Perfekt til hverdags: Enkel sminke på 5 minutter

Hverdagssminke

Gå fra trøtt til fresh på få minutter foran speilet: Se hvordan du kan legge en enkel og naturlig sminke på en hektisk morgen.

Agnes Lovise Haugen
Publisert:
Hverdagssminke

Foto: Agnes Lovise Haugen

Hverdagssminke

Foto: Agnes Lovise Haugen

Når helgen er over og hverdagen kommer som et slag i vårt (litt for trøtte) ansikt, er det én ting som gjelder på morgenen: En enkel og rask sminkerutine som gir bra resultat. Poenget med hverdagssminke er jo gjerne at man skal se og føle seg mindre trøtt,men uten å se oversminket ut.

Fordi mange av oss ofte har litt dårlig tid har MinMote satt sammen en enkel rutine hvor du får løftet, gitt glød og dekket huden uten særlig mye styr.

Har du likevel lyst til å fremheve øynene litt ekstra en dag, viser vi deg hvordan du legger den perfekte eyelineren her. Eller trenger du kanskje hjelp til å sminke deg fint når du bruker briller?

Enkel hverdagssminke - steg for steg:

STEG 1: Start med et rent ansikt og påfør fuktighetskrem og primer som passer din hudtype. Primeren vil få sminken til å holde hele dagen, og fyller ut porer og linjer.
STEG 2: Legg concealer under øynene, på røde områder og på eventuelle urenheter. Dus concealeren godt inn i huden med fingrene eller en kost/svamp før du påfører mer sminke.
STEG 3: Bruk en mineralfoundation i hele ansiktet for å jevne ut hudtonen og dekke over rødheter. Om du vil ha en lett dekkeffekt bruker du en kost med løsere «bust». Til et mer dekkende resultat bruker du en med tettere bust - som en kabukikost.
STEG 4: Legg solpudder lett i kinnene, pannen og langs kjeven. Legg det i en 3-tallsform. Dette skal gi tilbake litt varme og dybde til huden. Legg også en lett highlighter på toppene av kinnbenene om du ønsker litt ekstra glød.
STEG 5: Om du ønsker litt definisjon på øynene kan du legge den samme highlighteren som du brukte på kinnbenene på hele lokket med fingeren. Legg så bronzeren med en fluffy øyenskyggekost i globalen og dus fargene godt ut i hverandre.
STEG 6: For å definere øyet litt ekstra og gi vippene fylde før vi legger mascara, kan du legge en mørk brun eller svart blyant eller gelliner på den øvre vippekanten mellom vippene.
STEG 7: Fyll inn brynene med en brynspenn som passer til dine naturlige farger.
STEG 8: Legg mascara på vippene. Pass på å komme helt inn til vipperøttene.
STEG 9: Avslutt med en lett ferskenfarget blush og en gloss eller leppestift. Så har du en superenkel og rask sminke som får deg til å se våken og fresh ut, uten å stå timesvis på badet.
Publisert:

Finn mer innhold om: