Skjønnhet

Slik bruker du vårens skjønnhetstrender

VÅRSKJØNN: MinMotes skjønnhetsekspert Emilie Tømmerberg guider deg til hvordan du kan bruke vårens skjønnhetstrender. Foto: Emilie Tømmerberg.

Glødende kinn, glossy lepper og fargerike øyne er stikkordene for vårens skjønnhetstrender.

Emilie Tømmerberg
Publisert:

Etter en vinter som var noen hakk for lang for de fleste av oss, er det deilig å endelig kunne la seg inspirere av vårens skjønnhetstrender.
Her er tre looks verdt å teste ut i vår:

90-tallslepper

GLOSSY: Nå er ikke lenger matte lepper det mest trendy i motebildet. Foto: Emilie Tømmerberg.

Etter en lang periode med matte lepper så er de ultraglossy leppene tilbake i ekte 90-tallstil. Gjerne med litt glitter.

Nå er de matte Kardashian-leppene «alle» etterstrebet en periode på vei ut.

Når det er fokus på leppene så er det greit at de er velpleide og uten tørre flak. Jeg bruker en egen leppeskrubb eller vanlig ansiktsskrubb på leppene, men det er viktig å huske på at leppene er litt mer sensitive enn resten av ansiktet. Jeg har på en god leppepomade etter skrubben og lar den trekke inn før jeg påfører noe annet.

SMINKE

Slik sminker du deg som Meghan Markle

Nå har de fleste merker kommet med ultraglossy leppeprodukter som ikke er klissete på, så det er masse å velge mellom. Det er også kjempefint med en helt klar gloss. Resultatet er lepper som ser friske og sunne ut. Kombiner det med en naturlig hud og enkel øyensminke.

SMINKE

SLIK MESTRER DU SKJØNNHETSTRENDEN

Glødende kinn

FRISKE KINN: I vår skal huden se frisk og glødende ut. Foto: Emilie Tømmerberg.

Glød er nøkkelordet denne våren. Både kremblush og flytende highlighter er i vinden som aldri før. Jeg synes at en kremblush gir et mer naturlig og duggfriskt resultat enn en puddervariant. Og det er kjempefint å kombinere de to fineste trendene i en look. Jeg la kremblushen i eplekinnene og videre opp til kinnbeinet.

SMINKE

Dette er skjønnhetstrendene fra moteukene

For å gi huden enda mer glød så la jeg en flytende highligter langs neseryggen, på det høyeste punktet av kinnbeinet og langs amourbuen. Når kinnene får så mye glød så definerer det ansiktet og du kan fint droppe kontureringen.

Hint av farge

MER VÅGALT: En fargerik eyeliner er en fin måte å bruke fargerik sminke på. Foto: Emilie Tømmerberg.

Farger var en stor tendens på catwalken under moteukene og jeg synes det er en kjempefin måte å sprite opp sminken. Det trenger ikke å være så skummelt. Selv om Chanel tok rampelyset med sin nydelige øyensminke i blått så trenger du ikke å dra den så langt. Eyeliner er også en stor trend denne våren og da kan man heller gå for en farget liner. Det er også veldig enkelt og krever ingen spesiell sminketeknikk. Blått og fiolett er store trendfarger men du kan også gå for en dyp rosa eller grønn, alt etter hva du liker.

SMINKE

ROSA LEPPESTIFT STEG FOR STEG

PÅ CATWALKEN: Her er modell Kaia Gerber på catwalken for Chanels Haute Couture Spring-Summer 2018-visning. Foto: AP.

Jeg synes det er kjempefint å legge en farge langs den nedre vippekanten. Det er flatterende for øyefasongen og tilfører farge på en diskret måte. Jeg startet med å sminke meg på vanlig måte og gikk for en øyenskygge i en varm bruntone på selve øyenlokket. Så påførte jeg litt kajal langs vipperoten og deretter maskara, kun på de øvre vippene. Jeg synes det er viktig en god concealer når man skal ha en farge under øynene, og jeg lot denne tørke litt før jeg fortsatte. Når man skal legge en liner kan man bruke en vanlig kajal eller øyenskygge, alt etter hva du har tilgjengelig. Jeg synes det er fint at fargen har litt skimmer i seg, det kan virke litt retro uten. Jeg brukte en tynn kost som jeg fuktet med litt vann før jeg påførte en blå øyenskygge. Jeg la den litt tykkere i enden, litt som man gjør med lineren langs de øvre vippene. Ellers så er det bare å prøve seg frem og se hva som passer sin egen øyefasong. Resten av sminken hold jeg enkel med en lett hudsminke og nude lepper.

Publisert:

Les også

 1. SMINKE

  Naturlige skjønnhetsprodukter: Uenige om effekten

 2. SMINKE

  Slik sminker du deg som Meghan Markle

 3. SMINKE

  Skjønnhetstrendene fra moteukene

 4. SMINKE

  Steg for steg: Slik får du solkysset hud

 5. SMINKE

  Fresh og naturlig: Slik sminker du deg til 17. mai

Relaterte artikler

SMINKE

Sminke som passer til bunad og 17. mai

SMINKE

Slik sminker du deg som Meghan Markle

SMINKE

Sminke til 17. mai: Dette velger influencerne

SMINKE

Dette er høstens skjønnhetstrender 2019

SKJØNNHET

Slik legger du den perfekte sommersminken

SMINKE

Dette er skjønnhetstrendene fra Oslo Runway

SMINKE

Smarte sminketips i sommersolen