«Berry lips» og metalliske øyne: Få Marchesas fest-look

KLASSISK: Mørke lepper er en elegant måte å glamme opp festlooken på, som hos Marcehesa sin høstkolleksjon. Foto: Getty Images

Marchesas modeller stilte med høstens mest elegante festsminke; mørke, bærfargede lepper og glitrende øyenskygge. Her er steg for steg-guiden til hvordan du kan gjøre det hjemme.

Agnes Lovise Haugen
Publisert:

Med høsten - og vinteren før du vet ordet av det - i full gang, er det også tid for å sjekke sminketrendene. Sommerens maskarafrie look med glødende hud er ikke lenger så lett å få til, og ideen om å tegne på falske fregner virker plutselig ikke like fristende.

Mer glad i røde lepper? Se vår Taylor Swift-sminkeguide her!

Derimot er det lov til å slippe seg ekstra løs med sminken i høstmørket, særlig på fest; mørke lepper i kombinasjon med skinnene øyesminke blir en tidløs festlook, lik den Marchesa viste i sin høstvisning.

Ekstra glamorøst blir det om du kjører på med naturlige bølger også.

berry lips 2015

Leppestift fra Max Factori fargen Mulberry. Foto: Produsenten

berry lips 2015

Leppestift fra Laura Mercier i fargen Creme de Cassis hos Nordstrom.com. Foto: Produsenten

berry lips 2015

Leppestift fra Dior i fargen 5th Avenue. Foto: Produsenten

berry lips 2015

Leppestift fra YSL i fargen Rose In Tention. Foto: Produsenten

Leppesminken kan beskrives som «berry lips» - og det er naturligvis helt innafor å eksperimentere med fargen, slik at du finner en som matcher akkurat din hudtone.

Jakt ned din favoritt - og følg MinMotes guide til Marchesa-looken:

Steg 1: Start med primede øyelokk og legg en bronsefarget skygge over hele lokket og opp til globalen. Dus skyggen godt ut i kantene med en fluffy kost.
Steg 2: Legg en mørkere matt brun i en c-form i ytre del av globalen og dus ut kantene. Du kan gjerne dra den litt ut i en spiss i ytterkant, men pass på et det blir godt duset. Hovedtyngden på skyggen skal ligge ytters i globalen.
Steg 3: Legg den samme skyggen langs vippene nede - pass på at det ikke blir harde kanter her heller. Husk å binde skyggen sammen med den du har lagt oppe ved den ytre øyekroken.
Steg 4: For å lysne opp er det fint med en lys skygge med shimmer i øyekroken. Den skal gå jevnt over i skyggen på lokket. Avslutt øyesminken med en mørk kajal på våtkanten oppe, og maskara oppe og nede.
Steg 5: Bruk først en mørk burgunder lipliner til å markere leppene - fyll også inn på hele leppen for at fargen skal holde lengst mulig. Deretter legger du en matchende leppestift over. Du kan få en mykere look à la Marchesa ved å bruke fingrene til å påføre.
Steg 6: Avslutt med en naturlig rosatonet blush i kinnene og en frisk highlight på kinnbenene for å gi hunden litt glød . Pakk med leppestiften i vesken - så er du klar for fest!
Publisert:

Finn mer innhold om: