Nå tar lipgloss-negler av

HOT NÅ: Den nye negletrenden som herjer i sosiale medier er oppkalt etter leppeproduktet lipglossen.

– Det er stor etterspørsel etter rene, nakne negler så langt i år, sier negleeksperten.

Malin Gaden
Publisert:

I lang tid har Hailey Biebers «doughnut-negler» regjert på manikyr-fronten. Og ja, du leste riktig: smultring-negler. Trenden går nemlig ut på at neglene skal se ut som en glasert kake.

HÅR

Hot frisyre nå: tiramisu-hår!

Nå kan det derimot se ut til at vi er litt ferdig med smultring-negler, men ikke fortvil! En ny trend med et nytt og artig navn er like rundt hjørnet.

Ønsk «lipgloss-neglene» velkommen!

For de som ikke skulle være kjent med det gode, gamle leppeproduktet lipglossen, så er det et skinnende og litt slimete produkt som gir leppene et glinsende resultat.

Grunnen til at den fremadstormende negletrenden har fått dette navnet, skal visstnok være på grunn av det glossy utseende, men også det skal ha en «naken» look.

Trenden er blitt omtalt av skjønnhetsnettsteder som Glamour og The Zoe Report. TikTok har selvfølgelig også fått med seg lipgloss-neglene, og det florerer av videoer i appen som viser hvilke stjerner som har tatt i bruk trenden, men også hvordan du kan få det til selv.

– Treffer mange

Eszter Bak, som står bak neglesalongen Kolors Nail Studio i Oslo, sier at disse «nakne neglene» er svært så populært om dagen.

– Det er stor etterspørsel etter rene, nakne negler så langt i år. Jeg føler denne negletrenden treffer mange i Norge. Det er en drøm for de som elsker en «nude» manikyr.

Hun tror dette er blitt en trend fordi vi befant oss på helt andre ende av skalaen i fjor.

HUDPLEIE

Hot negletrend nå: Nei-nikyr

– Folk ønsker en lettere og mer minimalistisk look etter fjorårets komplekse og grafiske negledesign. Lipgloss-negler er også veldig allsidige og krever lite vedlikehold siden «etterveksten» ikke er så synlig. Det gjør at du kan ha dette lengre enn en sterk farge.

Negleeksperten mener dette er en trend som er enkel å få til hjemme.

– Hvis du ønsker en veldig nøytral look, kan du bare ta på et par lag med «top coat» på bare negler for å skape den «juicy» effekten.

– Vil løfte ethvert antrekk

Julianne Sofia Martinsen, eier og daglig leder av salongen Favn i Oslo, er enig med Eszter Bak.

– Folk vil gjerne ha enkle, elegante og naturlige farger på neglene nå – gjerne med en ekstra skinnende finish. Dette er en look som appellerer til de aller fleste aldersgrupper, og er enkel å like. Det er nok også derfor denne trenden har fått mye oppmerksomhet, sier Martinsen.

Hun mener en slik manikyr kan spille en rolle i hvilke antrekk man velger ut også.

– En ren og pen manikyr vil løfte ethvert antrekk, uten å ta oppmerksomheten bort fra klærne. Slike lyse farger vil passe til alt av klær, så da trenger man ikke ta hensyn til fargene på neglene når man kler seg om morgenen, slår hun fast.

ELEGANT: Manikyrer som denne er det svært mange som spør etter i salongen til Julianne Sofia Martinsen. Her er trenden utført på neglene til Gabrielle Silsand.

Om du ønsker å gi deg selv en litt mer detaljert manikyr, anbefaler Eszter Bak hos Kolors Nail Studio å gjøre følgende:

  1. Fil neglene dine til en oval eller en myk, firkantet form. Myke former er bedre å matche med myke farger. En skarp firkant eller spisse neglene vil ikke komplimentere denne looken.
  2. Dytt neglebåndene og puss neglen din lett.
  3. Når du skal velge farge, husk at det er bedre med en mer gjennomsiktig, nude farge. Det beste er om et hint av din naturlige farge skinner igjennom.
  4. Start med et base-lag og legg ett lag med den nude-fargen som er din favoritt. Tips! Hvis du bruker en baselakk med farge, hopp over fargen og gå ned på antall lag.
  5. Forsegl manikyren med to lag med top coat. På denne måten skaper du en glossy finish.
  6. Etter at neglene har fått tørket lenge nok, påfør olje til neglebåndene og håndkrem. Dette gir huden en fin glød også.
Publisert:
Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om: