Steg for steg: Slik får du solkysset hud

STEF FOR STEG: Emilie viser deg hvordan du fremhever solkysset hud. Alle foto: Emilie Tømmerberg

På tampen av sommeren hvor mange gjerne har fått litt ekstra brunfarge, er det perfekt å fremheve den for en fin glød.

Emilie Tømmerberg
Publisert:

Jeg synes det er så lekkert å fremheve brunfargen som har kommet over sommeren med litt skimmer og glitter. Hvis man bruker solpudder og skimmer riktig kan man få en fin bronseaktig glød. Når man bruker sminke med skimmer i er det viktig å begrense seg. Jeg anbefaler ikke å bruke et solpudder med skimmer i hele ansiktet, det kan gi et veldig uheldig resultat.

Mitt beste tips er å investere i ett matt solpudder i en farge som passer deg, denne vil du få mye bruk for utover høsten. Så ville jeg kombinert det med et skimmerprodukt for å oppnå en fin glød, det kan være en highlighter, rouge eller et solpudder.

SMINKE

Her er sminketipset som fungerer mot solbrent nese

Her kommer en guide til perfekt glød:

1. Jeg starter med å legge solpudderet det første stedet som solen treffer - i pannen. Jeg prøver å holde meg til den øvre delen av pannen og jevner det godt ut med en stor børste. Solpudder er et produkt som brukes til mye forskjellig, men først og fremst skal det brukes for å varme opp hudentonen og gi en solkysset look. For å få et naturlig resultat skal det påføres der hvor solen naturlig treffer ansiktet, derav navnet solpudder. Det er mange som bruker solpudderet til å konturere med og det kan ofte bli litt feil, der burde man heller velge et mørkere produkt uten så mye rødt i seg.

2. Solen treffer også ansiktet over nesen og på kinnbeina, det er her vi får naturlig farge om vi hadde vært ute i solen. For å få en sunn og frisk glød så legger vi bort kontureringsprinsippene og påfører solpudderet over disse områdene. Jeg bruker den samme store børsten og sveiper over kinnbeina, kinnet og neseryggen. Det er lurt å begynne med lite produkt og heller påføre flere ganger hvis du ønsker mer farge.

3. For å få den bronseaktige effekten bruker jeg et produkt med skimmer. Denne skal kun påføres små partier av ansiktet. Vanligvis bruker jeg et lyst skimmerprodukt som en highlighter, men siden jeg skal gå for sommerglød har jeg brukt et solpudder som inneholder skimmer. Jeg bruker en smal børste og påfører skimmerproduktet på det høyeste punktet av kinnbeina, litt langs neseryggen og amourbuen.

4. For en glamorøs look som er litt mer moderne så droppet jeg maskara og la en diskret linje med eyeliner langs vippekanten. For å ramme inn ansiktet så har jeg fylt i brynene og børstet igjennom med en øyenbrynsmaskara. Bronselooken er komplett med en gylden øyenskygge med mye skimmer over hele lokket og langs de nedre vippene.

Publisert: