Stor sminkekost-guide: Disse kostene bør du ha - og slik bruker du dem

Sminkeskolen valg av koster

Har du et sminkekost-sett? Se hvilke typer koster som passer til sminken du bruker.

Agnes Lovise Haugen
Publisert:
Sminkeskolen valg av koster

SELVLÆRT: MinMotes sminkeekspert Agnes Lovise Haugen er selvlært makeup-artist, og kommer hver uke med tips og triks til hvordan din sminkehverdag blir bedre, og enklere.

Sminkeskolen valg av koster

VELG RETT: Ved å bytte ut de medfølgende svampene med gode sminkekoster blir påføringen av alt fra øyenskygge til solpudder mye enklere.

Å legge sminke med gode sminkekoster er virkelig en av de tingene som kan avgjøre hvordan sminken ser ut. Om en bytter ut svampene man får med når en kjøper sminken med gode koster, vil påføringen bli veldig mye enklere, og resultatet bli utrolig mye finere. Både syntetiske og naturlige koster er å få tak i, samt noen med en blanding av hårtyper. De syntetiske vil ofte fungere bedre til krem/flytende produkter, mens naturlige ofte jobber bedre med puddere. Det finnes selvfølgelig unntak, og en kan bruke kostene til akkurat hva en vil og synes de fungerer best til.

Her viser jeg noe av det jeg liker å bruke kostene til:

LITEN ØYENSKYGGEKOST: Denne kosten er perfekt til å legge skygge i globalen, samt til å blende ut alle harde linjer som kan komme når man påfører skygge. Dette er også en av de mest universelle kostene, da den også fungerer supert til å legge skygge på lokket eller under øyet. Kan også brukes til å lage detaljert kontur langs nesen.
SYNTETISK BUFFINGKOST: Dette er min favorittkost til å påføre flytende foundation eller kremfoundation. Man bruker sirkelbevegelser og dytter foundationen godt inn i huden, noe som gir en fin finish og ikke etterlater overflødig produkt. Den er ikke alt for stor så man kommer til i alle kroker av ansiktet, men den er stor nok til at påføringen tar kort tid.
BLUSHKOST: Disse kommer i både kompakte og løse versjoner, og i forskjellige hårtyper. De passer veldig godt til blush-påføring, men også til kontur og highlighting. Bruk lette bevegelser og pass på å blende godt ut.
DUOFIBERKOST: Disse kommer i forskjellige størrelser, men felles er at de er laget av både syntetiske og naturlige hår. Disse har et ekstremt stor bruksområde. De kan brukes til foundationpåføring: Da «dytter» man foundationen på huden med de hvite hårene, og går over med sirkelbevegelser for å blende den godt ut. Dette vil gi en lett, naturlig og fin finish. Den er også super til en lett påføring av pudder, til å legge kontur under kinnene, eller om den har en mindre bust - til påføring av blush og highlighter.
CONCEALERKOST: Dette er en flat, liten syntetisk kost som passer fint til å påføre concealer under øynene eller brynene, langs leppene eller rundt nesen. Hvis man bruker tuppen på kosten vil den også påføre concealer fint på urenheter. Ettersom den er laget av syntetiske hår er den også godt egnet til kremskygge eller primer.
FLAT ØYENSKYGGEKOST: Denne flate, lille kosten brukes til å legge skygge på lokket eller under øyet. Den passer også til øyekroken og under brynet. Slike koster vil plukke opp masse farge uten at skygge drysser.
LITEN SKRÅKOST: Disse kostene er perfekte til bryn og eyeliner. De korte, stive og litt tykkere passer best til bryn, da de plukker opp mye, og ikke er vimsete med skygge. De smalere, litt lengre og mykere passer best til liner, da de jobber godt med krem og er lette å komme til med langs vippene.
FANEKOST: Denne kosten er det lett for å glemme, da den ser litt rar ut. Denne er super til påføring av highlight eller solpudder. Dette er også en av de beste kostene til å børste vekk øyenskygge som har drysset ned under øyet.
STOR ØYENSKYGGEKOST: Denne er litt større en den lille, fluffy kosten, og passer best til påføring og blending av skygge i globalen. Denne er perfekt til å påføre en blendingfarge over globalen, og er også den som duser ut skyggen finest. Noen av disse er også gode for concealer under øyet.
FOUNDATIONKOST: Denne kosten er ment for å påføre flytende foundation. Man «maler» ansiktet med lette strøk for å få en fin finish. Disse kan legge fra seg noen streker om man ikke er oppmerksom på det.
SKRÅ BLUSHKOST: Denne skrå blushkosten er den perfekte kosten for kontur og blush. Den er mer kompakt på den korteste siden, noe som gir mer produkt der, og dette gi en fin utduset kontur. Den gjør også påføring av alle slags kinnprodukter superenkel!
PUDDERKOST: Disse kommer i forskjellige versjoner, noen er veldig løse mens andre er kompakte. Jo mer kompakt, jo mer produkt vil bli påført, så her må man se an hva man er ute etter. Den beste måten å bruke disse på er først å «dytte» pudderet inn i huden, så man ikke flytter på foundationen, for så å gå i sirkelbevegelser for å blende pudderet godt inn i huden.
Publisert:

Finn mer innhold om: