Tips: Slik kan du sminke deg selv til bryllup

BOHEMSK: Supermodell Kate Moss gikk for en bohemsk look da hun giftet seg med Jamie Hince i 2011.

Dette må du huske på, ifølge skjønnhetseksperten.

Therese Aanonli, skjønnhetsekspert
Publisert:

Det er sommer og bryllupstid. Skal du stå brud, være forlover eller kanskje være gjest i bryllup? Her er noen ting å tenke på når du skal sminke deg til den store dagen.

Vi har alle ulike preferanser på sminken så uttrykket vil variere, men felles for oss alle er at vi, både brud og gjest, gjerne ønsker holdbarhet og en fotovennlig sminke.

HÅR

Brud i år? Her er frisørenes beste tips

BRYLLUPSKLAR: Brud eller gjest, sminken kan du stå for selv på den store dagen. Blomster i håret gjør uttrykket komplett.

Fargenyansene er gjerne champagnefarget, dus rosa, bronset og fersken. Men også her er det smak og behag, så you do you.

Her er tipsene som gir deg en perfekt og holdbar make-up og som er grunnleggende ja uansett hvilket uttrykk du måtte ønske.

HÅR

Brud i år? Her er frisørenes beste tips

Hud

Pass på å fjern all smuss fra huden. Så rens den godt og prepp den med hudpleie tilpasset din hudtype. Husk også at en godt fuktet hud vil gi den beste gløden som vil vare lengst.

HUDPLEIE

Tenk på dette før du skrubber huden

A post shared by tina kunakey (@tinakunakey)

Bruk foundation og concealer ved behov, men pass på å bruke lite produkt. Dersom du påfører for mye vil det skli på huden og gi kortere holdbarhet.

Kremete produkter gir den friskeste gløden, så både blush og bronzer kan gjerne være i kremete form. Men pass på å pudre lett ned for å få sminken til å sitte og holde. Ha også gjerne pudder eller foundation i vesken en for touch up. Vet du at du lett blir fet i huden, påfør litt ekstra pudder på de områdene. Husk rundt nesevingen, under øynene og pannen.

HUDPLEIE

Stor guide til ansiktsmasker

Jeg liker å legge et lett sveip med highlight i pudderform for den ultimate toppingen og gløden som sitter og holder.

SMINKE

Slik sminker du ulike hudtyper

Øyne

Nummer én, ikke glem vannfast maskara – både mot varme og tårer!

Husk at man er fuktig på øyenlokket så prepp det godt med pudder eller en primer som matter det ned. Jo mattere øyenlokk, jo mindre vil øyenskyggen skli eller stripe seg.

SMINKE

MinMote tester: Vippeløft

LIVSSTIL

Skjønnhetsekspertens fem beauty-hacks

Et godt alternativ er å bruke en kremete øyenskygge, de vil oftest legge seg tørt og sitte godt uten å skli rundt. Det høres kanskje rart ut siden det er kremete, men de fleste kremete øyenskygger er laget slik at de gir en tørr og holdbar finish.

Dersom du velger en våt eyeliner, husk også på at den bør være vannfast.

Nyt festen, sørg for at du er komfortabel i både sminke og klær.

A post shared by AWENG🐄 (@awengchuol)

Therese Aanonli er tilknyttet Max Social, som er et heleid profilbyrå i VGTV AS. VGs redaksjonelle vurderinger gjøres uavhengig av dette. Redaksjonen står fritt. Oversikt over bindinger for profiler som gjør oppdrag for VG ligger her.

Publisert:

Finn mer innhold om: