Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

På MinMote finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter MinMote skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener MinMote penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på MinMote, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

No makeup-makeup: Vårens største skjønnhetstrend

SMINKEFRI: Gigi Hadid spankulerte nærmest sminkeløs ut på catwalken da hun gikk for Isabel Marant for å vise frem vår- og sommerkolleksjonen. Foto: Getty images
SMINKEFRI: Gigi Hadid spankulerte nærmest sminkeløs ut på catwalken da hun gikk for Isabel Marant for å vise frem vår- og sommerkolleksjonen. Foto: Getty images

Nå skal du se sminkefri ut ifølge ekspertene. Men sannheten er en helt annen. Slik mestrer du skjønnhetsbransjen store trend: No makeup-makeup.

Det er endelig vår for alvor og hvis du har lagt merke til den naturlige sminkelooken til modellene på samtlige catwalker for noen måneder tilbake ligger du et steg foran allerede.

Både hos Céline, Valentino, Saint Laurent og Lanvin var modellenes fjes nærmest sminkeløse. Fyldige bryn, ingen maskara, lys rosa lepper og glødende hud er stikkordene du bør merke deg ifølge verdens fremste motehus.

no makeup makeup catwalk

Valentino spring/summer 2017. Foto: Getty Images

no makeup makeup catwalk

Céline spring/summer 2017. Foto: Getty Images

no makeup makeup catwalk

Lanvin spring/summer 2017. Foto: Getty Images

no makeup makeup catwalk

Saint Laurent spring/summer 2017. Foto: Getty Images

Fremhever dine beste sider

Sommeren nærmer seg med stormskritt og denne sesongen kan du la tykke lag med foundation, mørk øyenskygge og leppestift i knallfarger bli i sminkepungen. Men ikke tro at du skal droppe sminken helt selv om målet er et så naturlig resultat som mulig.

Makeup artist Tomas Erdis. Foto: @tomaserdis
Makeup artist Tomas Erdis. Foto: @tomaserdis

Det forteller makeup ambassadør for Jane Iredale, Tomas Erdis til MinMote.

– Jeg elsker denne trenden fordi den er frisk og fresh, og passer til alle. De få sminkeproduktene vi skal bruke skal være med å fremheve dine beste sider så en naturlig måte, sier Erdis og legger til:

– Det eneste du må huske på er å ta lite av hvert produkt du bruker. Dette er det mange som gjør feil, og resultatet blir derfor ikke naturlig. Istedenfor å bruke to produkter og mye av hvert produkt, bør du heller bruke fem. Og bruk litt av hvert produkt, det utgjør en helhet, sier Erdis.

Slik mestrer du looken med Erdis' steg for steg:

Hud: – Bruk en god ansiktskrem med masse fukt så huden ikke blir tørr utover dagen. Dette er nøkkelen til fin hud. Så bruker jeg en fuktighetgivende primer og påfører concealer under øynene og steder du er ekstra rød som rundt nesen. Concealeren bruker jeg for å jevne ut, ikke dekke. Så påfører jeg en lett foundation over hele ansiktet. Du skal bruke rouge også, men vent med det helt til slutt.

no makeup

Serum med bronzer fra Dr. Hauschka. Foto: Produsenten

no makeup

Skrubb fra Mario Badescu. Foto: Produsenten

no makeup

Fuktighetskrem fra Ole Henriksen. Foto: Produsenten

no makeup

BB Cream fra Clinique. Foto: Produsenten

no makeup

Ansiktsmaske fra Cicamed Collagen. Foto: Produsenten

Øyne: – Bruk en shimmerskygge som passer hudfargen din og påfør denne med en myk og fluffy kost helt opp til brynet. Så går jeg over med en litt mørkere skygge i bruntoner inn mot vipperoten før jeg lett trykker en mørkere eyeliner på. Denne skal man nesten ikke se, men når man åpner øynene ser man at glippet med vippene er fylt ut og de fremstår fyldigere.

Les også: Ni eksempler på at du bør droppe maskaraen

– En vippetang er alltid din beste venn for den åpner blikket ditt. Jeg tar av så mye maskara jeg kan fra børsten og påfører den inn mot roten og opp i sikksakk-bevegelse. Husk at vippene nesten skal være maskarafrie. Jeg går over med en ren kost til slutt for å separere vippene og ta av det overflødige. Avslutt med gylden skygge i øyekroken for å åpne blikket.

sminkeprodukter non makeup

Leppestift som fremhever naturlig farge fra Jane Iredal. Foto: Produsenten

sminkeprodukter non makeup

Øyenskyggebørste fra Mac Cosmetics. Foto: Produsenten

sminkeprodukter non makeup

Bronzing-pudder fra Charlotte Tilbury. Foto: Produsenten

sminkeprodukter non makeup

Vippetang fra Shu Uemura. Foto: Produsenten

Bryn: – Det er fint å fremheve brynene, spesielt til denne looken. Ikke lag harde streker i brynet med en blyant, bruk heller brynsskygge og/eller bryngelé med farge. Da ser det ut som du har fyldigere og mer naturlige bryn.

Lepper: Skrubb leppene og legg på en leppepomade som gir mye fukt. Jeg liker veldig godt å bruke leppestifter med mye fukt som fremhever din naturlige leppefarge. Du mer enn det trenger du ikke.

Eksperten tipser: Slik får du perfekte øyenbryn

Siste finish: – Bruk highlight ved kinnbena, amorbuen, neseryggen og haken før du påfører solpudder. Jeg bruker en stor og flat børste formet som en vifte når jeg tar solpudder ved hårfestet, pannen, kinnben og kjeven. Avslutt med bittelitt rouge på ytterkanten av eplekinnene Voilá!

Hvordan var din opplevelse i dag?