Slik legger du solpudder for å fremheve dine beste sider

FORSKJØNNENDE SKYGGER: Se hvordan du legger solpudderet på de riktige stedene for å se naturlig solbrun ut. Foto: Agnes Lovise Haugen

Se hvordan du kan gi et vinterblekt ansikt mer gyllen farge, gjøre det smalere, fremheve kinnben og jukse deg til mindre nese ved hjelp av solpudder uten skimmer.

Agnes Lovise Haugen
Publisert:

Et sminketriks alle kvinner bør kjenne til er å skape illusjoner av skygger. Man legger et mørkere produkt på steder man vil trekke tilbake, og lysere produkter på områdene man vil fremheve. På vinterblek og gusten hud hjelper det også med litt ekstra farge i kinnene. Men vet du egentlig hvilken farge som passer for din hud?

Dette kan gjøre at kinnbenene ser høyere ut, skape en illusjon av et slankere ansikt og fremheve trekkene dine. Ved å skyggelegge med solpudder vil man også gi tilbake ansiktet noen av konturene som av og til blir flatet ut av foundation og concealer. Når det gjelder øyensminken er det flere grep du kan gjøre for å få den sommerfreshe «looken». Se vårt beste tips her!

Se hvordan konturerer med solpudder - steg for steg:

Steg 1: Legg primer, foundation, concealer og pudder som vanlig. Om du vil kan det være fint å legge en lysreflekterende concealer under øynene for å lysne opp litt ekstra allerede i basisminken.
Steg 2: Legg en linje med solpudder, som er to til tre nyanser mørkere enn din egen hudfarge, fra toppen av øret mot munnviken. Denne linjen skal ligge under kinnbenet, der det naturlig er et søkk om du trekker inn kinnene. La linjen være sterkest mot øret og slutte før den treffer munnviken. Dette vil få frem kinnbenene dine og få ansiktet til å se smalere ut.
Steg 3: Legg det samme pudder litt lettere i tinningen og langs hårlinjen på toppen av pannen. Dette vil virke forminskende på en stor panne og få kinnbenene til å se enda høyere ut.
Steg 4: Legg også pudderet langs kjevebenet og under haken for å redusere synligheten av dobbelthake og få kjeven til å se smalere ut. Dus kantene godt ut og nedover mot halsen.
Steg 5: For å få nesen til å se smalere ut, eller for å rette opp skjevheter, kan du påføre solpudderet langs neseryggen. Start helt oppe ved øyenbrynet og før en linje ned til tuppen. Ved å legge litt skygge på tuppen kan du «løfte» nesen litt også. Pass på å duse ut linjene godt - det skal nesten ikke synes. Legg også skygge på undersiden av leppene, noe som vil få leppene til å se fyldigere ut.
Steg 6: Legg et lyst pudder med eller uten skimmer (det er viktig at det ikke har glitterpartikler) på toppen av kinnbenene, nesen, haken og mellom brynene for å løfte disse stedene frem. Dus fargen fra mellom brynene utover i pannen. Ikke bruk skimmer på steder med rynker, linjer eller ujevn hud, da dette vil fremheve ujevnhetene.
Steg 7: Avslutt med å legge rouge for å få fin farge i kinnene. Nå har fått et markert ansikt og fremhevet trekkene dine!
Publisert:

Finn mer innhold om: