Dette er høstens negletrender

Negler

Spreke negler i flere farger, klassiske høstfarger og lekne mønster er manikyr-trendene å merke seg denne sesongen.

Ingeborg Aspeli
Publisert:
Negler

- «Skittles»-negler er en av høstens største negler. Foto: S and M

Negler

Tie dye-negler er veldig populært for tiden. Foto: S and M

Neglekunst har de siste årene kommet til et helt nytt nivå, og bare en ensfarget neglelakk er i manges øyne kanskje litt kjedelig. Den siste negletrenden som har tatt av på Instagram er ifølge amerikanske Elle såkalte «Skittles»-negler hvor hver negl er i ulike farge.

– «Skittles»-negler har definitivt kommet til Norge også, og er noe vi har gjort mye det siste halvannet året, sier Marianna Vinje som driver den populære neglesalongen S & M i Oslo.

– Her varierer det veldig etter sesong hvilke farger som blir valgt, men vi ser også her at vårens, og sommerens, sterke farger fortsetter. Gjerne med noen glitternegler innimellom eller en eller to tie-dye. Tidligere skulle gjerne de ulike fargene gå ton-i-ton, mens nå skal det gjerne være mer kontraster, sier hun.

Men det er ikke bare «skittles»-negler som er trendy i høst. Vinje trekker også fram at klassiske høstfarger som burgunder, mørk grønn og svart alltid er populært på denne tiden av året.

– Men i år ser vi derimot at trenden med sterke farger, og da spesielt mot neon, fortsetter etter sommeren. Det går i knallrosa, grønn, blå og oransje. Generelt er jentene blitt mer vågale på fargevalg, glitter og dekor.

Miranda Bela, negleteknikker på Eger Skin Clinic, har også lagt merke til at det er flere som tørr å gå for litt mer «crazy» negledesign.

– I sommer har vi gjort mye knalle farger, masse neonfarger i rosa, oransje og gjerne i «skittles-design». Det har også vært utrolig populært med nøytral farge i bunn, og neon tupper i ulike former. Vi har lagt tynne striper i ytterkant i knalle farger, eller på skrått, sier hun.

Hun tror denne trenden vil fortsatte utover høsten, men gjerne i mer høstvennlige farger.

SMINKE

Kjendisene elsker mø-nikyr

Vinje fra S & M forteller at leopardmønster fortsatt er populært. Tie dye-trenden har også spredd seg til neglemoten og trolig noe vi vil se enda mer av fremover.

Det sier Merete Noer, markedskoordinator hos Lakkbar, seg enig i.

– Det finnes mange ulike variasjoner av ombre-negler på catwalken i år – her kan det mikses og matches med forskjellige farger. Den mest populære ombre-varianten i Norge er nok den som har like farger som i en fransk manikyr, sier hun.

Hun mener også blomstermønster er en av høstens største negletrender, som sett på catwalken til blant annet Marc Jacobs og Erdem.

– Her kan det varieres med mønster på alle negler eller velge et par man vil fremheve, sier hun.

Noer mener også at perler, som vi også har sett mye i form av hårspenner og smykker, er populært å pynte neglene med.

– Spesielt er det populært i kombinasjonen med en fransk manikyr.

Hun tror farger som rødbrun, beige, rosa og ferskenfarget pastell, oransje høstfarger og duse blåfarger vil bli en hitt denne sesongen. Hun har også troen på gjennomsiktige negler.

– Gjerne i kombinasjon med farge, glitter eller neglepynt som gir en futuristisk look, spesielt når lyset treffer neglene.

Når det kommer til form og fasong er både mandel og «coffin» populært, samt den klassiske korte firkantede neglen, forteller Bela fra Eger Skin Clinic. Hvis man ønsker å sette på kunstige negler er shellac og gelé to alternativer.

– Shellac er et supert alternativ for dem som ikke ønsker altfor lange negler, men vil ha forsterkning på sine egne. Gelénegler er for dem som ønsker litt lenger negler for da må man støpe de med enten gelé eller akryl, forklarer hun.

Publisert: