«Skal vi danse»: Slik får de frisyren og sminken til å sitte

PÅ PARKETTEN: Helene Olafsen og dansepartneren Jørgen Nilsen. Foto: Trond Solberg/VG

Hår- og sminkeansvarlig avslører triksene som gjør at deltagerne ser like ut både før og etter dansen. 

Maiken Svendsen
Publisert:

«Skal vi danse»-deltagerne blir hver lørdag sminket, fikset på håret og sydd inn i spektakulære kostymer. Hår- og sminkeansvarlig for programmet, Mette Johrde, forteller at de starter sminkingen allerede klokken 13, og sendingen er ferdig klokken 22.

Dermed er det helt nødvendig med noen triks som gjør at sminken sitter hele dagen.

– Vi har ikke alltid tid til å preparere huden noe mer enn med en god primer, men den gjør at sminken sitter bedre. Vi legger et transparent pudder over for å «sette» grunnsminken etterpå, forklarer hun.

Emilie høsttrender
SMINKE

Høstens store skjønnhetstrender

Johrde sier at det er viktig å finne den primeren og grunnsminken som passer hver enkelt sin hudtype for å få det beste resultatet. For noen passer en flytende grunnsminke, for andre er kanskje et kontaktpudder med farge. Det viktigste er at det inneholder nok pigmenter og dekker godt.

SVINGES: Jorun Stiansen og dansepartneren Fredric Brunberg på parketten. Foto: Frode Hansen/VG

– Deltagerne både spiser, drikker og danser seg svette på prøver etter at de er sminket og ordnet på håret. Derfor må vi gjøre «touch-ups» gjennom dagen, da gjør vi enkle justeringer før generalprøven, en hovedjustering før selve sendingen og småjusteringer før hvert enkelt par skal på parketten, forteller hun.

SKJØNNHET

5 skjønnhetsprodukter som er verdt hypen

For å gi damene fyldige vipper bruker de sjelden hele remser med løsvipper, forteller Johrde.

– Punktvipper og halve vipperemser er da best. Da er vi sikre på at de ikke vipper opp i endene når danserne svetter på parketten. Har du en hel remse er det lurt å klippe den i to før du limer den på. Da er den lettere å feste, tipser hår- og sminkeansvarlig.

I FARTA: Cengiz Al og dansepartner Mai Mentzoni i full sving på parketten. Foto: TROND SOLBERG, VG

Når det kommer til håret, mener Johrde det er en god regel å alltid ha rent hår.

– Det er en myte at det er lettere å jobbe med hår som ikke er nyvasket, vi legger inn produkter selv som gir hold i håret, slår hun fast.

Sjekk ut: Høstens største hårtrend

Varmebeskyttende spray mener hun er fint å bruke, og en teksturspray er et helt nødvendig produkt som gir godt hold i håret, forklarer hun.

– I tillegg til en lett hårspray å jobbe med og en sterkere til å feste med er mye gjort, men det aller viktigste er en god tupering, da sitter frisyren som støpt. Frisyren festes med spenner som settes i kryss, da faller ikke håret når danserne svinger seg på parketten, avslutter Johrde.

SITTER: Grunde Myhrer rev av seg singleten som en del av koreografien sammen med dansepartner Ewa Trela. FOTO: TROND SOLBERG/VG
Publisert: