er stegene du ikke må glemme:

1: Rens

Rens huden godt om morgenen for å fjerne smuss og svette som har dannet seg i løpet av natten.

2: Skrubb

Noen dager i løpet av uken er det viktig å skrubbe huden slik at man fjerner døde hudceller. Dette steget er superviktig for å oppnå den berømte glødende glasshusene. Ved å fjerne døde hudceller unngår man at foundation legger seg flassete på huden.

3: Toner

En god toner tilpasset din hudtype som balanserer huden og forbereder den på de neste stegene

4: Serum

Invester i et godt serum. Serum er mer lettflytende og et av de mest effektive hudpleie produktene vi har da ingrediensene gjør at serum kan trenge dypere ned i hudlagene. Bruk gjerne en god nattmaske som gir huden en ekstra boost.

SERUM & HUDKREM: Fukt er alfa omega for glød og for å få sminken til å sitte hele dagen, skriver MinMotes skjønnhetsekspert Therese Aanonli. Foto: Privat

5: Hudkrem

Finn deg en god hudkrem som gir godt med fuktighet gjennom dagen. Det vil hjelpende å bevare gløden og spensten i huden. Men glem ikke å påføre SPF før du legger makeup. Finn en lett SPF som ikke legger seg utenpå huden, slik at du unngår at sminken vil rulle.

Godt tips:

Bruk gjerne en god nattmaske som gir huden en ekstra boost om natten. Invester tid og kjærlighet til huden din dersom sminken ikke er optimal er mitt beste tips som profesjonell makeupartist. Det å finne riktige produkter og preppe huden godt er nøkkelen til den perfekte basen og gløden. Uavhengig av hudtype så vil riktig hudpleie og prepping av huden optimalisere resultatet på sminken.

Eksperter: Dette bør du gjøre før påføring av selvbruning

Therese Aanonli er tilknyttet Max Social, som er et heleid profilbyrå i VGTV AS. VGs redaksjonelle vurderinger gjøres uavhengig av dette. Redaksjonen står fritt. Oversikt over bindinger for profiler som gjør oppdrag for VG ligger her.

Publisert:
MinMote
MinMote er Norges største moteside. Vi vil inspirere og opplyse deg, samtidig som du vil finne de siste nyhetene fra moteverden i inn- og utland.