Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

Ikke gjør disse solpudder-tabbene

JUKS DEG TIL SOMMERGLØD: Med de riktige knepene blir bronzeren naturlig og lekker.

Det er en jungel av solpudder der ute i ulike konsistenser. Her er nøkkeltipsene å ta med seg når man skal velge bronzer, samt hva man bør unngå å gjøre med den.

Therese Aanonli, skjønnhetsekspert
Publisert:

Høsten er her, men vi ønsker fremdeles å legge en sminke som både gløder og ser solkysset ut. Bronzeren, eller solpudderet om du vil, er et supert produkt for å skape en slik look. Men dersom man ikke finner farge eller konsistensen som passer din hud, eller ikke legger den som den burde, så blir nødvendigvis ikke resultatet det beste.

Her er noen gode tips å ta med seg på veien:

Finn hudtypen din

Kjøp et solpudder som er tilpasset din hudtype. Det har alt å si for å oppnå det ultimate resultatet. Velger du et pudrete solpudder dersom du er tørr i huden, har mye hår i ansiktet eller har voksen hud med linjer, så vil du fremheve både hår og linjer. Dersom du faller inn under noen av disse kategoriene er det optimale å velge en kremete eller flytende bronzer som gir fuktighet til huden.

Alt av fuktige produkter, inkludert bronzeren, vil legge seg mer naturlig på huden og du unngår å fremheve eventuelle linjer, hår eller andre ujevnheter som arr og porer. Dersom du har en fet hud er en bronzer i pudderform å anbefale. Det vil dempe blankhet i huden og du unngår å se svett ut. Dersom du er fet i huden, men velger en kremete variant, pass på å gjøre de blanke områdene matte med et transparent pudder for det beste resultatet.

Slik påfører du det

Når du skal begynne å legge bronzeren er det viktig å være påpasselig med mengden. Uavhengig av konsistens på pudderet. Man kan raskt se skitten, grå og til og med eldre ut dersom man er for raus med påføringen.

Når det kommer til påføringen er det noen enkle knep å tenke på. Påfør solpudder der solen treffer, men husk også på å legge litt under kjevepartiet og på kinnben for å skape struktur og fremheve egne trekk. Under ser dere enkelt hvor dere legger solpudderet.

Bruk lette sirkulære bevegelser med pudderbørsten og jobb til du får usynlige overganger. Harde kanter vil raskt se veldig sminket og unaturlig ut. Husk også på å påføre lett nedover halsen og gjerne en dæsj på brystet. Dette er for å skape et naturlig resultat uten harde kanter.

Tenk at du skal ramme inn ansiktet ditt med solpudderet, lett i ytterkant av hele fjeset gjerne et lite sveip over nesen. Du kan også trygt bruke restene på pudderbørsten til å sveipe lett over hele fjeset. Men vær lett på hånden så du ikke blir flekkete. Det gjelder gjennom hele påføringen.

Skimrende eller matt?

Et matt solpudder er perfekt til hverdagen, mens et skimrende kan være supert til fest. Dersom du har mye urenheter kan et skimrende solpudder være med på å fremheve urenhetene og derfor er et matt å anbefale. En ting å huske på er også at skimrende solpudder lettere blir grått og skittent, så vær ekstra påpasselig ved påføringen.

Når det gjelder fargen, så er det lurt å velge en fargenyanse som er to hakk mørkere enn din egen hud. For mørkt solpudder vil raskt gi et flekkete og skittent resultat. Se også over ansiktet ditt i alle vinkler, også i dagslys, for å se at du har fått jevne overganger og en naturlig farge.

Her har MinMote-redaksjonen plukket ut fem bronzer-favoritter:

Solpudder

Solpudder

Bronzer i pudderform fra Tom Ford hos Koch Parfymeri.

645,-hos Koch Parfymeri
Gå til butikk
Flytende bronzer

Flytende bronzer

Flytende bronzer fra Lumene hos Lyko.

305,-hos Lyko
Gå til butikk
SolpudderBudsjett

Solpudder

Solpudder fra Physicians Formula hos Vita.

195,-hos Vita
Gå til butikk
Krembronzer

Krembronzer

Krembronzer fra Fenty Beauty hos Fredrik & Louisa.

360,-hos Fredrik & Louisa
Gå til butikk
Matt solpudder

Matt solpudder

Solpudder fra Nars hos Kicks. Finnes også i kremvariant.

445,-hos Kikcs
Gå til butikk

Therese Aanonli er tilknyttet Max Social, som er et heleid profilbyrå i VGTV AS. VGs redaksjonelle vurderinger gjøres uavhengig av dette. Redaksjonen står fritt. Oversikt over bindinger for profiler som gjør oppdrag for VG ligger her.

Publisert:

Finn mer innhold om: