Fra maskara til neglelakk: Kultproduktene som er verdt hver krone

Mens mange skjønnhetsprodukter kommer og går, har noen fått status som kultklassikere. Disse bør du gi en plass på baderomshyllen.

Kultprodukter toppbilde

LEPPEREDDEREN: Rosebud har leget tørre lepper i mange år, og funker fortsatt. Foto: Produsenten

Kultprodukter toppbilde

SUPER-ROUGE: Nars har tydeligvis knekt rouge-koden med denne ganske nøytrale fargen. Foto: Produsenten

Stadig vekk kommer det nye skjønnhetsprodukter på markedet, enten det er neglelakker, BB-creams eller concealere som skal utslette ethvert spor av en kvise. Dog er det bare et fåtall som holder det de lover - som etter mange år på markedet kan kalle seg klassikere.

Noen er dyre, mens andre passer selv et trangt stundentbudsjett. MinMote har plukket ut våre kultfavoritter, som etter tiår i selgshyllene fortsatt ikke skuffer.

Sjekk deg selv:Bruker du øyenskyggen riktig?

Maybelline Great Lash Mascara

Men kan ikke skrive om kultprodukter uten å nevne Maybellines evige klassiger; maskaraen i den karakteristiske grønne og rosa innpakningen.

Maskaraen har vært på markedet siden 1971, og ifølge Cosmopolitan selges det fortsatt én hvert 20. minutt rundt i verden. Hvorfor? Den sitter bra, klumper ikke og kommer til på alle småhår.

Slik legger du perfekt maskara.

Kultprodukter mascara og lepper

Maybelline Great Lash Mascara. Foto: Produsenten

Kultprodukter mascara og lepper

Lppepomade fra Rosebud. Foto: Produsenten

Rosebud leppepomade

En god leppepomede er essensielt i enhver sminkepung. Denne er ikke bare en «lifesaver» for tørre lepper, men like deilig å smøre på tørre albuer, hæler og såre neglebånd, eller til å tøyle småhår som ødelegger sveisen. Og pluss for den supersøte vintage-aktige boksen!

Bli kvitt sår og sprekker:Slik får du myke lepper

Chanels Vamp eller Rouge Noir

Alle som har et forhold til sminke, har et forhold til Chanels fantastiske (og litt overprisede, la oss være ærlige) neglelakker. Men noen av fargene er faktisk verdt en investering - som nr. 18, Vamp. Vamp tok popkulturen med storm da den kom i 1995, og ble brukt av Uma Thurman i Pulp Fiction og Madonna i Take A Bow-videoen. I dag er den relansert en en hakket mer glitrende versjon, mens den som ligner «den originale» Vamp, nå heter Rouge Noir. Begge fargene er sexy, sofistikerte og rå - alt vi vil ha i en neglelakk.

Her er de enkle tipsene som får neglelakken til å vare.

Kultprodukter neglelakk

Vamp fra Chanel. Foto: Produsenten

Kultprodukter neglelakk

Rouge Noir fra Chanel. Foto: Produsenten

Nars Orgasm

Om det er på grunn av det småkontroversielle navnet eller fargen at Nars sin rouge har blitt så populær er ikke bevist, men vi holder en knapp på det siste. Den nedtonede, men fortsatt friske fargen passer til alle hudtoner hvis du vil ha en naturlig look, og antakeligvis er det derfor den har blitt en bestselger. Nars selges ikke i Norge, men føres av en rekke nettbutikker.

Trenger du mer rouge-inspirasjon?Her er en guide til de ulike fargene!

Kultprodukter rouge og highlighter

Nars Orgasm, fåes blant annet hos Nordstrom.som. Foto: Produsenten

Kultprodukter rouge og highlighter

YSL Touce Éclat. Foto: Produsenten

YSL Touche Éclat

Tryllestaven fra YSL må være et av verdens mest omtalte sminkeprodukter. Den gjør underverker for ringer under øynene, og selv om den ikke har hundre prosent dekkevne, lyser den opp på en naturlig måte. Den lekre gullinnpakningen alene gjør at den fortjener en synlig plass på baderomshyllen.

Slik bruker Kim Kardashian lysreflekterende concealer.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?