Skjønnhet

Den beste sminkelooken i sommer

NATURLIG: Makeup artist Therese Aanonli gir sine beste tips til hvordan oppnå en naturlig sminkellok som ikke sklir ut i varmen. Alle foto: Privat

Det er lite som slår hete sommerdager og solkysset hud. MinMotes skjønnhetsekspert, Therese Aanonli, deler sine beste tips til fresh sommersminke. 

  • MinMote
Publisert:

En dukkert i havet, lunsj på brygga eller hagefest til langt på natt med deilige rytmer og bare bein. Uavhengig av anledning så finnes det flere triks som kan være med på å gjøre sommersminken ekstra fresh og ikke minst holdbar i varmen. Slik gjør jeg det:

Rens huden godt

Tips nummer én og nøkkelen til en frisk sommersminke er hvordan du pleier huden din.

Husk alltid å rense huden godt før du påfører makeup, slik at du fjerner rester av gammel sminke, forurensing og døde hudceller. På den måten vil du ha en rent og pent utgangspunkt å jobbe med, og da vil makeupen sitte bedre og resultatet bli friskere og mer glødende.

Tenk også over hvor mye hudkrem du påfører før foundation. Kanskje du trenger mindre mengde hudpleie om sommeren? Eller kanskje trenger du å bytte den helt ut da huden om sommeren har andre behov enn om vinteren?

Vær sparsommelig

Tips nummer to er å være sparsommelig med påføring av produkter.

Sola varmer og vi svetter mer om sommeren. For å unngå at makeupen skal skli på huden så er mengde produkt kjempeviktig. Jo mindre produkt du påfører jo mindre vil sminken skli utover huden.

SMINKE

DETTE ER SMINKEPRODUKTET SOM GJELDER NÅ

Et enkelt grep kan være å påføre foundation/concealer kun på områder som man ønsker å jevne ut. Da vil du også bevare den naturlig solkyssede gløden, og hva er vel lekrere enn en naturlig solkysset hud?

Et annet godt tips er å mikse dagkremen med foundation, da skaper du en lettere dekkevne og et mer naturlig resultat samtidig som du jevner lett ut hudtonen.

Kremete produkter = naturlig finish

Mitt favorittriks om sommeren er å bruke kun kremete produkter, både når det kommer til blush bronzer, lepper og øyenskygge. Kremete produkter gir en mer naturlig finish, og på den måten er det også nesten umulig å se at sminken slir ut i varmen.

Du kan selvfølgelig velge å sveipe over med pudder, da vil du sette sminken og den vil bli mer holdbar. Men personlig liker jeg å bruke minst mulig pudder, da det uansett kan være såpass varmt- og ved å bruke minimalt med pudder og produkter vil det være lettere å rette opp i makeupen utover dagen da den ikke vil fade ut på sammen måte som når man bruker pudder i varmen.

Les også: Dette er sommertrenden som har kommet for å bli

Dropp mascara

Dropp gjerne mascara, men dersom du synes det er vanskelig å gå uten så er vannfast mascara helt klart en vinner på hete sommerdager.Et annet alternativ kan være å farge vippene, da vil du automatisk få mer fylde og blikk og på den måten kan det være letter å skippe mascaraen.

Et hint av glitter på øynene som reflektere solen, eller en liten «pop of color» til en glødende hud. Det er noe av det lekreste jeg vet og passer perfekt til middagsselskapet eller sommerfesten.

Thereses «go to»-sommerlook

Min favoritt «go to»-look om sommeren er så enkelt som en deilig dusj, børste gjennom bryna, concealer eller foundation på rødmussede områder, påføre en naturlig lipgloss eller leppepåmade og en deilig duft.

Så enkelt, så fresht. Følelsen av velvære, den er så viktig. Og skal jeg på stranden så topper jeg kransekaka med tilbehør. Smykker, armbånd og øredobber til en solbrun usminket hud - jeg elsker det.

Og dersom du er i den minste tvil, ja da er en sommerfresh rød leppe alltid en sikker vinner som setter stemningen og løfter enhver look.

God sommer!☀️

Publisert:

Les også

  1. KLÆR

    Kontorstil i varmen: Plaggene som puster

  2. KLÆR

    Ti nydelige sommerkjoler vi vil bruke nå

  3. HUDPLEIE

    Slik unngår du uren hud i sommer

Relaterte artikler

SMINKE

Tips: Slik kan du sminke deg selv til bryllup

SMINKE

Slik sminker du deg naturlig og solkysset

SMINKE

Slik sminker du ulike hudtyper

SMINKE

Slik bevarer du den sommerlige looken

SMINKE

Slik legger du highlighter riktig

SMINKE

Hemmeligheten bak en glødende look som sitter hele dagen

SMINKE

Tre tips for naturlige bryn