Test: Dette er årets beste adventskalendere

TEST AV JULEKALENDERE: Dette er kalenderne MinMote har testet. Foto: MinMote.

MinMote har funnet fram til den beste adventskalenderen for skjønnhetsjunkien.

Julen nærmer seg, og mange forbinder adventstiden med en hyggelig julekalender. Det er ikke lenger bare en liten sjokoladebit å finne bak lukene i mange av dem; de siste årene har også julekalendere med skjønnhetsprodukter blitt populært.

MinMote har derfor testet ti av de mest populære skjønnhetskalenderne på markedet fra forskjellige merker og prisklasser.

Vi har vurdert adventskalenderne etter hvor mye du får for pengene, utseende og om det er nyttige skjønnhetsprodukter man faktisk får bruk for.

The Body Shop

Pris: 1399,- (Verdi: 2075,-)

BODYSHOP ADVENTSKALENDER: Denne kalenderen er en av de fineste å se på, men innholdet er helt midt på (jule) treet. Foto: MinMote.

Dette er absolutt den koseligste kalenderen som gir oss maks julestemning. Da vi løftet den opp kjente vi at den var tung, som er et godt tegn på at det skjuler seg store krukker med produkt bak lukene. Denne, som er det mellomste kalenderen til The Body Shop, er som en bok, og da vi åpner finner vi faktisk 25 esker for hver dag. Designet er også morsomt og 2019-vennlig – her har damene tatt over rollene som julenissen. Positivt at det er i papp, og det er en kul vri med feminist-faktaer bak hver luke.

Vi forventet at dette skulle være ordentlige saker, med tanke på prisen. For 1400 kroner kan man kjøpe seg en skikkelig fin ting! Det er mange bra produkter i denne kalenderen, og flere i fullsize. Vi synes likevel den ikke lever helt opp til forventningene, da noe av det er i reisestørrelse og noen produkter med lite bruksområde. På en annen side har den så mange gode overraskelser at man kan glede seg til å pakke opp hver dag.

Konklusjon: Litt for stiv pris med tanke på innholdet, men den oser jul!

Terningkast: 4

Kiehls

Pris: 860,-

KIEHLS ADVENTSKALENDER: Slik ser kalenderen fra Kiehls ut når den er åpen. Foto: MinMote.

Esken er klassisk Kiehls, med et friskt og morsomt design som skiller seg litt ut. Vi liker at den er julete, men på en moderne måte. Fin størrelse, og vi kunne gjerne hatt denne fremme hele adventsperioden. Esken er som en bok, så man åpner lukene fra innsiden. På den måten blir ikke utseendet ødelagt ettersom man åpner lukene.

Her får du noen av de ikoniske produktene til Kiehls, og dette er et merke med gode produkter. Det som trekker ned er at det er veldig mange reisestørrelser – det er begrenset hvor mange forskjellige kremer man trenger i bitte små krukker. I hele kalenderen får du kun ett full size-produkt. En luke var skikkelig skuffende (spoiler alert!) da man fikk en Kiehls-pin. Bak hver luke står det hvordan produktet skal brukes, som er veldig positivt.

Konklusjon: For mange produkter i reisestørrelse, men kan være greit hvis man vil ha en introduksjon til dette ikoniske merket.

Terningkast: 3

Essie

Pris: 839,-

ESSIE ADVENTSKALENDER: Kalenderen fra Essie er for deg som elsker neglelakk. Foto: Produsenten.

Denne har et fint design, men den er kanskje mer vinterlig enn julete. Det som trekker ned ved denne, er at når du åpner lukene bærer designet preget av det. Man må også åpne forsiktig for at det skal holde seg pent da den er veldig tynn pappen.

Kalenderen inneholder både neglelakk og utstyr til negler. Samtidig inneholder den flere ting vi syns er veldig tilfeldige at er puttet i esken og ender med å bli superskuffende. Det er mange neglelakker i stor størrelse i fine farger, og lakkene fra Essie er kjent for å være gode. Du skal være glad i neglelakk om dette er kalenderen for deg, men selve neglelakken er det ingenting å utsette på.

Konklusjon: Mange gode overraskelser, men noen store skuffelser.

Terningkast: 4

Maybelline

Pris: 795,- (Verdi: 1965)

MAYBELINNE ADVENTSKALENDER: Denne kalenderen er proppet med sminke som holder seg på den sikre siden. Foto: Produsenten.

Vi synes utseendet på denne er helt greit. Vi får julestemning av motivet av den klassiske New York-skyline. Det samme gjelder med denne som med Essie sin variant: Ettersom man ødelegger lukene blir esken mindre fin. Her sitter faktisk også noen av produktene helt fast i kalenderen og er vanskelige å få ut.
Her er det mange produkter i full størrelse, noe som er positivt. Det er også stor variasjon i produktene selv om de fleste er trygge og lite spennende. Her er mange Maybelline-favoritter samlet på et sted, og du får mange produkter for pengene.

Konklusjon: Litt lite spennende, men passer for deg som elsker sminke, men som liker det klassiske.

Terningkast: 4

Babor

Pris: 939,- (Verdi: 1918,-)

BABOR ADVENTSKALENDER: Denne kalenderen er for deg som vet hva du vil ha. Foto: MinMote.

Dette har et litt eksklusivt design, men den er kanskje litt kjedelig. Den føles heller ikke så eksklusiv da den er laget av tynn papp. Dette er nok en kalender for deg som vet hva du vil ha og elsker Babor. Det er en snever kalender, men kan være perfekt for deg som elsker merket og produktene.

Her får du rett og slett bare forskjellige ampuller med serum, og det er veldig lite spennende. Verdien er god, men her må du virkelig være fan.

Konklusjon: Perfekt for deg som elsker Babor, men hold deg langt unna hvis du vil ha en spennende kalender.

Terningkast: 3

Korres

Pris: 599,- (Verdi: 1470,-)

KORRES ADVENTSKALENDER: Denne kalenderen inneholder mange reisestørrelser slik at man kan få testet mange produkter. Foto: MinMote.

Den har et litt annerledes løsning, som vi synes er artig og nyskapende i kalendersammenheng. Man går glipp av letingen etter lukene, som kanskje er noe av gleden. Pluss for at man gjenbruke kalenderen senere, da boksene tåler å bli tatt opp og igjen.
Her er det også en overvekt av reisestørrelser, og det er begrenset hvor mange dusjgeleer i reisestørrelse man faktisk trenger. På den positive siden kan man finne lukten man virkelig digger, da kremene og såpene fra Korres er veldig gode. Her burde man kanskje heller ha gått ned på antall luker for å ha større produkter i kalenderen.

Konklusjon: Gode produkter, men savner ting man virkelig får brukt for i stor størrelse.

Terningkast: 3

Rituals

Pris: 980,- (Verdi: 1650,-)

RITUALS ADVENTSKALENDER: Denne kalenderen er testens mest ekstravagante og koselige. Foto: MinMote.

Denne kalenderen er en gullpakke, og når du åpner den må du sette den sammen til ditt eget lille juletre med pakker og lys (!) som er festet på treet. Den er på grensen til at det for mye, men vi liker det – det er tross alt jul. Det er absolutt den mest ekstravagante kalenderen i testen.

Denne er gøy å åpne, og proppet av spennende produkter. Den har mye forskjellige, men mange av produktene er små. Det er likevel noen skikkelig positive overraskelser, som er artig. Vi liker konseptet med treet, og tenker at dette treet kan vi bruke igjen! Vi tenker også at her får du mye for pengene, da kalenderen ikke bare gir produkter, men en skikkelig koselig opplevelse før jul.

Konklusjon: En spennende og julete kalender, som har gode produkter.

Terningkast: 5

24 Days of Beauty (Kicks Beauty, Monsun, Skin Treat og Budgie)

Pris: 699 (Verdi 1750,-)

24 DAYS OF BEAUTY: Denne kalenderen inneholder en smakebit av mye forskjellig. Foto: MinMote.

Med en millennial-rosa boks er ikke denne adventskalenderen særlig julete i utseendet. Denne åpnes som en bok og har luker på innsiden. Derfor blir ikke utseendet påvirket ettersom man åpner lukene, som er positivt.

Her er det flere produkter i reisestørrelse, som trekker litt ned. Det er noen produkter som skiller seg ut som høydepunkter. En positiv ting er at det er flere forskjellige merker, slik at man får prøvd litt av hvert. Produktene fra Monsun er favoritter i MinMote-redaksjonen, og det er flere her vi ser frem til å prøve.

Konklusjon: Her får du stor variasjon i produktene for en relativt rimelig penge.

Terningkast: 4

Kicks Beauty

Pris: 449,- (Verdi 1400,-)

KICKS BEAUTY: I denne kalenderen får man mest verktøy. Foto: MinMote.

Denne er liten og nett, men ikke utpreget julete. Denne åpnes også som en bok, og lukene er plassert gjemt på innsiden. Den er stilren og enkel.

Innholdet er veldig spredt – her får du mye forskjellig. Noe føles litt vilkårlig, og mye av dette tror vi det fleste ha i baderomsskapet fra før. Det er lite forbruksvarer, og det er begrenset på hvor mange pinsetter man trenger. Vi ble litt skuffet bak for mange luker, men noen få overrasket positivt.

Konklusjon: Lite spennende innhold med tanke på prisen.

Terningkast: 2

Dette svarer Maria Kempe, pressekontakt i Kicks, på vår vurdering:

– Vi har laget en adventskalender basert på tidligere års erfaringer og tilbakemeldinger, og vi tror den kommer til å appellere til kundene våre veldig. I kalenderen fylles lukene med favoritter innen både hudpleie, make-up og tilbehør.

NYX

Pris: 935,- (Verdi: 2818,-)

NYX ADVENTSKALENDER: Dette er en spennende kalender med mange ulike produkter. Foto: MinMote.

Denne kalenderen har en ny vri, og skal følge deg helt til nyttårsfesten. Den oser av fest-vibber, men ville kanskje ikke fått hedersplassen i adventstiden. Den tar stor plass, og har litt klønete form. Her får du virkelig gleden av å lete etter lukene. Man må dog være litt forsiktig når man åpner de, for esken er litt skjør. Noen av produktene er også litt vanskelig å få ut av esken.

Innholdet er bare sminkeprodukter – kanskje ikke overraskende fra et sminkemerke. Dette er for den sminkefrelste, for her får du en del produkter som ikke akkurat er i enhver sminkepung. Det vi liker med denne kalenderen er at det er ordentlig produkter og minimalt med reisestørrelser. Her får du mye for pengene! Vi liker ideen med at man får mange sminkeprodukter mens man teller ned til nyttårsaften, som passer til forskjellige festlige sminkelooks. Det er en stor overvekt av leppeprodukter, men dette er ingen overraskelse da det er enkleste som passer til de fleste. Denne sminken gir deg wow-faktor!

Konklusjon: Perfekt kalender for den som liker å utforske med sminke.

Terningkast: 5

Publisert: